Nechat hlídat? 11M dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
2.6.22 16:48
@Anonymní píše:
Známí nás pozvali na dovolenou. Je to na 4-5 dní. Jenže máme 11M syna. Tchyně s tchánem se nabídli, že malého pohlídají. Syn je na ně zvyklý, hodně se navštěvujeme, hlídali ho už mockrát, ale nikdy ne přes noc (max. že s nimi spal v ložnici a my byli v obýváku) a ne tak dlouho. Přítel je pro, abychom dali malého na hlídání, ve mně se to pere. Potřebuju tak názor třetí strany - dali byste hlídat dítě nebo raději nikam nejeli?

Já bych nejela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
2.6.22 17:25
@Russet píše:
Zatím nepsala, kam je zvou. Třeba nebude za rohem…

tak předpokládám, že jsou to rozumní lidé a nepojedou od ročního mimina tisíce kilometrů daleko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
2.6.22 17:27
@Lucie_Sx píše:
Ja se treba odlepila v sedmi tydnech se starsimi na sjezdovku, mala spala dole u vleku s babickou.
A s muzem mluvime o vsem moznem.
To ale neznamena, ze mimino na 5 dni odlozim.Chci tim rict, ze krome obou extremu existuje i nejaka stredni cesta.

no však jo. Taky může odjet k moři na 14 dní :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Nechytej se hned za slovo, nepsala jsem, že to tak mají všechny, které jsou s dítětem nonstop. Jen, že je to časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
2.6.22 17:57
@Moise píše:
Proč by měla? :nevim: Co když to bude chtít risknout a vyjde to, užije si to a dítko bude v pohodě? Co se může stát jiného? Dítě je zvyklé spát s prarodiči (byť má teda matku za dveřmi), na hlídání je také zvyklé. To nejhorší, co se může stát, že se prostě sbalí a pojedou domů, když bude nějaký problém.

Ještě neřekla kam jedou. Tak až bude na druhé straně republiky a děcko bude plakat a prarodiče prostě neznaji dítě jako jeho matka a jeho potřeby a jak ho uspat, tak co budou dělat? I když ja vim, nakonec unavou odpadne. Kolik z vás je spojený s dítětem pupeční šňůrou až do čtyř let, že NAJEDNOU posíláte paní na dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
2.6.22 18:01
@zaludova píše:
Tak zakladatelka nikde nepíše o tom, že nikam s miminem nejezdi. Prostě jen mají ted příležitost jet sami s manželem. Já si stojím za tím, že ten čas pro sebe na všech frontách je potřeba v jakémkoliv druhu vztahu. A není potřeba tady mně nebo zakladatelce podprahově podsouvat, že je někdo horší, když si dítě s sebou nevezme a nebude si užívat i s ním. :roll:

To ji nikdo neřekl, že je horší. Akorát dostala více pohledů k přemýšlení a více názorů na věc. Co by třeba měla zvážit aspoň než se rozhodne. Když už se tu tak poplacavate po raminku, že jste jediné dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
2.6.22 18:30
@Aletta80 píše:
Ještě neřekla kam jedou. Tak až bude na druhé straně republiky a děcko bude plakat a prarodiče prostě neznaji dítě jako jeho matka a jeho potřeby a jak ho uspat, tak co budou dělat? I když ja vim, nakonec unavou odpadne. Kolik z vás je spojený s dítětem pupeční šňůrou až do čtyř let, že NAJEDNOU posíláte paní na dovolenou?

No ona už se neozvala, takže si myslím, že to bude spíš nějaký průzkum k připravovanému článku než reálná situace :mrgreen:. Ale budiž.
Jinak to dítě už bylo hlídané prarodiči, i u nich spí. Takže zřejmě ví, jak na něj. Nenechávají ho u cizích lidí. Nebo máš pocit, že by si příčetní prarodiče na sebe uvázali mimino na pět dní, aniž by ho uměli utišit? Dojezdová vzdálenost pro případ nemoci je snad samozřejmá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
2.6.22 19:08
@Moise píše:
No ona už se neozvala, takže si myslím, že to bude spíš nějaký průzkum k připravovanému článku než reálná situace :mrgreen:. Ale budiž.
Jinak to dítě už bylo hlídané prarodiči, i u nich spí. Takže zřejmě ví, jak na něj. Nenechávají ho u cizích lidí. Nebo máš pocit, že by si příčetní prarodiče na sebe uvázali mimino na pět dní, aniž by ho uměli utišit? Dojezdová vzdálenost pro případ nemoci je snad samozřejmá.

Třeba to co nám přijde rozumne a samozřejme, se tedka uz stydí napsat :D prodloužený víkend v Paříži, at to aspon stoji za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
2.6.22 19:30

Mám taky 11m. Malá už byla na noc dvakrát u babičky. Kdybych nekončila, tak bych jela na dvě noci. Na delší dobu upřímně nevim. Ot už je celkem dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
2.6.22 21:39

Já bych jela, pokud bych měla pocit, že to dítě zvládne. Moje miminko bylo od malička velmi rádo ve společnosti, v klidu se nechalo hlídat tatínkem, švagrovou i babičkami. Když mu bylo 7 měsíců, musel bohužel manžel docela na dlouho do nemocnice, a to zrovna v době, kdy jsme se měli stěhovat do nového domu. Tzn. balení, uklízení, stěhování, vybalování, dávání starého bytu do stavu k předávce, vše jen na mně - s malým miminkem. Proto mi naši nabídli si malého vzít na ten hlavní „stěhovací“ víkend. Už ho předtím měli třeba na den nebo na večer, když jsme šli na oslavu. Užili si to všichni, mamka ho zvládala levu zadní, miminko veselé. Chodila za ním i sestřenice s bratrancem, užívalo si vzrůšo a návštěvy.

Tak jsme to dokonce ještě dvakrát zopakovali (vždy na dvě noci), než jsem dala do pořádku dům, a vždycky OK… U náročné fyzické práce jsem si navíc překvapivě docela psychicky odpočala a o to radši jsem se k malému vracela. Teď mu je 11 měsíců a v mojí situaci bych na 4 dny klidně odjela, protože vím, že společný čas si užívá malý i babička s dědou. Když k nim přijedem, může se syn radostí zbláznit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.22 17:43
@Enicka píše:
Já teda budu asi jediná tady, ale já bych klidně jela. Moje děti by to ale zvládli bez problémů. A 4 dny není zas tak dlouho. Jestli ty chceš jet a víš že to dcera zvládne, tak jeď. Že ti tady všichni píšou ať nejezdílš a ty bys chtěla, tak radši nepojedeš?? Kdyby to bylo na 14 dní tak bych taky nejela, na 4 dny úplně v pohodě.

Nebudeš, taky bych jela, kdybych nekojila, kór kdyby mě někdo pozval :mrgreen: Nám tchýně koupila ve 3 měs. malé k Vánocům poukaz na wellness víkend s názvem „Romantika pro 2“ a myslíte že nabídla hlídání s tím že třeba za půl roku už kojit třeba nebudu? Ne, prý je to do rodinného hotelu, ještě se divila že nejedeme s oběma dětma, jen s mladší v době, kdy byl starší s našima na dovolený, aby mu to nebylo líto a my se mohli vystřídat s kočárem tak, aby 1 z nás vždy mohl chvíli odpočívat, nebo jít na procházku společně, ale nemuset trávit celý víkend na hřišti u hotelu. Ale přijít s tím i teď, když je jim skoro 5 a skoro 9, že bysme jeli na celý víkend někam spolu sami (což jsme od té doby co se narodila mladsi nebyli ani na 1 den na výletě, protože hlídání potřebujeme hlavně kvůli práci a když o víkendu tak max 1 večer a 2. den vyzvednout), měli bysme smůlu a těch řečí co bysme si vyslechli. Starší spal u našich od 2 let, měla jsem zdravotní problémy, potrat a úraz, jinak to nešlo, ale i s víkendem v jeho 2,5 letech nebyl problém, jet na akci od muže z práce, nebo jen tak do kina. Teď když mají naši mladší přes noc a kluk jde spát třeba ke kamarádovi nebo 2. babičce a my někam ven, protože oba hlídat nechtějí, ještě poslouchám, jak to že není malej doma a někam ho „pořád odkládám“ a nedejboze kdybych řekla, že jsem šla někam večer sama třeba s kamarádkou a kluky nechala doma. Asi jsem krkavčí matka, ale čas s manželem je taky důležitý, bez toho to u nás bylo jednu dobu pomalu na rozvod… Omlouvám se za anonym, info o rodině, děkuji

