Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Známí nás pozvali na dovolenou. Je to na 4-5 dní. Jenže máme 11M syna. Tchyně s tchánem se nabídli, že malého pohlídají. Syn je na ně zvyklý, hodně se navštěvujeme, hlídali ho už mockrát, ale nikdy ne přes noc (max. že s nimi spal v ložnici a my byli v obýváku) a ne tak dlouho. Přítel je pro, abychom dali malého na hlídání, ve mně se to pere. Potřebuju tak názor třetí strany - dali byste hlídat dítě nebo raději nikam nejeli?
Hele kazdej to ma jinak. Jsou matky, ktere dite nechaj hlidat uz klidne na pul roce a odletej klidne na 14 dni na dovolenou. A pak jsou matky, ktery se pri takovy predstave osypou, jen to slysi. Musis sama vedet, jak to citis a zda to zmaknes.
Sama za sebe, ne ja bych dite takhle maly nenechala, neuzila bych si to.
To je ale jenom na Tobe bohuzel. Hodne lidi Ti tu asi napise ze pohoda. Ja musela vloni ze zdravotnich duvodu (operace) na 4,5 dne pryc od deti, byly celou dobu s otcem, babickou ktera je hlidava 3-4× tydne sama od mimina a s tchyni, a stejne byla dcera ve svych 21M traumatizovana.
Naše bych nedala, ale protoze byli kojení. Zkuste to na jednu noc a uvidíš.
@Anonymní píše:
Známí nás pozvali na dovolenou. Je to na 4-5 dní. Jenže máme 11M syna. Tchyně s tchánem se nabídli, že malého pohlídají. Syn je na ně zvyklý, hodně se navštěvujeme, hlídali ho už mockrát, ale nikdy ne přes noc (max. že s nimi spal v ložnici a my byli v obýváku) a ne tak dlouho. Přítel je pro, abychom dali malého na hlídání, ve mně se to pere. Potřebuju tak názor třetí strany - dali byste hlídat dítě nebo raději nikam nejeli?
Odjela jsem v tom období od syna na dva dny, byl doma se svým tatínkem. Na delší dobu bych odjet nechtěla.
Moc nechápu známé, že někam bez dítěte zvou, když vědí, že máte kojence. Mě by to v životě nenapadlo.
Jela bych, dyt je dítěti skoro rok a je na prarodiče zvyklé. Já syna nechávala na hlídání od půl roku i přes noc. Můžete zkusit jednu noc někdy předem, jak bude reagovat
4 dny nejsou věčnost. Ale dělej jak cítíš ty, ty musíš své dítě znát nejlíp ![]()
@Anonymní píše:
Já osobně bych raději nikam nejela píšeš že přítel je pro…manžel by to nechtěl.
No… Já bych volila dovolenou kam bych mohla s dítětem. Ale ji AK to je těžký jsou děti co jsou naprosto OK a jsou děti který ne. S taky záleží jak ty budeš ok na ty dovce zda si to tam užiješ a nebo budeš myšlenkám u „Mimca“
@Annabela11 píše:
@Russet Tak tohle nepochopím taky!
Nebo potřeba tchánovců spát v ložnici s miminem a mladí v obýváku. Mě nikdo od dítěte neodháněl. Asi bych nespala. Prostě divný. Na spaní u prarodičů je dost času.
Nejela bych bez tak malého dítěte, neužila bych si to. Ale já ještě kojím a vždy jsem v tu dobu kojila, takže bezpředmětné. My teď jedeme na víkend s našima a oni nám budou hlídat dítě, když budeme chtít jít do sauny nebo na masáž a my jim na oplátku pejska. To mi přijde jako super řešení někam jet a zároveň nenechat tak malé dítě bez maminky.
@Russet píše:
Nebo potřeba tchánovců spát v ložnici s miminem a mladí v obýváku. Mě nikdo od dítěte neodháněl. Asi bych nespala. Prostě divný. Na spaní u prarodičů je dost času.
Viď, to taky nechápu, že někdo nechá dítě spát u tchánovců v ložnici a sám spí v obýváku ![]()
Ne nejela bych a nedala ho na hlidani, i přesto, že davam malou hlidat kazdy vikend i na celý den nebo pul den. Přítel se ho chce akorát zbavit, aby si užil chvili bez děcka. Jenom ty víš jak ho uspat, co s ním dělat, co na něj platí, co papá a kdy a víš co ti,, říká,, a co chce a nechce a znáš jeho režim a potřeby. Jak to můžeš nechat na ostatnich, aby hádali a nevěděli co s ním? Co až jim první noc neusne a bude řvát jak tur a nebudou vědět co s ním?