Nechat hlídat? 11M dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56304
4.6.22 11:53
@DandátkoP píše:
Tak hlavne, ze jste si to s manzelem uzili, to 5 tydenni mimino si to urcite náramne uzilo…

co se mu stalo tak šíleného, když to celé prospalo? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.6.22 12:18
@Moise píše:
co se mu stalo tak šíleného, když to celé prospalo? 8o :think:

Možná jim to závidí, že si umí zařídit i partnerský život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
4.6.22 17:21
@Moise píše:
co se mu stalo tak šíleného, když to celé prospalo? 8o :think:

A oni predem vedeli, ze to prospi? Ze se nevzbudi? Asi nee zejo, furt je to 5 tydenni mimino, ktery potrebuje hlavne tu mamu. :palec:

@Aletta80 Jojo, strasne zavidim :lol:. Asi proto jsem dite na hlidani jeste nedala, ikdyz by ho nejradsi hlidaly babicky furt. :cert: Vite holky, partnerskej zivot lze v klidu praktikovat i s ditetem a nemusi se strkat na hlidani uz takhle malicky. Ale uz mlcim, jdu zavidet do jiny diskuze zas neco jinyho. Mejte se fajn :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
4.6.22 17:28

@DandátkoP no tak se vzbudí :nevim: Oni mají telefon, nemusí být daleko. Hledáš v tom zbytečné složitosti. Nebo k čemu tu mámu potřebuje během spánku?
Mně třeba první dítě spalo celou noc od šesti týdnů. V sedm jsem ho dala spát a vzbudil se v pět. Stejně jako usnul v poledne a vzbudil se ve čtyři. Mezitím kratší šlofíky. Ale na tyhle dva dlouhé spánky se dalo spolehnout, i když byl takhle malý. My jsme tedy nikam nechodili, protože jsme stavěli. Takže jsme chodili místo na rande na stavbu :lol: Ale dovedu si představit vyjít si třeba do restaurace v ulici. Klidně :nevim: Během těch odpoledních spánků jsem běžně jezdívala nakoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.6.22 17:46
@Ernais píše:
Ano, kazdy to mame jinak, to je pravda. Pokud ty zvladas byt svemu diteti nonstop dobrou mamou, aniz by sis od nej obcas potrebovala odpocinout a nacerpat sily, tak klobouk dolu a vazne te obdivuju. Ja se nestydim priznat, ze to tak nemam a potrebuju nekdy dite prehodit na hlidani nekomu jinemu a jit treba na 3 hodiny ke kadernici, kde si prectu blbej casopis, vypiju si dobry kafe a jsem chvili zase jen ja jako zena a ne matka, nebo jit na pracovni schuzku a resit i zajimavejsi veci nez prebalovani a kojeni. A pro maleho to rozhodne neni stresujici, ale naopak si troufnu tvrdit, ze mu to prospiva, nam obema, rekla bych. Protoze po tech par hodinach odlouceni se vraci usmevava mama k usmevavemu miminku, ktere si uzilo fajn cas s milujicim tatinkem nebo babickou, a jsem nabita novou energii si s nim hrat a rozvijet ho. Kdybych s nim byla 24/7 jsem bez energie a rozhodne bych mu nedokazala dat takovou peci, kterou mu davam ted.

3 hodiny mezi kojenim je ale prece uplna pohoda. Byla jsem furt nekde.
Ale pres noc? Vic dni v kuse? Nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
4.6.22 19:21
@Aletta80 píše:
Ne nejela bych a nedala ho na hlidani, i přesto, že davam malou hlidat kazdy vikend i na celý den nebo pul den. Přítel se ho chce akorát zbavit, aby si užil chvili bez děcka. Jenom ty víš jak ho uspat, co s ním dělat, co na něj platí, co papá a kdy a víš co ti,, říká,, a co chce a nechce a znáš jeho režim a potřeby. Jak to můžeš nechat na ostatnich, aby hádali a nevěděli co s ním? Co až jim první noc neusne a bude řvát jak tur a nebudou vědět co s ním?

To nemusi byt pravda, pokud rodice partnera casto o dite pecuju, tak tyto veci budou zvladat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.6.22 20:20
@Aletta80 Jojo, strasne zavidim :lol:. Asi proto jsem dite na hlidani jeste nedala, ikdyz by ho nejradsi hlidaly babicky furt. :cert: Vite holky, partnerskej zivot lze v klidu praktikovat i s ditetem a nemusi se strkat na hlidani uz takhle malicky. Ale uz mlcim, jdu zavidet do jiny diskuze zas neco jinyho. Mejte se fajn :lol: :palec: @DandátkoP Víš holka, nebudu ztrácet čas objahovanim a vysvětlováním, že jsou věci, které maji rodiče radi a sbližuji je, byť to je vino a večerní posezeni v romanticke restauraci jako odmena za 9 mesicu těhotenství, těžký porod, a kruté šestinedělí. Tak proč by si nemohla v jeho 5 týdnech zajit s partnerem na rande? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.6.22 21:44
@Aletta80 píše:
Víš holka, nebudu ztrácet čas objahovanim a vysvětlováním, že jsou věci, které maji rodiče radi a sbližuji je, byť to je vino a večerní posezeni v romanticke restauraci jako odmena za 9 mesicu těhotenství, těžký porod, a kruté šestinedělí. Tak proč by si nemohla v jeho 5 týdnech zajit s partnerem na rande? :roll:

