Neshody kvůli svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
3.6.22 12:09

A mimochodem, zakladatelko, jestli dosud byl váš vztah s mamkou nic moc, tak tímto bys to totálně zabila. Myslím, že zrušení toho, co už nějakou dobu plánuje a možná i financuje (zálohy!!), by byl poslední hřebíček do rakve. Velmi dobře to zvaž. Já bych se pokusila využít svatby naopak k většímu sblížení - pokud nechceš hostinu financovat, zkus se nenásilně zapojit do příprav, pomoz mámě shánět, co je potřeba a těš se z toho, že vám to chce udělat pěkné, když vy na to nemáte. Musíš na věci koukat z té lepší stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29640
3.6.22 12:12
@Anonymní píše:
@unuděná Ja mam proste strach, aby mi to nekdy nevycetli, nebo aby mamka nedelala hostinu a zabavu podle sebe s tim, ze ona plati, tak to bude po jejim.

Takových řečí bude. :lol: To je takový národní sport žehrat na to, jak se všechno zdražuje. Teď je to tedy pravda. Když to chtějí zaplatit, ať zaplatí. Neměli to slibovat. Spíše si myslím, že nakonec budou rádi, pokud se to povede a všichni budou spokojení.
A proč ti vadí zábava po jejím, když ty by si to nedělala vůbec? Co by se tam tak mělo dít, že by ti to vadilo? To je spíše taková tvoje hra s mamkou, kdo z koho. :nevim: A co tvůj budoucí manžel na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
3.6.22 12:14

Je úplně jedno, zda bys k rušení uváděla důvod nebo ne. Akorát by příbuzenstvo spekulovalo, zda se vám nedostává peněz, zda jste s matkou rozhádané na nože nebo zda vám vadí něco konkrétního na nich. Prostě důvod, proč zrušit naplánovanou hostinu, už musí být sakra velký. Za normálních okolností se to prostě nedělá a v téhle fázi bys ji prostě tak jako tak postavila do velmi trapné situace, tak si rozmysli, zda to opravdu chceš. Pokud ona je z těch, kterým velmi záleží na tom, aby byly věci tak, „jak mají být“, a co si o ní kdo pomyslí, tak takovéhle rušení ji postaví do výrazně nepříjemnější situace, než kdyby před časem měla lidi informovat jenom „oni se chtějí brát jenom na úřadě se svědkama, bez hostiny, jako mně se to ani trochu nelíbí, chtěla jsem jim to i zaplatit, ale odmítli to, tak co nadělám, ta dnešní mládež je nějaká divná, já to nechápu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.6.22 12:15
@marin píše:
Takových řečí bude. :lol: To je takový národní sport žehrat na to, jak se všechno zdražuje. Teď je to tedy pravda. Když to chtějí zaplatit, ať zaplatí. Neměli to slibovat. Spíše si myslím, že nakonec budou rádi, pokud se to povede a všichni budou spokojení.
A proč ti vadí zábava po jejím, když ty by si to nedělala vůbec? Co by se tam tak mělo dít, že by ti to vadilo? To je spíše taková tvoje hra s mamkou, kdo z koho. :nevim: A co tvůj budoucí manžel na to?

může třeba zvolit hudbu, která by se nedala poslouchat. Asi bych to nenechala pouze na mamce, kdyby šlo o mou svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29640
3.6.22 12:18
@Fiveone píše:
může třeba zvolit hudbu, která by se nedala poslouchat. Asi bych to nenechala pouze na mamce, kdyby šlo o mou svatbu.

Tak si tam vezme notebook a repráčky a požádá někoho, aby tam něco pouštěl a prokládal to s tou šílenou hudbou. A kolikrát i na tu šílenou hudbu se lidi vyblbnou, hlavně děti dokáží rozproudit zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.6.22 12:20
@marin píše:
Tak si tam vezme notebook a repráčky a požádá někoho, aby tam něco pouštěl a prokládal to s tou šílenou hudbou. A kolikrát i na tu šílenou hudbu se lidi vyblbnou, hlavně děti dokáží rozproudit zábavu.

To ano, ale lepší řešení by bylo vědět co má maminka v plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29640
3.6.22 12:27
@Fiveone píše:
To ano, ale lepší řešení by bylo vědět co má maminka v plánu.

Tak to předpokládám, že jí maminka v nástinu řekne. Ale zase není potřeba z toho dělat drama, pokud by tam např. nebyla její nejoblíbenější hudba. Předpokládám tedy, že zařizuje jen tu hostinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.6.22 12:27
@unuděná píše:
A mimochodem, zakladatelko, jestli dosud byl váš vztah s mamkou nic moc, tak tímto bys to totálně zabila. Myslím, že zrušení toho, co už nějakou dobu plánuje a možná i financuje (zálohy!!), by byl poslední hřebíček do rakve. Velmi dobře to zvaž. Já bych se pokusila využít svatby naopak k většímu sblížení - pokud nechceš hostinu financovat, zkus se nenásilně zapojit do příprav, pomoz mámě shánět, co je potřeba a těš se z toho, že vám to chce udělat pěkné, když vy na to nemáte. Musíš na věci koukat z té lepší stránky.

Mě spíš přijde, že zakladatelka chce matku vytrestat, než se s ní udobřit. Na oko kývla a při prvním zádrhelu bude teatrálně vše rušit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.6.22 12:30
@Sisika9 píše:
Mě spíš přijde, že zakladatelka chce matku vytrestat, než se s ní udobřit. Na oko kývla a při prvním zádrhelu bude teatrálně vše rušit :nevim:

Mám taky ten dojem právě. A je to škoda, myslím, že máma to nedělá jen pro svůj pocit, ale prostě chce udělat dceři pěknou svatbu, takže tenhle vstřícný krok by mohla zakladatelka přijmout a taky nějaký udělat (jako například nebejčit se, protože místo řízků, které by chtěla ona, objedná máma svíčkovou :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.6.22 12:31
@Anonymní píše:
Ale ja nebudu vysvetlovat proc rusim hostinu. Proste bych rekla, ze se veci zmenili a vezmeme se, ale hostina nebude. Me to blby neni, proste veci se meni a porad jsou temer dva mesice do svatby. Nerusim to tyden pred. Pravda je, ze jsem vubec nemela souhlasit s hostinou.

A co teda vůbec chceš, když už jsi rozhodnuta i s tím vědomím, jak nevhodné to bude a je ti to jedno? Podle tvých reakci ti snad už nejde ani o ty peníze. Ale celou story neřekneš, že. Normálně jsou děcka vděčný svým rodičům za tuhle pomoc, přispění. A jako poděkování je aspoň pohostí. Tak sis měla udělat jen svatbu se svědky tajnou. Nebo bys maminku nepozvala po obřadu ani na oběd ze slušnosti a úcty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13947
3.6.22 12:35

Zakladatelko, dělej si co chceš :nevim: nikdo do vašeho vztahu nevidíme. Taky záleží na tom, jak se k veci staví snoubenec.

Ale jestli do toho pujdes, udělej to tak, aby bylo jasne, ze ty to po nich nezadas. A ze nechceš aby ti to vycitali.

A muzu ti říct, ze kdyby mě někdo pozval na svatbu a dva měsíce předem napsal, ze sorryjako, už té nezveme… tak si budu připadat jako blbec a je to věc, kterou snoubencům nikdo jen tak nezapomene. A to jsem jinak salamista :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.6.22 12:36
@Anonymní píše:
@unuděná Ja mam proste strach, aby mi to nekdy nevycetli, nebo aby mamka nedelala hostinu a zabavu podle sebe s tim, ze ona plati, tak to bude po jejim.

Takže jen paranoidne predjimas situaci? Tak si ji zarid sama. Proč by to mamka měla vyčítat? Leda, že se za měsíc rozvedeš. Hudbu mit nemusíš, trapnou svatebni zabavu taky ne. Můžete mit jen jidlo, piti, dort, kávu, všem vam děkujeme a čau. Myslím, že máte uplne jiný problém mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
3.6.22 13:09

Ještě mě napadlo, teď máš pocit, že když to zrušíš, bude táta (nebo oba?) v hloubi duše vlastně šťastný, že nebudou mít takové výdaje. Příbuzenstvo to pochopí, máma ti nikdy nevyčte, kolik ji ta tvá svatba stála.
Ale co když ti pak bude do konce života vyčítat, do jakés ji uvedla trapné situace, že si teď teta Máňa myslí, jaká že je ona socka, že si do ní čas od času někdo rejpne… a táta bude mrzutej, protože mu bude doma po večerech brečet, jakou má nevděčnou dceru a jak teď kvůli tobě vypadá před lidma. Žádnej vděk, že má na svém kontu o sto litrů víc. Stojí to za to?
Prostě tahle situace už teď nemá elegantní řešení. Toho jsi mohla dosáhnout předtím, než jsi to odkývala a máma příbuzenstvo pozvala. Teď už to dospělo do takového stádia, že buď to prostě necháš plynout, sníte oběd a popovídáte si s tetičkama… nebo pod záminkou ušetření peněz (ne tvých!) vmanipuluješ mámu do situace, ve které rozhodně být nechce.
Ano, můžeš si dělat co chceš, nikdo tě do toho nemůže nutit, ale omlouvej si to jakkoliv, prostě to bude pro mámu trapný za všech okolností. Pokud ty to vidíš jinak - proto jsi asi zakládala diskuzi, abys viděla nestranný pohled, ale myslím, že se tu docela shodneme. Takže riziko, že to máma či tetičky budou vidět lautr stejně jako půl emimina, je nezanedbatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.22 13:36

Holky tak volala jsem jeste s mamkou a nic se rusit nebude. Ze penize maji a at si nedelam starosti, ze to zaplati.

• Citovat
  • Upravit
53190
3.6.22 13:37
@Anonymní píše:
Holky tak volala jsem jeste s mamkou a nic se rusit nebude. Ze penize maji a at si nedelam starosti, ze to zaplati.

No vidíš :hug: Uvolni se a snaž se si to užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný