Neschopenka nebo výpověď v situaci s malým dítětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A neschopenku máš z jakej důvodu? Na tej asi nebudeš moct zůstat neomezeně ne? Nehledě že ti bude dost komplikovat hledání nové práce a obcházení pohovorů
jinak co se týče prázdnin u nás fungují školky, sice omezeně, ale rozhodně je nezavřou na celé 2 měsíce. Pokud vaší jo tak se domluv s jinou poblíž, některé si vzájemně vycházejí vstříc a berou si děti z okolních školek. Dovolená je blbá no, ale když budeš mít normální práci tak se dá domluvit třeba na neplaceném volnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že díky vycházkám spíš můžu chodit na pohovory, než když budu do 15 h v práci,ne? Momentálně marodím s tenisovým loktem - namohla jsem si ho taháním těžkých beden v práci, takže momentálně se ani sama neučešu. Školky jsou tu všude vesnické, město je nejblíž 20 km.
- Citovat
- Upravit
Tak na neschopence nejspis budes, nez se ti to nezlepší, ne? A jestli se do te prace nechces vracet, tak si mela dat nejlepe do vcera vypoved, aby ti uz bezela vypovedni lhuta, takhle pobezi az od kvetna. Nebo druha moznost, pracovni lekar a posudek od nej, pokud te neuzna na tuto praci schopnou, tak ji delat nesmis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co si najit pul uvazek, 0,8 uvazek? Ja bych na normalni sichtu prave uz kvuli skolce nesla. Tyhle uvazky umoznuji i v drogerkach - k tomu kurz nepotrebujes. Je nizka nezamestnanost, kurz by to povolili az po 6m na UP - to mi rekli na urade. Nevim z jake vesnice-mesta jsi, pokud mate v okoli nejaky OC tak tam sezenes hned bych rekla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Micaella22 úvazky 0,8 umožňují, ale všude chtějí aby jsi pracovala aspoň na dvě směny, najít pouze na ranní je skoro nemožné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebuji jen ranní směnu. Bohužel jsem po operaci páteře takže potřebuji alespoň chvíli sedět, chvíli stát, nemůžu 8 h v kuse stát
To s tím posudkovym lékařem mě vůbec nenapadlo. Zkusím to, ale bohužel to moji situaci nevyřeší, to mě hned vyhodí.
- Citovat
- Upravit
no nevím, s tenisovým loktem jsem šla na pichanec, když už jsem měla problém i přenést uvařené kafe z kuchyňky do kanclu, a za dva dny bylo vyřešeno,,už je to necelý rok, no, půl roku, ať nepřeháním, a nevrátilo se to,,,tím chci říct, že s tím tě asi nějak extra dlouho marodit snad nenechá.
Já měla kvůli školce 3/4 úvazek, ale kancelářská práce, u tebe to bude asi jiné. Ve městě školky v létě fungují, střídají se po 14 dnech, stojí to trošku víc než normálně, ale hlídání je zajištěno. Od bráchy vímm, že podobně to funguje i na vesnici, možná ne na každé, nutno zjistit, že se dítko dováží do jiné vesnice.
Zaměstnavatel na tebe boudu ovšem neušil, stejné místo a práci má povinnost ti držet snad půl roku?? nevím přesně, tak nějak. Po rodičáku ti musí držet místo v oganizaci, nemusí to být ale to tvoje původní,,,,pokud se teda něco nezměnilo, ale myslím, že ne, takže tam není nutno nadávat. I pokud ti něco slíbil, tak to dodržet nemusí, když je prostě v té organizaci potřeba jiná. Taky jsem počítala, že se vrátím odkud jsem odešla, ale staly se změny v podniku, šla jsem jinam.
Ten posudek opravdu asi není řešení, v tvým případě, když není v podniku domluva, nebo prostě je to tam technicky nemožné.
Já bych se po léčbě lokte, čili jeho opichu, vrátila do práce a mezitím si něco hledala. Měla bych vyřešeno to léto, a doufala bych, že třeba od září si něco najdu. Ale do léta bych to neřešila.
mám totiž kamarádku, které se zalíbilo marodit, marodí kvůli každé prkotině a dlouho, máme doktorku, která napíše fakt cokoliv. Kamarádka pracuje v dělnických profesích, a už párkrát místo měnila, se jí furt něco nelíbilo, a ejhle, na novém místě věděli o její pracovní morálce a od začátku jí to tam dávali najevo. Ona to pak podpořila delším maroděním kvůli nějaké blbině. Tak dala výpověď, protože „ji tam neměli rádi“. Na novém místě ovšem to samé v bledě modrém. Tím chci říct, že varuju před umělým natahováním neschopenky, nemusí se to vždycky vyplatit.
Pro mě by taky byly důležitý peníze, ale já jsem s dcerou sama,,,,,, kdo má manžela s příjmem, tak to třeba řeší míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik V této práci jsem víc než 12 let a za tu dobu jsem byla na neschopence 2×. Pracovní úraz a už jednou ten ten. loket. Teď se mi vrátil. Jelikož mám vyšší vzdělání, praxi na vedoucí pozici, hledám hlavně kancelářskou práci, ale už ze zoufalství přemýšlím, že si půjdu sednout za pokladnu. Problém prostě je ten konec prac. doby.
- Citovat
- Upravit
to jsem psala opravdu o kamarádce, né o tobě. Jen před tím varuju.
Já myslela, kdyžs mluvila o tahání beden, že seš v jiné pozici než kancelářské. A tak to nejde v kanceláři mít zkrácený úvazek? chápu, že to nejde v provozu, ve fabrice apod. Kanclářskou práci bych si držela jak jen to půjde, za tu kasu můžeš vždycky, tam berou pořád, akorát si nejsem jistá pouze ranní směnou.
@Anonymní píše:
@Anik V této práci jsem víc než 12 let a za tu dobu jsem byla na neschopence 2×. Pracovní úraz a už jednou ten ten. loket. Teď se mi vrátil. Jelikož mám vyšší vzdělání, praxi na vedoucí pozici, hledám hlavně kancelářskou práci, ale už ze zoufalství přemýšlím, že si půjdu sednout za pokladnu. Problém prostě je ten konec prac. doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj diskutující. Momentálně řeším obrovské dilema. Vrátila jsem se po RD do původního zaměstnání, ale bohužel na mě ušili boudu, a už ani zdaleka nevykonavam práci dle pracovního zařazení podle smlouvy. Na pozici jsem stejné, ale náplň práce zcela odlišná. Dělám těžkou manuální, což vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nejsem schopná zvládnout. Momentálně jsem na neschopence a do práce už se vracet nechci a nebudu. A teď. Mám marodit dál, než si najdu něco lepšího? Nebo dát výpověď, zaevidovat se na ÚP, udělat si rekvalifikační kurz a hledat práci? Dalším problémem jsou blížící se prázdniny. Dcera je malá, hlídáním nepokryjeme celé prázdniny. Navíc už máme zaplacené 2 menší dovolené, takže když teď někam nastoupím, nebudu mít dost dovolené
Fakt už nevím, jak dál. Práci hledám už 2 měsíce, ale zatím bez úspěchu
Všude je prac. doba do 15:30 - 16 h, což kvůli vyzvedavani ze školky nedávám. Děkuji a věřím, že mi dáte nějaké rady nebo jiný náhled na situaci. Raději anonymně, kdyby náhodou…