Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie_Sx píše:
Jako ze kazde dite se ma odmala zocelovat, aby pak vsechno zvladlo?
Tak proc je pak neucime rovnou cist a psat?
I ta separacka patri k vyvoji a kojenec visici na mame je vyvojove zcela prirozena vec. Krome jineho v tom hraji roli i pudy a instinkty, ktere porad do urcite miry mame.
je videt, ze jsi absolutne nic z toho, co jsem psala nepochopila… vytucnene muze napsat snad jen neprilis chytra osoba
… a nemyslim si, ze nutne separacka patri k vyvoji… sama nejlip vis, zda si si v tomhle obdobi zazila s ditetem „peklo“, nebo ti s usmevem mavalo ve dverich skolky… a ver nebo ne, kamosky, ktere rovnez nejedou vychovu „oblekni si mikinku, mamince je zima“, maji obdobne zkusenosti… ![]()
@Pitaya1 píše:
a taky každé dítě je jiné. Moje nemělo separační úzkost, ve školce nebrečelo a nemusela jsem ho kvůli tomu odkládat na týden v kojeneckém věku.
luceno, ale ty jsi taky dite dala na noc prarodicum az ve 4letech
to me ditka uz mely za sebou andersenovi noci ve skolce
dodnes na to vzpominaji, jak to bylo bozi… proste nekdo doprava zabavu detem bez rodicu od malinka, nekdo je nepusti z dohledu ani s prahem dospelosti
…kazdy to ma v sobe nastavene jinak, pochop to uz ![]()
@Moise píše:
Tohle ale nemusi mit vubec zadnou souvislost s tim, jestli dite byli hlidane nebo ne
myslim, ze to hodne ovlivni, mam kamosku a kdyz mi rikala, jaky tyatr hrala vzdy pri odchodu, kdyz dala malou na chvili k babicce… tajne odchody, zabaveni ditete celym pribuzenstvem, protoze je prece spatne odchazet od batolete… holka mela separacku snad do zakladky,.,… u nas to od mimina fungovalo tak, ze pri odchodu jsem na ditko mluvila, ze jdu tam a tam, kdy prijdu, vim, ze mi prd rozumelo, ale podvedome asi citilo, klidek v hlase a ze jsem se vzdy objevila, ze nemelo strach, ze se mu ztratim… proste od mala bralo automaticky, ze mamka obcas na chvili zmizi… ale kdyz vetsi dite najednou ztrati maminku, ktera se od nej nehla xy let ani na minutu, musi to byt pro nej sok,… to je muj osobni nazor
Příspěvek upraven 05.06.22 v 15:11
@markytka3 píše:
luceno, ale ty jsi taky dite dala na noc prarodicum az ve 4letechto me ditka uz mely za sebou andersenovi noci ve skolce
dodnes na to vzpominaji, jak to bylo bozi… proste nekdo doprava zabavu detem bez rodicu od malinka, nekdo je nepusti z dohledu ani s prahem dospelosti
…kazdy to ma v sobe nastavene jinak, pochop to uz
Kdybys umělá číst, tak by ses dočetla, že na 1 noc jsem ho dala v roce. Na více nocí byl prvně ve 4 a nic mu neuteklo.
@Pitaya1 píše:
Kdybys umělá číst, tak by ses dočetla, že na 1 noc jsem ho dala v roce. Na více nocí byl prvně ve 4 a nic mu neuteklo.
no vidis, proste ty to mas tak, ostatni jinak… ![]()
@markytka3 píše:
no vidis, proste ty to mas tak, ostatni jinak…
No vidíš a přesně to jsem psala na předchozí straně. Netrvalo ti moc dlouhý, abys to pochopila ![]()
@Pitaya1 píše:
No vidíš a přesně to jsem psala na předchozí straně. Netrvalo ti moc dlouhý, abys to pochopila
no ale tady neresime tve dite, vsem je putna jak jsi to mela ty, ale zda autorka ma jet na dovolenou… nekdo by proste jel, nekdo ne… tohle jsou pro me nepochopitelne diskuse, uplne o houne, nikdo nevi, jake ma dite zvyky, chovani, jak bude matka ci otec nesvi, kdyz na par dni ditko opusti… to, ze ji tu par lidi napise jela bych, dalsi za nejela bych… jak ji to pro rozhodovani pomuze? pokud se musi na takovouhle banalitu ptat na netu, tak je neco spatne… ntb. dnes tu mame obdobne tema, jen ditku je o par metru vice a tam by jeli vsechny
![]()
@markytka3 píše:
no ale tady neresime tve dite, vsem je putna jak jsi to mela ty, ale zda autorka ma jet na dovolenou… nekdo by proste jel, nekdo ne… tohle jsou pro me nepochopitelne diskuse, uplne o houne, nikdo nevi, jake ma dite zvyky, chovani, jak bude matka ci otec nesvi, kdyz na par dni ditko opusti… to, ze ji tu par lidi napise jela bych, dalsi za nejela bych… jak ji to pro rozhodovani pomuze? pokud se musi na takovouhle banalitu ptat na netu, tak je neco spatne… ntb. dnes tu mame obdobne tema, jen ditku je o par metru vice a tam by jeli vsechny![]()
![]()
A došlo ti, že se tu neřeší tvé dítě a tvůj styl výchovy? ![]()
@Pitaya1 píše:
A došlo ti, že se tu neřeší tvé dítě a tvůj styl výchovy?
koukam, ze ti ani prejmenovani nepomohlo… neresi, ja autorce napsala, ze to lze a neshazuji pri tom nici jiny postoj, tak jak to mas ve zvyku ty… a fakt je mi tveho kluka lito, kdyz povazujes hlidani babickou za odkladani ditete ![]()
@markytka3 píše:
koukam, ze ti ani prejmenovani nepomohlo… neresi, ja autorce napsala, ze to lze a neshazuji pri tom nici jiny postoj, tak jak to mas ve zvyku ty… a fakt je mi tveho kluka lito, kdyz povazujes hlidani babickou za odkladani ditete
Mého kluka ti být líto nemusí. Je to totiž naprosto spokojené, šťastné dítě.
A nestanuješ jiný přístup? Tak začni psát líp, protože na předchozí stránce to děláš
@markytka3 píše:
je videt, ze jsi absolutne nic z toho, co jsem psala nepochopila… vytucnene muze napsat snad jen neprilis chytra osoba… a nemyslim si, ze nutne separacka patri k vyvoji… sama nejlip vis, zda si si v tomhle obdobi zazila s ditetem „peklo“, nebo ti s usmevem mavalo ve dverich skolky… a ver nebo ne, kamosky, ktere rovnez nejedou vychovu „oblekni si mikinku, mamince je zima“, maji obdobne zkusenosti…
Ja uz si z toho delam srandu, protoze nazor, ze dite ma byt od malinka co nejvic samostatne, je pomerne rozsireny.
Moje deti separacku moc nemely, nebo ne takovou, aby mi to nejak moc vadilo.
A prisuzuju to tomu, ze mely pocit bezpeci natolik naplneny, ze byly proste v pohode.
Ale znovu rikam, separacka je zcela prirozena spoucast vyvoje, neni treba se bit v prsa s tim, ze ji dite nemelo, protoze bylo dostatecne vycvicene v tom, aby se obeslo bez mamy.
@Lucie_Sx píše:
Ja uz si z toho delam srandu, protoze nazor, ze dite ma byt od malinka co nejvic samostatne, je pomerne rozsireny.
Moje deti separacku moc nemely, nebo ne takovou, aby mi to nejak moc vadilo.
A prisuzuju to tomu, ze mely pocit bezpeci natolik naplneny, ze byly proste v pohode.
Ale znovu rikam, separacka je zcela prirozena spoucast vyvoje, neni treba se bit v prsa s tim, ze ji dite nemelo, protoze bylo dostatecne vycvicene v tom, aby se obeslo bez mamy.
V tomhle s tebou zcela vzácně souhlasím ![]()
Ještě tu nezazněla jedna věc. Já mám zkušenost, že babičky se vždy kasají, jak bylo všechno v pohodě, nechtějí přiznat, že třeba ne a až časem, nebo shodou okolností se dozvím, že to tak snadno neproběhlo, nebo byl nějaký pláč, se kterým se ani nepochlubily. Já jsem s tím v pohodě a nevrtám se v tom. Jen se tu spousta maminek chlubí, jak mají samostatné děti a babičky, co se postarají a dítě ani nezabrečelo, ale já tomu prostě po svých
zkušenostech už nějak nevěřím 😁. Babičky mají prostě asi nějakou hrdost 😁 a chtějí dokázat, že na to mají. Tím nechci kritizovat babičky, díky Bohu za ně!!! Jen je vždycky pravda někde na půl cesty.
@K92 píše:
Ještě tu nezazněla jedna věc. Já mám zkušenost, že babičky se vždy kasají, jak bylo všechno v pohodě, nechtějí přiznat, že třeba ne a až časem, nebo shodou okolností se dozvím, že to tak snadno neproběhlo, nebo byl nějaký pláč, se kterým se ani nepochlubily. Já jsem s tím v pohodě a nevrtám se v tom. Jen se tu spousta maminek chlubí, jak mají samostatné děti a babičky, co se postarají a dítě ani nezabrečelo, ale já tomu prostě po svých
zkušenostech už nějak nevěřím 😁. Babičky mají prostě asi nějakou hrdost 😁 a chtějí dokázat, že na to mají. Tím nechci kritizovat babičky, díky Bohu za ně!!! Jen je vždycky pravda někde na půl cesty.
Jo to je fakt, babicky casto kecaj
.