Devítiměsíční dcera nesnáší poutaní (ve vajíčku, sporťáku atd.)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2396
24.2.25 20:16

@Menton tak existuji specialni pouzdra na tablet, ktere se povesi na sedacku a da se tam pustit pohadka.ten tablet dite nedrzi.od.zkusenosti nemam, ale z doslechu to nekomu pri jizde autem pomohlo. lepsi nez ridicka na nervy a bouracka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
24.2.25 21:19

Mě by zajímalo co doporučí ženě, které dítě řve a řve v autě bez ohledu na délku trasy, době ( dítě neusne v autě ), kde je dítě umístěno a kdo s ním kde sedí …. A tedy v situaci kdy jezdit musí.
Jako fakt hodinu jezdit se řvoucím, blicím dítětem? Zkoušela jste to některá třeba v pozici řidiče? Dala bych mu klidně tablet, nebo mobil ( existuje na to držák ) kdyby část cesty mlčel.
Jo a rady nejezdit - tak ono to vždy nejde že.
Zažila jsem to nespočetně krát a jsem ráda, že jsme to všichni přežili a nemusím to už zažívat.
O nějakém komfortu jízdy dalších osob v autě samozřejmě netřeba pomyslet.

• Citovat
  • Upravit
4377
24.2.25 21:41
@Snopy123 píše: Více

No vidíš, mé dítě jezdilo v hlubokém s ksirama, jelikož jakmile objevilo pozici na břiše, tak na zádech neležel, ve sporťáku jen dole upoutaný, ale v podstatě seděl " na volno". Přepravovali jsme se busem, vlakem, autosedačku v případě nouze zvládl. Jídelní židličku jsme nepoužívali, jedl u dětského stolečku a později na rostoucí židli u stolu.
Popravdě nevím, kam tak nutně s děckem, které nezvládá poutání do sedačky, potřebuješ jezdit :think:
Je mu 11 a na cestování žádné berličky v podobě mobilu, pohádek na tabletu a jiných c..ipovin, jsme nikdy nepotřebovali… :nevim:
Radit abych dala devítiměsíčnímu déčku tablet je fakt zhovadilost.
Buď ať řídí jeden, druhý se věnuje dítěti, nebo cesty autem odlozim…
Jezdí zde autobusy, vlaky a tam dítě nikdo upoutané v sedačce nenutí sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
24.2.25 21:46

@Menton Tak třeba k lékaři? Nemusím ani jezdit k odborníkům - kyčle 22 km, oči 30 km do nemocnice, pediatr 6 km, ono jen i porodnici mame 30 km. Bus tam jede hodinu 5× za den. Nebo jsem vezla starší dítě na lyžák, protože v den odjezdu ležel doma s Covidem? Nebo jednou za čas k rodičům - uznávám, že tam jsme jezdit nemuseli.
Nebo jet očkovat dítě - Covid. Tehdy se nejblíž od nás děti očkovaly 30 km. Odvést a přivést děti z tábora. 2× ročně na třídní schůzky starším dětem ( manžel chodil okolo s nejmladším ). Na návštěvy do nemocnice jednoho z dětí. To jsme se střídali venku s manželem.
Jo bavila jsem se o autě - v židličce být nemusí a kočár nutně nepotřebuješ.
Tomu dítěti se věnovat mohl kdo chtěl, ječel stejně.
U nás se ne všude spojem dostaneš, aby to netrvalo X hodin. Nedávno jsme jeli busem vedle do města na akci. Celé nás to vyšlo na 3.5 hodiny. Autem bychom byli doma za 80 minut.
V zimě, za sněžení to bylo super. Příště jedeme autem ( dítě už neřve ).

• Citovat
  • Upravit
1146
25.2.25 08:14

@Zumpa @Menton @Karkulka38 Já neříkám do ruky, píšu že existují držáky, takže dítě bude jen koukat. A jako sorry ale radši dítěti pustím pohádku, nebo písničky než by mi v autě mělo celou cestu řvát. Ono když to bude jednou za čas tak se opravdu nic nestane. Lepší než by se tam brekem mělo dusit. Neni nic horšího než vystresovaný řidič. Kdo nezažil, nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4377
25.2.25 08:29
@Lucie1906 píše: Více

V devíti měsících? Jako vážně? Něco si o tom aspoň přečti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24272
25.2.25 08:32
@Menton píše: Více

Ono fakt když takové dítě nezažiješ, tak neviš o čem mluvíš. Syn by se mi prostě v autě za pět minut udusil. Jezdit musíme, tak holt kouká na pohádku a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
25.2.25 08:39

@Menton Co si mám číst? Mám to děcko nechat v tom autě se udusit? Je to lepší než pohádka? Nemluvě o riziku co všechno se za tím volantem může stát v takové situaci? Je třeba se umět trošku vcítit do ostatních, ne každý má zastávku před barákem a všechno pod nosem. Jsou lidí kteří tím autem prostě musí jezdit. Já neříkám že se mu ten tablet musí strčit pod nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
25.2.25 08:40

@anavi13 To je marné, hold dokonalé matky na jejichž děti platilo to a tam to tak to automatický musí platit i na ostatní a empatie nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4377
25.2.25 08:46

Hele dělejte si to jak chcete, dítě do dvou let věku by na žádnou obrazovku koukat nemělo.
Dítě ideální nemám…ale hledám řešení, ne berličky.
Mé jedenáctileté dítě má max pul před jakoukoli obrazovkou denně. Pokud mají informatiku ve škole, doma už se TV nezapíná. Hry nehraje žádné.
I víkendu max jeden film na který se díváme jako rodina společně.
Než ti budete plakat nad tím, jak dítě řve v autosedačce, tak se zamyslete, zda je cesta tak důležitá, ještě tak doktora pochopím. A něco si načtete a nastuduje o vlivu na vývoj dětského mozku a pak si tu začněte kopat do těch, co vás na rizika upozorní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24272
25.2.25 08:52
@Menton píše: Více

Ale to nikdo nerozporuje, že to není ideální. Máš samozřejmě v tomto pravdu.
Jezdit musím. Ráno a odpoledne do školky pro děti. A pak k lékaři, na nákup. Třetí je hodně často nemocný. Jezdíme trasy Brno, Praha. Tomto měsíc pojedeme do Prahy podruhé, do Brna jednou. Skoro každý týden máme nějakého lékaře. Občasně potřebuji něco zařídit. Takže v autě trávíme času hodně a nejde to jinak vyřešit. Autobus sem jezdí málo a dítě tam není jak připoutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
25.2.25 08:53

@Menton Ale to není jen o doktorovi, jsou lidé kteří bydlí na vesnici a dojíždí se starším dítětem do školy/školky i 10 minut, na kroužky do vedlejšího města. U nás jezdí autobus 3× za den. Přesně ať si každý dělá co chce, já vám taky nevyčítám co děláte vy, tak to nevyčitejte ani vy mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.2.25 08:55

@Menton No a k těm doktorům by jsi jezdila jak? Nechala dítě hodinu řvát a nebo udusit?
@anavi13 vozí starší děti do školky zase. To je ma na 1.5 roku odhlásit do domácího vzdělávání?
Já někdy musela odvést dítě na trénink, taxíka platit asi ne. Dítě jsem doma nechala - řval a řval i pres péči manžela po celou dobu.
Nikdo nepíše, že dítě nutí ječet v autě jen tak pro svoji lenost nebo zábavu. Řvalo Ti jako řidiči někdy zvracející dítě za zády?

Jen k těm debatám jízdám spoj8. Naše dítě nesnášelo kočár a nosítko taky nějak výrazně nemuselo. Ideálně nosit na rukách. Už při narození měl 5 kg.
Jako kompromis jsme dělali dnes a denně od porodnice :))) Už jen když jsme chtěli vylézt na 20 minut ven :)

Příspěvek upraven 25.02.25 v 09:01

• Citovat
  • Upravit
24272
25.2.25 08:59
@Snopy123 píše: Více

Nezažila to. Kdyby jo, tak by toto ani nenapsala. První dvě děti neměli v autě elektroniku nikdy. Koukali z okýnka.

Jo šlo by mít to mimino v autě v šátku. To by byl hodný. Ale to skrz bezpečnost asi není úplně ideální. To si myslím, že je lepší zapnout telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
25.2.25 09:04

Nejlepší je jen moralizovat ale aby zakladatelce dala pořádnou radu jak tu situaci vyřešit to ne. A přitom i já bych se ráda dozvěděla jak jinak to dítě uklidnit když ne pohádkou. Nejezdit ale není řešení, ne vždy se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí