Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nedala bych. Jela bych jedine s ditetem. ALE! 1. Kojim. 2. Mrzelo by me, ze dite odkladam, mam druhe a chci si ho uzit naplno. 3. Dite si me hlida a nedalo by to. A to ani s babickou, kterou pravidelne vida.
Nicmene z meho nazoru plyne jedine- vim, na cem jsem a jak je na tom MOJE dite. Nemyslim, ze se dobrej rodic projevuje tim, zda dite dava/nedava na hlidani, ale tim, ze vi, kde jsou jeho a ditete hranice. Takze rozhodnuti budes muset bohuzel ucinit sama, nikdo to za tebe neudela, ale osobne se mi nezda, ze bys o tom byla presvedcena a ja bych teda nic, co by se mi pricilo, ve vztahu k diteti neudelala. Tuhle chybu jsem udelala u starsi a vycitam si to dodnes.
Já bych jela a na hlídání bych dala, ale moje už od půl roku jezdí k prarodičům na víkend běžně a bez problémů, je tam veselá a spokojená, když bych neměla tu zkušenost, že je to OK, tak bych to taky nejdřív otestovala.
Ja odjela od 13m na tyden lyzovat, ja byla v pohode, dite taky, moc si to s babi a dedou, ktere moc nevidal, (bydli 350 km daleko) uzil, pry vubec neplakal, nasi se mu moc venovali… na druhou stranu je fakt, ja si to tak neuzivala, jako drive. ditko bylo zvykle spat u druhe babicky od malinka, proto byl v pohode, vedel, ze se vratim a deti vnimaji cas uplne jinak nez dospeli…byl od malinka hlidan, tak diky tomu nemel nikdy separacni uzkost, ani trauma ze skolky,… ale opravdu zalezi na tvych pocitech, dite to vyciti a bude je kopirovat.
@Moise píše:
ale vždyť ho hlídají, jsou na sebe zvyklí. Jen ne přes noc, což ji tady vesměs radíme, ať to napřed vyzkouší![]()
Tak ať to vyzkouší na ty 4 - 5 dní rovnou.
Já teda budu asi jediná tady, ale já bych klidně jela. Moje děti by to ale zvládli bez problémů. A 4 dny není zas tak dlouho. Jestli ty chceš jet a víš že to dcera zvládne, tak jeď. Že ti tady všichni píšou ať nejezdílš a ty bys chtěla, tak radši nepojedeš?? Kdyby to bylo na 14 dní tak bych taky nejela, na 4 dny úplně v pohodě.
Zakladatelko a jak je to daleko kam bys jela? Co kompromis jen dva dny a pak by ses vrátila k prckovi? Já osobně bych nedala na tak dlouho, ale pokud mají zájem a chtějí tak bych udělala kompromis, jela si odpočinout za kamarády a chlap ať si tam klidně zůstane, ale já bych se po dvou dnech vrátila.
4-5 dnů je fakt moc a to dítě to zatím nechápe. Já bych ale nedala v 11m ani na noc
nikdo nechtěl a já chtěla být s dítětem.
@Enicka píše:
Já teda budu asi jediná tady, ale já bych klidně jela. Moje děti by to ale zvládli bez problémů. A 4 dny není zas tak dlouho. Jestli ty chceš jet a víš že to dcera zvládne, tak jeď. Že ti tady všichni píšou ať nejezdílš a ty bys chtěla, tak radši nepojedeš?? Kdyby to bylo na 14 dní tak bych taky nejela, na 4 dny úplně v pohodě.
Kdyby věděla, že to zvládne, tak se tu ani neptá. Když váhá, měla by být doma.
Pokud tam jeste nikdy nespalo, tak rozhodne ne.
Deti spaly u babicek, az kdyz samy chtely, tj. nekdy po druhem roce.
Já bych to nedala, ale já jsem na malou hrozně uplá
když jsme u prarodičů, tak očkem vždycky kontroluje kde jsem já a já kontroluju co s ní babička dělá
…Ale pokud tvoje dítě usne u prarodičů aniž by jsi byla ve stejné místnosti, tak proč ne.
Zkusila bych jednu noc a pak rozhodla.
Já si myslím že by ti to i udělalo dobře taková malá dovolená po 11 měsících
.
Každé dítě je jiné jako každá matka, jedna ti řekne jeď a druhá zůstaň.
Nakonec se budeš muset sama rozhodnout.
![]()
@Enicka píše:
Tvoje děti to zvládnou, tak proto ona má jet? Tak kdyby si byla jistá, tak se tu neptá ne. A když si není jistá, že dělá dobře, tak by měla být doma. A asi třeba některé věci ji nenapadly.
Ja bych uplne v pohode jela a uzila si chvilku s manzelem, ale koukam, ze jsem v mensine ![]()
@Aletta80 Ptala se na názor, tak já jí napsala co bych dělala já. ![]()
@Enicka píše:
Přesně to jsem chtěla napsat.. Mluvíš mi z duše a hlavně i čas jen s partnerem je důležitý a mnohonásobně se to v tom soužití vrátí.
Na tak dlouho bych takhle malé dítě nedala. Prvně přes jednu noc jsem dala v roce, kdy jsme odjeli pryč mimo město. Na víc nocí až ve 4 letech.