Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych to nedokázala..pořád bych byla myšlenkami u něj..a nakonec bych si to stejně neužila..takže za mě ne..ale jak už tu bylo několikrát napsáno..je to Tvé dítě a jen ty víš, jak to odloučení budete prožívat..
Nejela bych. Mám 2 malé děti 2,5 a 10 měsíců a nedokážu si představit je odložit a jet si užívat. Máme to naštěstí s manželem stejně.
Jezdíme vždycky spolu.
@Anonymní píše:
Známí nás pozvali na dovolenou. Je to na 4-5 dní. Jenže máme 11M syna. Tchyně s tchánem se nabídli, že malého pohlídají. Syn je na ně zvyklý, hodně se navštěvujeme, hlídali ho už mockrát, ale nikdy ne přes noc (max. že s nimi spal v ložnici a my byli v obýváku) a ne tak dlouho. Přítel je pro, abychom dali malého na hlídání, ve mně se to pere. Potřebuju tak názor třetí strany - dali byste hlídat dítě nebo raději nikam nejeli?
Tak to zkuste napřed na kratší dobu, třeba přes víkend. A uvidíš, jak bude dítě reagovat. Já bych to úplně nezavrhovala, odpočineš si, změníš prostředí, užijete si nějaký čas jenom spolu. Jen bych asi jela vlastním autem, abych nebyla na nikom závislá a mohla kdykoliv jet zpátky domů.
Nejela bych. Poprve jsem od dcery odjela v necelých dvou, ale to byla doma s tatínkem, a bylo to na dva dny…a i to jsem obrečela v autě.
Neužila bych si takovou dovolenou.
Zkusila bych nejdřív víkend, kdy si pro dítě můžete přijet - ideáně ten nejbližší a podle toho uvidíte, jestli to půjde na víc nocí.
Není nic moc špatného na tom být jen s dětmi, pokud to člověku vyhovuje a stejně tak ale není nic špatného na tom být bez dětí. Děti tím povětšinou trpí méně, než úzkostní rodiče.
@Ahep píše: Že to má někdo jinak než vy některé? To je nevidanoneslychano
Toto je diskuze a můžeme si sem napsat, že to máme jinak. Nebo ne? Přijde mi to divné. No a?
@Ou píše:
Zkusila bych nejdřív víkend, kdy si pro dítě můžete přijet - ideáně ten nejbližší a podle toho uvidíte, jestli to půjde na víc nocí.Není nic moc špatného na tom být jen s dětmi, pokud to člověku vyhovuje a stejně tak ale není nic špatného na tom být bez dětí. Děti tím povětšinou trpí méně, než úzkostní rodiče.
Tak jedenátiměíční dítě ti neřekne, že trpí.
V žádném případě, takhle malé dítě patří k rodičům. A je jedno, že prarodiče zná. Je moc malinké na to, aby tomu rozumělo, může to v něm vyvolat trauma.
Já teda celkově moc nechápu trend, dělat si dítě a pak ho házet nejlépe už od půl roku po všech čertech a ještě přes noc… A nenarážím na tuhle diskuzi, ale tak všeobecně.
@Russet píše:
Je to malé miminko a nic než maminku opravdu nepotřebuje. Dítě snad až do 3 let sebe a matku jako jednu bytost.
ne - to prostě není pravda. Ani s tím vnímání jedné bytosti, natož do tří let. Dá se o tom uvažovat u kojenců, ale jaksi to není jak rozlišit. Ale v okamžiku kdy se dítko naučí slovo ne, tak je naprosto jasné, že se nevnímá jako jedna bytost s matkou ![]()
A ne - trauma se skutečně nevyovlává víkendem u prarodičů. Navzdory kecům instamatek…
Naopak podobnými kecy zavalujete pocitama viny úzksotnější matky.
Dítě a matka nejsou jedno tělo jedna duše, není nezbytné aby byly 24/7/365 neustále spolu.
Kdo to nepraktikuje, tak je steně dobrý rodič, jako kdokoliv jiný. A nijak tím dítě netýrá.
To opravdu vyžaduje trošku něco jiného.
Příspěvek upraven 01.06.22 v 20:25
@Ou píše:
ne - to prostě není pravda. Ani s tím vnímání jedné bytosti, natož do tří let. Dá se o tom uvažovat u kojenců, ale jaksi to není jak rozlišit. Ale v okamžiku kdy se dítko naučí slovo ne, tak je naprosto jasné, že se nevnímá jako jedna bytost s matkou
Ty máš dítě?
@Russet píše:
Tak jedenátiměíční dítě ti neřekne, že trpí.
tak asi ti to neřekne ve větách, ale najevo to dát umí ![]()
@Russet píše:
Ty máš dítě?
jednak mám děti a druhak rozumím vývojové psychologii.
Prostě se ti věci popletly a to ještě věci z časáků a internetu a to s tou jednotou je hodně zastaralý koncept.
@Ou píše:
jednak mám děti a druhak rozumím vývojové psychologii.Prostě se ti věci popletly a to ještě věci z časáků a internetu a to s tou jednotou je hodně zastaralý koncept.
To nemám z časáků a internetu.
@Moise píše:
tak asi ti to neřekne ve větách, ale najevo to dát umí
Tchánovci si věří, bez vyzkoušení kývají na to, že se budou starat o kojence. Tak nezbývá, než jim ho dát, aby člověk nebyl za úzkostnou istamatku.
@Russet píše:
Tchánovci si věří, bez vyzkoušení kývají na to, že se budou starat o kojence. Tak nezbývá, než jim ho dát, aby člověk nebyl za úzkostnou istamatku.
ale vždyť ho hlídají, jsou na sebe zvyklí. Jen ne přes noc, což ji tady vesměs radíme, ať to napřed vyzkouší
![]()