• Citovat
  • Upravit
6654
3.6.22 20:47
@Anonymní píše:
Nebudeš, taky bych jela, kdybych nekojila, kór kdyby mě někdo pozval :mrgreen: Nám tchýně koupila ve 3 měs. malé k Vánocům poukaz na wellness víkend s názvem „Romantika pro 2“ a myslíte že nabídla hlídání s tím že třeba za půl roku už kojit třeba nebudu? Ne, prý je to do rodinného hotelu, ještě se divila že nejedeme s oběma dětma, jen s mladší v době, kdy byl starší s našima na dovolený, aby mu to nebylo líto a my se mohli vystřídat s kočárem tak, aby 1 z nás vždy mohl chvíli odpočívat, nebo jít na procházku společně, ale nemuset trávit celý víkend na hřišti u hotelu. Ale přijít s tím i teď, když je jim skoro 5 a skoro 9, že bysme jeli na celý víkend někam spolu sami (což jsme od té doby co se narodila mladsi nebyli ani na 1 den na výletě, protože hlídání potřebujeme hlavně kvůli práci a když o víkendu tak max 1 večer a 2. den vyzvednout), měli bysme smůlu a těch řečí co bysme si vyslechli. Starší spal u našich od 2 let, měla jsem zdravotní problémy, potrat a úraz, jinak to nešlo, ale i s víkendem v jeho 2,5 letech nebyl problém, jet na akci od muže z práce, nebo jen tak do kina. Teď když mají naši mladší přes noc a kluk jde spát třeba ke kamarádovi nebo 2. babičce a my někam ven, protože oba hlídat nechtějí, ještě poslouchám, jak to že není malej doma a někam ho „pořád odkládám“ a nedejboze kdybych řekla, že jsem šla někam večer sama třeba s kamarádkou a kluky nechala doma. Asi jsem krkavčí matka, ale čas s manželem je taky důležitý, bez toho to u nás bylo jednu dobu pomalu na rozvod… Omlouvám se za anonym, info o rodině, děkuji

Vubec si nepripadej jako krkavci matka, to rozhodne nejsi! Cas s manzelem bez deti je opravdu dulezity a je velka skoda, ze na to spousta zen s prichodem deti zapomina, pak ty vztahy bohuzel kolikrat vypadaji, jak vypadaji. My dali s manzelem maleho na hlidani poprve v 5ti tydnech a sli jsme vecer na rande a moc nam to prospelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
3.6.22 21:24
@Ernais píše:
Vubec si nepripadej jako krkavci matka, to rozhodne nejsi! Cas s manzelem bez deti je opravdu dulezity a je velka skoda, ze na to spousta zen s prichodem deti zapomina, pak ty vztahy bohuzel kolikrat vypadaji, jak vypadaji. My dali s manzelem maleho na hlidani poprve v 5ti tydnech a sli jsme vecer na rande a moc nam to prospelo

Tak hlavne, ze jste si to s manzelem uzili, to 5 tydenni mimino si to urcite náramne uzilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.6.22 21:54
@DandátkoP píše:
Tak hlavne, ze jste si to s manzelem uzili, to 5 tydenni mimino si to urcite náramne uzilo…

Malymu to bylo fuk, spal, ani nevedel, ze jsme nekde byli ;) Navic takovym mimcum je hadam fuk s kym jsou, hlavne kdyz maji suchou plinku a plny brisko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
3.6.22 22:26
@Ernais píše:
Malymu to bylo fuk, spal, ani nevedel, ze jsme nekde byli ;) Navic takovym mimcum je hadam fuk s kym jsou, hlavne kdyz maji suchou plinku a plny brisko :nevim:

Ano, aspon, ze jsi napsala, ze to jen hádáš, je to videt. 8)

Nebudu se dohadovat, je mi to celkem fuk, vase dite, vase pravidla. Kazdej to mame nastaveny jinak a ne kazdej ma rande s chlapem jako prioritu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
4.6.22 07:47
@DandátkoP píše:
Ano, aspon, ze jsi napsala, ze to jen hádáš, je to videt. 8)Nebudu se dohadovat, je mi to celkem fuk, vase dite, vase pravidla. Kazdej to mame nastaveny jinak a ne kazdej ma rande s chlapem jako prioritu. :palec:

Ano, kazdy to mame jinak, to je pravda. Pokud ty zvladas byt svemu diteti nonstop dobrou mamou, aniz by sis od nej obcas potrebovala odpocinout a nacerpat sily, tak klobouk dolu a vazne te obdivuju. Ja se nestydim priznat, ze to tak nemam a potrebuju nekdy dite prehodit na hlidani nekomu jinemu a jit treba na 3 hodiny ke kadernici, kde si prectu blbej casopis, vypiju si dobry kafe a jsem chvili zase jen ja jako zena a ne matka, nebo jit na pracovni schuzku a resit i zajimavejsi veci nez prebalovani a kojeni. A pro maleho to rozhodne neni stresujici, ale naopak si troufnu tvrdit, ze mu to prospiva, nam obema, rekla bych. Protoze po tech par hodinach odlouceni se vraci usmevava mama k usmevavemu miminku, ktere si uzilo fajn cas s milujicim tatinkem nebo babickou, a jsem nabita novou energii si s nim hrat a rozvijet ho. Kdybych s nim byla 24/7 jsem bez energie a rozhodne bych mu nedokazala dat takovou peci, kterou mu davam ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný