Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@SlečnaDahlia píše:
Hele, za mě je tam i jeden faktor navíc: potřebujete půjčit milion a půl, chcete splácet po čtyřech tisících. Bez ručení. To vychází i s úrokem na jak dlouhé splácení? Čtyřicet let? Máte čtyři děti, dvacet vám asi nebude, když se k tomu připočte počet členů domácnosti, tak banka asi příliš důvěru ve vaši schopnost dodržet smlouvu nemá.
Jo, teď jsem psala téměř to samé…
V tomhle se nevyznám, ale vím, že když známej žádal o podobnou částku, tak po něm mimo jiné chtěli, aby určité procento požadovaný částky měl našetřeno na účtě,… není třeba problém tady? Ale nevím kolik to procento má být, jen jsem si vzpomněla, že něco takovýho říkal, když jsme se o tom bavili, google to určitě vědět bude a jak píšou ostatní - finanční poradce by vyl úplně nejlepší volba
@SlečnaDahlia @zrcadlo přesně to jsem psala už na předchozí stránce. I tohle hraje obrovskou roli. Měli by si nechat poradit od poradce.
@Anonymní píše:
My jsme chtěli na 20let po 8tis., Zamítli. Pak jsme šli vždy o 2tis měsíčně dolů, že to pomůže, ale nepomohlo. Není nás moc, vycházíme normálně, ale pro banku asi jsme rizikoví.
Je vás 6 a to je dost. Banka potřebuje jistotu, záruku a ne riziko. Nabídněte jako ručení přímo v ten barák, pokud má dostatečnou hodnotu ovšem, když potřebuje rekonstrukci za 1,5 mega
Myslím že po doplňující info že mají 4 děti tak je to prostě jasné. To že vám zbývá 40 tis na jídlo je irelevantní protože jsou tabulky nákladů na jednoho člověka dospělého a děti podle věku. I kdyby se počítala vaše RD ( což nevím zda se počítá) máte 60 tis 20 fixní náklady zbyde 40 tis to vychází necelých 7 tis na jednoho člověka. Pokud by se to nepočítalo tak 30 tis děleno 6 je pět tisíc na jednoho… Když si to člověk takto započítá už je to celkem jasnější.
@Netopirek píše:
Jenže je sama na 30tis.
Oni 3(4) na 50tis. Pro banku je zakladatelka bez příjmu
Zakladatelka má rodičák, přes 60 tisíc na rodinu je stále hezký příjem
@Anonymní píše:
My jsme chtěli na 20let po 8tis., Zamítli. Pak jsme šli vždy o 2tis měsíčně dolů, že to pomůže, ale nepomohlo. Není nás moc, vycházíme normálně, ale pro banku asi jsme rizikoví.
Pro banku nejste bonitni. Je váš prostě moc. A nevím, kolik vám je, ale asi bude problém i věk.
@Anonymní píše:
S těmi dětmi se mi to úplně nezdá jako jediné vysvětlení. My tu máme v obci rodinu se šesti dětmi a dali jim hypotéku na mnohem více. Nebude to jediný důvod zamítnutí si myslím. I rodin co mají víc jak jedno dítě si kupují domy.
Asi mají našetřeno, ručí nemovitosti nebo vydělávají víc. Je to jednoduchá matematika
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova přece zdravé kojené mimino (takové průměrné mimino je) nemá náklady 7tis.
Kdyby jedna, tak ok, chápu smysl tvých argumentů. Když víc bank, hledejte problém. Evidentně existuje u vás, ne v bance
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova přece zdravé kojené mimino (takové průměrné mimino je) nemá náklady 7tis.
Tak já nevím zda počítali s vasí RD nebo bez a dále to miminko asi nebude pořád miminko plus v tom ještě nebyly ty náklady na tu půjčku protože ji neznám.. každopádně už to poměrně chápu.
@Anonymní píše:
Zakladatelka má rodičák, přes 60 tisíc na rodinu je stále hezký příjem
Na šestičlenou? A ne všechny banky počítají RD jako příjem
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan takže to bude nízkým příjmem, ne dětmi
Možná tedy po návratu do práce. Očekávala jsem že nebude žádný problém vůbec když nám na splátky zbývá v pohodě. To je celkem nefér, jakoby lidi a více dětmi nepotřebovali dobře bydlet. Budeme makat no, abysme vydělali víc, co nám zbývá.
Je to těžký, o tom žádná. Leda rekonstruovat postupně
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan takže to bude nízkým příjmem, ne dětmi
Možná tedy po návratu do práce. Očekávala jsem že nebude žádný problém vůbec když nám na splátky zbývá v pohodě. To je celkem nefér, jakoby lidi a více dětmi nepotřebovali dobře bydlet. Budeme makat no, abysme vydělali víc, co nám zbývá.
Je to kombinace. Až budeš chodit do práce budete mít vyšší příjem, ale vyšší náklady. Na školkové dítě se počítá víc než na kojence/batole.
@Kriss Tina a přitom tam je to slovo predschvalene to úplně mate!