Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@TopSecret jestli je ten barák ofiko jen jejich. Možná ještě ne dokud nebude sestra úplně vyplacena
@Netopirek píše:
@TopSecret jestli je ten barák ofiko jen jejich. Možná ještě ne dokud nebude sestra úplně vyplacena
To je možný. Nebo nějaký věčný břemeno.
Ale zase psala, že to sestře dali, něco si půjčili, ale že je to už par let ![]()
Nevím, spíš mi přijde, že v tom bude ještě něco, co zakladatelka nenapsala.
@TopSecret píše:
To je možný. Nebo nějaký věčný břemeno.
Ale zase psala, že to sestře dali, něco si půjčili, ale že je to už par let
Nevím, spíš mi přijde, že v tom bude ještě něco, co zakladatelka nenapsala.
Něco tam bude. Možná tam bude problém kombinace mini komplikací. Žádali 3×! jen u Airbank. Ta rodičák jako příjem nepočítá. Spíš měli místo snižování splátky žádat o nižší sumu
@Netopirek píše:
Něco tam bude. Možná tam bude problém kombinace mini komplikací. Žádali 3×! jen u Airbank. Ta rodičák jako příjem nepočítá. Spíš měli místo snižování splátky žádat o nižší sumu
Presne. Jako 3× zadat u stejný banky
vše se jim tam zapisuje. Po čtvrtý ko KB. Ta to videla, plus tolik deti, máma na mateřský, rucitel=nesolventni.
A můžou dát milion a pul jen půjčku? Nejsou půjčky třeba jen do milionu?
Vždyť přes milion musí bejt jen hypo, ne?
je to zvláštní.
@karkarka píše:
Tak se 3 nebo 2 detma?
Jedno jsem čekala.. Reálně 2 ![]()
@Anonymní píše:
A kolik bychom museli mít příjem aby jim to stačilo, když máme čtyři děti? Můj příjem před RD byl cca 25tis, myslíš že až se vrátím do práce, tak nám to už schválí? Docela mě to štve, nežijeme si tak špatně abychom nezvládli 4tis splátku. Kde se pak berou všichni ti dlužníci a neplatiči, když je to tak přísné?
Tak to je pak jasný, na tolik lidí je to malý příjem, to vám asi nikde momentálně nedají. Zkuste žádat znovu až budeš v práci, to by mělo být v pohodě.
@Anonymní píše:
Ten dům byl přepsány na manžela a jeho sestru, tu jsme museli vyplatit (1.8mil), což bylo vše, co jsme měli a ještě pár let splátky, ale to je už déle. Teď máme praskliny na několika stěnách a rozbité největší okno na domě, bourali jsme u domu takový přístavek a ty otřesy asi to způsobily. Chtěli jsme rovnou i vymalovat, podlahy atd. aby se to udělalo pri jednom.
PROČ NEMŮŽETE RUČIT DOMEM, KDYŽ JE VÁŠ A SESTRA JE VYPLACENÁ???
@martina.se píše:
Jo, podle kalkukacek se nemůžeš řídit. To mi nabízelo 8 a prý bez šance
Kalkulačka ti nabízela 8 a skutečnost byla - bez šance na cokoli?
@SlečnaDahlia píše:
Hele s hypotékou to bude trochu jiný. Záleží taky, kolik máš základu, co bude v zástavě, po kolika budeš splácet a jak dlouho, v jakém pracuješ oboru… úplně bez šance to není.
No doufám, chci tak 60-70 %, zastavit kupovanou nemovitost. U oboru se asi hodnotí stabilita, ne?
@LennyL1 přesně…
kdyby ručili domem, tak to dávno mají vyřízený.. banka chce prostě na tak vysokou částku radši zástavu než jen ručitele..
pokud by byl dům můj, tak bych si do tohohle od rodiny vážně kecat nenechala..
ALE
já mít 4 děti a být na rodičáku a celkem příjem 60tisíc se vším, tak si ROZHODNĚ neberu tak vysoký úvěr!! 60tisíc pro 6 lidí je tak akorát na pěkný slušný život + něco ušetřit.. jet na dovču, hezky se oblíct, zdravě jíst.. dětem kroužky, koníčky.. a máš po rozpočtu..
Pokud to chce vyměnit okna, spravit zdi a podlahy, tak prostě 700tisíc musí stačit! a opakuji - žádat 3× u stejné banky je totální nesmysl, celé je to prostě špatně… šla bych do zástavy domu, půjčky max. 700 tisíc a splátky max. 5tis/měs. na max. 15let… tohle vidím, jako rozumnou cestu + tohle už konečně řešit s profíkem a ne se po páté ztrapňovat jak nějaká socka všude možně…
@Anonymní píše:
Kalkulačka ti nabízela 8 a skutečnost byla - bez šance na cokoli?
Skutečnost max 5..proste min, než ukazovala kalkulačka
@Lucy75 píše:
@LennyL1 šla bych do zástavy domu, půjčky max. 700 tisíc a splátky max. 5tis/měs. na max. 15let… tohle vidím, jako rozumnou cestu
No tak to je opravdu loupežníci cesta, kterou rádi vnucují banky a ostatní úvěrové instituce. Ručit celým barákem i s pozemkem, co stojí přes několik milionů, a získat za to pouze 700 tisíc?
Výborný.
@viktr barák je ruina… a i kdyby stál 3 mega a oni měli splácet 5tis/měs.15let tak je to NIJAK neohrozí (ani ten dům) a vyřeší to jejich akutní problém s nejdůležitějšími opravami..
hele, viděla jsem zástavy nemovitostí i pro mnohem menší částky, není čeho se bát, pokud se řádně a včas splácí..
a právě proto, že zde by to zřejmě nebyl problém, tak to mohou pak k fixaci doplatit časem celé a tečka,
takže tvůj výkřik byl v tomto případě zcela zbytečný.
@Lucy75 je ruina nebo není, ale něco stoji, a je to výrazně vice, než je potřeba peněz na opravy.
Banka chce jistotu, chce se zbavit rizika, a rada půjčí 300 tisíc když zastavíte nemovitosti za 3 miliony.
Pro normálního člověka je to ale obráceně, protože nikdy neručite půlkou nebo čtvrtkou nemovitosti, ale pouze celou.
@Anonymní píše:
@Oli.Lyon řekli nám kvůli nízkým příjmům a vysokým nákladům nebo kvůli nepoměru příjmů a nákladů, což je totéž
Aha, takže vy víte proč vám to nedali? Tak co se tady potom řeší? Máte zkrátka nízké příjmy a vysoké náklady, co jsi tedy chtěla zjistit dalšího?