Neschopenka a úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@BAZÁREK ANGIE no vida, takze dr. mi tvrdi neco jineho, pani na up mi tvrdi jeste neco jineho…
Ja jsem fyzicky schopna tam dojet, respektive ted par dni polezu po ctyrech, ale bude se to lepsit, klidovy rezim doporucen zatim na dva tydny, ale pak prijdou vysledky z histologie. A ja budu bud ve stadiu hura, mam to za sebou, jede se dal, nebo prusvih, nastava drsnejsi lecba a hledani prace v nedohlednu. Netusim, jestli jsem z pohledu UP povinna ted tech 14 dni lezet v inzeratech, chodit po pohovorech a s usmevem napul lhat, ze jiste, jsem schopna okamzite nastoupit, jak budete potrebovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktor uchazečům o zaměstnání vůbec vypisovat PN nemá. Pouze písemně potvrdí, že uchazeč je léčen a tudíž nemůže dojít na sjednanou schůzku. Ale nevystavovat neschopenku!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fajn a kdyz uz ji vystavil, tak co - zavolat mu, at ji zase skartuje?
Je to chyba doktora nebo moje a muze za to nektery z nas byt nejak postizen?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud seš vedená na ÚP, nikdo ti neschopenku nevystaví, nemáš placené nemocenské, takže by ti ji ani neměli z čeho platit a hlavně, nechodíš do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, to samozrejme vim, proto jsem ji ani nechtela, v nemocnici jim info „neschopenku nechci, jsem na Up“ zcela stacilo, obvodacka prohlasila „my ji ale vypisujeme vsem vc. studentu“ a napsala mi ji. Takze resim, co s tim. Krome toho, ze jsem si ji nemela brat, tak kdyz uz jsem si ji pod dojmem udalosti odnesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk no tak asi bych zašla za dr. a řekl jí, že nemůžeš být na neschopence, at ji ukončí a na sociálce si vyřeší storno…zvláštní doktorka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika67 Přesně, doktor by přece měl vědět, kdy vystavit PN, taky jsem pro zrušit ji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OK, cinknu tam. Prekvapila me nejen ta dr., ale i pani na up, ktere na tom neprislo nic zvlastniho a jeste chce poslat naskenovanou kopii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čajavec podle mě ji i zrušit musím protože pokud je na ÚP nemá placené nemocenské pojištění a tudíž by bylo na socce asi divný, že je v neschopnosti, když nepracuje…já když jsem byla na ÚP a skončila jsem ve špitále, tak se mě ptali, zda chci neschopenku a já že nevím, že jsem na ÚP a oni no tak to nic, na to nemáte nárok…ale je dr. a dr.
někteří hold znají jen medicínu, ale legislativu okolo už moc ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk ony paní na ÚP většinou ani neví co je náplni jejích práce
já po absolvování VŠ nestačila koukat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne slo hlavne o to, abych ja sama s tim nemela nejake problemy
Nebo nedejboze aby me nekdo nesankcionoval za to, ze nedodrzuji vychazky na neschopence, na kterou nemam narok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem zavolala pro jistotu na socialku. Neschopenka samozrejme nemela byt vystavena, ale nemam se tim trapit. Oni tu svou pulku vrati dr. jako neopravnenou, ja tu svou ukazu na UP jako potvrzeni toho, ze jsem prace neschopna, listek na penize zmuchlat a zahodit, na dodrzovani vychazek muzu kaslat, nikdo me kontrolovat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
Tak jsem zavolala pro jistotu na socialku. Neschopenka samozrejme nemela byt vystavena, ale nemam se tim trapit. Oni tu svou pulku vrati dr. jako neopravnenou, ja tu svou ukazu na UP jako potvrzeni toho, ze jsem prace neschopna, listek na penize zmuchlat a zahodit, na dodrzovani vychazek muzu kaslat, nikdo me kontrolovat nebude.
To sis oddechla, co? Nic nedostávat a ještě aby tě někdo buzeroval. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BAZÁREK ANGIE no tak nejak
Ze nic nedostanu, mi bylo jasny, ale na pracaku jsem poprvy v zivote, teprve 10 dni a zoufale se snazim neporusit nejaky pravidlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk na pracáku těch pravidel není moc
jen dodržuj smluvené schůzky s úřednicí a snaž se odtama co nejdřív vypadnout, jak je tam člověk dlouho je to fakt stresující, hodně štěstí při hledání práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit