Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova přece zdravé kojené mimino (takové průměrné mimino je) nemá náklady 7tis.
Ale až to budou třeba 2 děti na vyšším stupni ZŠ a 2 děti na SŠ, tak ty náklady budou jinde než u kojeného mimina.
@Anonymní píše:
@lachtanice86 Mně je 31 a manželovi píše: Více
To je dost když vezmes výši toho úvěru a výši splátky, byste to platili nějakých 36 let, možná dyl. To vam banka nedá, aby to muž platil ještě po sedmdesátce
hele fakt ideální vzít si toho poradce, ale nejspíš bude nutné navýšit celkove příjmy no.
@Anonymní píše:
@lachtanice86 Mně je 31 a manželovi píše: Více
No pokud jste žádali na půjčku na treba 30let, tak plus ten počet dětí a vás věk je prostě problém.
@Anonymní píše:
S těmi dětmi se mi to úplně nezdá jako jediné vysvětlení. My tu máme v obci rodinu se šesti dětmi a dali jim hypotéku na mnohem více. Nebude to jediný důvod zamítnutí si myslím. I rodin co mají víc jak jedno dítě si kupují domy.
Při hypotéce máš nižší úrok, musíš mít základ a banka má zástavní právo na nemovitost. Plus může ta rodina mít vždycky vyšší příjmy než vy.
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan takže to bude nízkým příjmem, ne dětmi
Možná tedy po návratu do práce. Očekávala jsem že nebude žádný problém vůbec když nám na splátky zbývá v pohodě. To je celkem nefér, jakoby lidi a více dětmi nepotřebovali dobře bydlet. Budeme makat no, abysme vydělali víc, co nám zbývá.
Teda trochu nechápu proč už nemáte aspoň na základní rekonstrukci nasetreno, když tak v pohodě vycházíte s penězi ![]()
@Nicole 1234 píše:
Teda trochu nechápu proč už nemáte aspoň na základní rekonstrukci nasetreno, když tak v pohodě vycházíte s penězi
Treba dost penez padlo na koupi toho domu?
@Eliška píše:
Treba dost penez padlo na koupi toho domu?
Já bych si spíš tipla, že dům sdedili. Nebo i kdy y koupili za hotové tak tím spíš když už jsem nasetrila na dum, tak zvládnu i na rekonstrukci nebo s tím zkrátka počítám už při koupi pokud kupují starý barák.
Základní problém je v tom, že CHCETE TO, NA CO PROSTĚ NEMÁTE…
hele, taky jsem v mládí chtěla vše hned, vše nové, vše na dluhy a úvěry
byla to velmi špatná cesta… a drahá… dnes už to dobře vím..
takže už pár let razím heslo, že na co nemám, to si nekupuju, takže na auto jsme našetřili a na opravy chalupy prostě pomalu - potřebujete luxus hned k čemu?
prostě udělejte rozvody, pak koupelnu, pak podlahy, postupně..
sorry ale vrazit 1,5 mega jako rekonstrukci do domu ve vašem věku a chtít to splácet přes 30let není prostě pro banku dobrý a věrohodný plán… máte velké oči… lidi bydlí i ve dvou třech pokojích, nemusíš mít zlaté kliky, značkovou sanitu apod.. a linka z hobbymarketu za pár tisíc taky svou službu na pár let splní…
PS : poraďte se s místními zedníky/stavaři, co nejvíce u vás hoří, na ty 4 zamítnuté žádosti máte záznamy v bankovním registru, tak nejméně 3 měsíce nežádat a po nich prostě požádejte ne o 1,5 mega, ale třeba jen o 700tisíc.. z toho základ uděláte, já třeba nakupuju v Baumaxu a jde o slušnou kvalitu střední třídy za velmi slušné peníze, kde nakoupíš stavební materiál, obklady, dlažby, plovoučky apod… nejvíce budou stát rozvody elektřiny a vody (odborná práce se dnes platí zlatem).. a modlit se, aby vydržela střecha, to je brutální investice - o té nevím, v jakém ji máte stavu…
A dobrá rada na závěr : tento rozumnější poslední pokud bych už provedla přes dobrého finančního poradce..
Příspěvek upraven 04.05.21 v 20:22
Tak jsem se teď schválně koukla na jeden díl Krotitelů dluhů a mají tam průměr na dítě do 10let 5tis, 10-15 8tis, 15 a víc 10tis. A to je to z roku 2010
Kolik počítají teď
?
My si brali hypo jako svobodny..jak jsme se vzali chtěli po 5letech se nam zvedla fixace z 2,4% na 4,2% chtěli jsme to snížit a v bance nam řekli přímo toto: Máte děti nemáte tolik, aby to vše případně pokrylo a BUĎTE rádi, že jste na hypo vůbec dostahli TEĎ už by jste hypo NEDOSTALI. A svobodnému s nižším přijmem ji muži v pohodě dali. Jak se oženil má děti má smůlu…Máme příjmy s 2dětmi cca 60tis a je to pro mě málo i na nižší procento úvěru. Takže tak…
Nezbývá vám než se spoléhat na banku (která vám stejně tak vysokou sumu nedá) se spolehnout na sebe a začít si odkládat a dělat to postupně. Nejdřív to okno, dále opravit zdi, vymalovat, nemusíte po malování uklízet a udělat podlahu. Po nějakém čase zažádat znovu o půjčku, ale tak o polovinu nižší, tak kolem těch 700 000kč. Nejste nejmladší a máte čtyři děti, u kterých se budou postupem času zvyšovat náklady.
@Anonymní píše:
Ten dům byl přepsány na manžela a jeho sestru, tu jsme museli vyplatit (1.8mil), což bylo vše, co jsme měli a ještě pár let splátky, ale to je už déle. Teď máme praskliny na několika stěnách a rozbité největší okno na domě, bourali jsme u domu takový přístavek a ty otřesy asi to způsobily. Chtěli jsme rovnou i vymalovat, podlahy atd. aby se to udělalo pri jednom.
A tohle vás bude stát milion a půl? To je částka na celkovou rekonstrukci a ne okno a malování
mate to spočítané jestli nezadate o zbytečně vysokou částku?
@Anonymní píše:
Myslela jsem, že měsíčně máme dost peněz. Nemáme žádné dluhy, exekuce, insolvence, žádné jiné půjčky, ani splátky, ani kreditky, ani kontokorent, prostě žádné takové finanční závazky. Já jsem na RD, partner vydělává kolem 50tis., dům je náš, platíme jen energie, co se týče bydlení. Něco si i šetříme, ale to je taková rezerva, na co nechceme sahat. Má opravu potřebujeme asi milion a půl, tolik nemáme ušetřeno a oprava je nutná. Po zaplacení všech nákladů nám zbývá 40tis na potraviny, což je opravdu hodně a splátka má být od 4 do 8tis měsíčně, přesto zamítnutí opět. Nemůžeme s tím čekat moc dlouho kvůli stavu domu, pak bude investice ještě větší. Máme i ručitele. Jinak jsme manželé, práci máme oba na neurčito.
Rd není bran jako příjem. Jinak nechápu. Já měla 60 tis, sama, 2 děti a dali mi bez problémů 3 Mega ![]()
@martina.se píše:
Rd není bran jako příjem. Jinak nechápu. Já měla 60 tis, sama, 2 děti a dali mi bez problémů 3 Mega
Jenže jich je šest