Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně v kočárku děti nikdy neřvaly, my máme šátek ![]()
Do sporťáku bych tak malé miminko nedávala, nejdřív když už dobře sedí. Autosedačku jen do auta. A klokanka čelem dopředu, to je taky pořádná záhul na záda, případně na rozkrok.
Ahojte, dnes jsem zazila horor. Sla jsem se synem 15mes. jako kazdy den ven na prochazku v kocare. Pak ho na chvili vypoustim, ale venku moc nechce chodit-nevim proc. Dam ho tedy zpet do kocaru a zaclo to. Rev, rev, vztekani, slzy… Nechtel cumel, krupku, caj, hracku…dala jsem ho ven z kocaru, nic… Nechala jsem ho tak, pak jsem ho na chvili vzala a zklidnil se. Ale je docela tezky a jsem tehotna, tak tahat jeho a kocar fakt nemam sily… Tak zpet do kocaru a celych 30 min.domu rval, vztekal se… Lidi si museli myslet, ze snad sedi na jehlach… Stalo se to poprve a vubec jsem nechapala. Doma se uklidnil az po 20min. v naruci… Mel ´to taky tak nekdo, co pomohlo, prosim?
Že se dítěti občas nechce být v kočárku, to snad zažil každý.
Tvůj syn byl v kočárku jednou nespokojený… to se stává a není to důvod předpokládat, že to tak bude i další dny. Navíc to s největší pravděpodobností nebylo kvůli kočárku - prostě chytil záchvat vzteku.
Zvykej si. ![]()
Velice dobře si na to pamatuju. Naštěstí jsem šla s kočárem na poštu, tam malá prořvala celou dobu čekání ve frontě, naštěstí mi přišel balíček se šátkem, rozervala jsem ho a navázala hned na poště a byl klid.
od té doby se snažím mít někde schovaný šátek či nosítko, když už teda musím jet s kočem. Malá se teda vztekala právě kvůli kočáru a já myslela, že jí zlomím.
Náš maly taky nechce do kočárku, mame uz jen golfky na nejnutnější případy, budou mu dva a ma to tak asi od roka a pul. Nejdriv jsem ho vozila a kde mohl chodil, ale to se mu taky nechtelo. Ted chodime bez kočárku, ale kdyz ho chytne venku vztekla, tak jdeme trebas 100 m pul hodiny
Maly ma 15 kg, takze ho taky nenosim, jen treba do tramvaje a z tramvaje. Ted uz docela chodi za rucicku, ale byla to fuska a spousty nervů, které jsem schovavala za úsměv
No jo, jsou to milacci ![]()
No tak to my jsme v haji od pul roku dcery
Hluboky kocar jsme meli 3 mesice, pak se zacala vzpirat a chtela si snad sedat
a ve sportaku to je uz uplne konec. Kdyz ji pripasam, tak spusti hysterak…od toho jejiho pul roku se naucila v kocarku stat na nohach (drzela se operky zad) a takhle jsme jezdili ![]()
Nastesti dcera od 9 mesice chodi a bydlime na vesnici, takze to zvladame i bez kocaru. Kazdopadne v nasem pripade je kocarek nejvetsi zlo ![]()
Mám to samé. Chlapečka 2 měsíce, můžu dát do kočárku, jen pokud hluboce spí, i tak je riziko, že se venku probudí a potom začne řev. Zkoušela jsem šátek i nosítko, taky záchvaty. Jediné co snese je autosedačka nasazená na podvozek kočárku. Vím, že to spousta lidí odsuzuje, jenomže pokud chci jít aspoň na chviličku ven a strávit ten čas bez hlasitého řevu, nemám jinou možnost.
Resily ste nektera, ze starsi kojenec odmita byt v kocare?
Syn (temer 11 mesicu) odmita od narozeni kocar, krici, nepamatuju si, ze by spal v kocare po pulroce.
Vydrzi tak 5minut pak se zacne propinat, kricet. Snazim se ho zabavit jidlem, hrackama, lahvi s pitim, vetsinou vse vyhodi.
On chce ven, chce lezt. Jenze to nejde,
Rada bych chodila na dlouhe prochazky, na to nemam nervy.
Plus musim vyzvedavat starsi dite, to mame 30min tam 30zpet. Uz jsem z neho zoufala.
Mam i manducu, tak krici taky, propina se, kope.
Resila ste nektera neco podobneho?
Mám to stejně e s dcerou hrůza je to o nervy zvlášť když člověk musí chodit do školky pro druhe
@Vemas resim to same s rocni dcerou…naucili jsme rytual, ze chodi spat mezi 11-13h…no takze ji dam lahev ona u ni usne a prendam ji do kocaru, hodinu se projdu a jakmile jsme u baraku tak je vzhuru a sup sedi a leze mi ven…jakmile ji polozim zpet rve…jeste mi pomaha trochu zimni fusak co jsme meli my jako male deti..takovy ten jak ho zapinas u ramen a ona nema jak pak vstat pac ji to pridrzi
tak asi tak
@Vemas Moje dcera taky nesnášela kočár od 6.měsíců přibližně do 1,5roku. Věčně jsem jí vláčela v ruce a vezla prázdnej kočár, vydržela v něm max půl hodiny a to ještě dělala samé blbiny, dávala jsem jí kšíry aby měla větší možnost pohybu, různě si v kočáru klekala, stoupala. Zlepšilo se to až když víc chodila, venku se nejdřív vyběhala a pak i vydržela v klidu sedět a taky byla raději v golfkách než ve sporťáku ![]()
A nebude to kočárem? Jaký máš? Dcera měla období, že jí vadilo, že na mě nevidí, a musela jsem koupit otočnou sedačku, pak byla v pohodě.