Mohla, ale babicka s kocarem ma byt v parku vedle restaurace. Kdyz se vzbudi pidimimi, potrebuje mamu hned.
Aspon za me je to takto znacka ideal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
5.6.22 10:34
@Lucie_Sx píše:
3 hodiny mezi kojenim je ale prece uplna pohoda. Byla jsem furt nekde.
Ale pres noc? Vic dni v kuse? Nee.

Ja bych si to u rocniho nekojeneho mimca dokazala predstavit. Ale to mame kazda jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
5.6.22 10:41
@Lucie_Sx píše:
Mohla, ale babicka s kocarem ma byt v parku vedle restaurace. Kdyz se vzbudi pidimimi, potrebuje mamu hned.
Aspon za me je to takto znacka ideal.

Prijde mi teda horsi tahat babicku s kocarem v 9 vecer po parku pobliz restaurace, nez kdyz je s mimcem doma, kde je zvykle spat v kuse od 8 vecer do 2 do rana. Kdyz by se necekane vzbudilo, coz se nam teda nikdy nestalo, vzdy jsme byli tak daleko, abychom mohli byt cca za 10 minut doma. Takze zadna pohroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.6.22 11:00
@Ernais píše:
Ja bych si to u rocniho nekojeneho mimca dokazala predstavit. Ale to mame kazda jinak :nevim:

no kazda to ma v zivote fakt jinak - nastesti jsem proto nemusela v zivote resit separacni tisen, hystericky brekot ditete, kdyz sly do skolky, na tabory jezdi radi od predskolaku, i na lyzaky… mam kamaradku tveho smysleni a ona se nemohla ve 3letech ditete ani vys.rat na zachod a zavrit dvere… ale jak pisi, kazdy to ma jinak… a prijde mi hodne hloupe, ze nekdo se vysmiva druhym pro jejich vychovu… :nevim: p. s. ja odjela od 11ti mesicniho na 7 dni skoro 2tis. km daleko, a dite prezilo, bez jedine slzicky a stezku po mamince… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
5.6.22 11:03
@markytka3 píše:
no kazda to ma v zivote fakt jinak - nastesti jsem proto nemusela v zivote resit separacni tisen, hystericky brekot ditete, kdyz sly do skolky, na tabory jezdi radi od predskolaku, i na lyzaky… mam kamaradku tveho smysleni a ona se nemohla ve 3letech ditete ani vys.rat na zachod a zavrit dvere… ale jak pisi, kazdy to ma jinak… a prijde mi hodne hloupe, ze nekdo se vysmiva druhym pro jejich vychovu… :nevim: p. s. ja odjela od 11ti mesicniho na 7 dni skoro 2tis. km daleko, a dite prezilo, bez jedine slzicky a stezku po mamince… :mavam:

a taky každé dítě je jiné. Moje nemělo separační úzkost, ve školce nebrečelo a nemusela jsem ho kvůli tomu odkládat na týden v kojeneckém věku.

• Citovat
  • Upravit
34322
5.6.22 14:08
@Ernais píše:
Ja bych si to u rocniho nekojeneho mimca dokazala predstavit. Ale to mame kazda jinak :nevim:

Rocni nekojeny asi na tu mamu tolik navazany nebude, no.
Ale tady sla rec o petitydennim, myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.6.22 14:14
@markytka3 píše:
no kazda to ma v zivote fakt jinak - nastesti jsem proto nemusela v zivote resit separacni tisen, hystericky brekot ditete, kdyz sly do skolky, na tabory jezdi radi od predskolaku, i na lyzaky… mam kamaradku tveho smysleni a ona se nemohla ve 3letech ditete ani vys.rat na zachod a zavrit dvere… ale jak pisi, kazdy to ma jinak… a prijde mi hodne hloupe, ze nekdo se vysmiva druhym pro jejich vychovu… :nevim: p. s. ja odjela od 11ti mesicniho na 7 dni skoro 2tis. km daleko, a dite prezilo, bez jedine slzicky a stezku po mamince… :mavam:

Jako ze kazde dite se ma odmala zocelovat, aby pak vsechno zvladlo?
Tak proc je pak neucime rovnou cist a psat?

I ta separacka patri k vyvoji a kojenec visici na mame je vyvojove zcela prirozena vec. Krome jineho v tom hraji roli i pudy a instinkty, ktere porad do urcite miry mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
5.6.22 14:29
@markytka3 píše:

Tohle ale nemusi mit vubec zadnou souvislost s tim, jestli dite byli hlidane nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný