Nesnáším své dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.20 13:38

@Koblizkova1980 Tak je logicky že mu to snad nelejes do obličeje ne? Ne, fakt nemá pocit že se topí. Radši párkrát sprcha, ne aby ho časem zabila.

• Citovat
  • Upravit
12932
2.5.20 13:38

Blbé je, žes tomu neučinila přítrž, dokud nebyla malá na světě. Teď už ti nezbývá nic jiného, než na to jít tvrdě a on si ty změny bude spojovat.
Z toho tvého příspěvku úplně čiší, jak jsi mu hrozně ustupovala. Není to samozřejmě jen tvoje vina, v posledních obdobích jsme masírování tím, jak dítěti musíme vyhovět, jinak bude nejisté…
Houby s octem, je třeba to brát s rozumem a ke každému dítěti přistupovat individuálně.
Dítě se učí od první vteřiny, co je na světě a tys ho od té první vteřiny učila, že to řvaní funguje.
Ano mělas a máš náročnější dítě a u takového dítěte je vše náročnější, i vybudovat si k němu vztah. Já tě nebudu osuzovat, že ti dochází trpělivost. Dětský křik je jedním z největších stresorů, ale nechala jsito zajít daleko a teď bude nohem náročnější neustupovat a ten řev bude mnohem intenzivnější, než ho to odnaučíš. Nesmí si vyřvat nic a za žádnou cenu.

Příspěvek upraven 02.05.20 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.5.20 13:39

@ospalámyš Píšu o situaci před více než 30 lety. Tehdy se s dětmi nikdo tolik nemazal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.20 13:44

@divine woman pokud má dítě hysterak, až modrá, tak stačí otřít obličej studenou vodou. Prostě probrat z tranzu. Taky jsem dala dítě pod studenou vodu a už bych to neudělala. Půl roku odmítal vstoupit do koupelny. Mně máma taky dala pod studenou sprchu a ječela jsem tak, že jsem se poblila.
A argument „doktorka nám to doporučila“ neberu jako směrodatný. Mně doktorka řekla, že mám za kousnutí dítě sesvihat proutkem. Nakonec jsme s psycholozkou přišly na to, že dítě nerozumělo a byl to způsob komunikace. Stačilo změnit přístup a bylo po kousání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.20 13:44
@Berry77 píše:
Chudáci děti, vypsychlá hysterická matka, která vůbec netuší, co to je výchova, navíc rozdíly mezi dětmi bijí do očí, je jen otázka času, kdy se začne projevovat i holčička a to teprve začne mazec.
Nevím, jestli jsi tak mladá, nebo něco jiného, ale výchova je pro tebe evidentně španělská vesnice.

A ty díte máš, ze se tak vyjadřujes? A co místo kritiky chytre poradit jak na výchovu? Ono totiz kazde dítě je jiné. mozna bych preci jen zkusila nejake vysetreni u dětského psychologa a to klidně i ted, vzhledem k dlouhym čekacim lhutam a situaci s covid. Ja zakladatelku chápu, doma mám něco podobneho v divci verzi a to nemam druhe dítě. Mozna klucik jen žárlí na sourozence, jevi třeba o něj zájem? Co ho zapojit, třeba teď pomůžeme mamince s mimi prebalit, nesmis kricet, mimi spi atd. Takto stare dite by uz melo rozumet a chápat, melo by rozumet, ze na cestu se nesmi, ze tam jezdí auta atd. Mam dceru 2,5 take vzteklou a neposlušnou, fake vyžadující pozornost, ale prostě ví a rozumi, ze na cestu se nesmi. A co zapojit tatinka? At si ho odpoledne vezme a jdou ven a mas klid. Jinak studená sprcha nam nebyla doporučená psycholozkou, deti pak muzou mit v budoucnu problem jen co uvidí sprchu, vodu. Stačí Mokrá plena na oblicej, hlavu. Doporucuji při hysteraku pevné obejmutí a pohlazení, konejseni to zabira na dceru a to má hysteraky u kterých se i málem pozvraci. Jinak radim skolku. Ono mozna tím jak nemluví, tak proste tim vztekanim se nejak vyjadřuje, vis

• Citovat
  • Upravit
4523
2.5.20 13:53

Jojo, autista a hyperaktivec…to opravdu každý rozmazleny dítě není rozmazleny, ale má diagnózu? Svět se zbláznil. Kluk je pěkně rozmazlenej, nevychovanej. Urči mu pevný hranice a těch se drž. Ať si klidně řve, ono ho to nebude bavit věčně, když zjistí, že to nemá patřičný efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
2.5.20 13:55
@Berry77 píše: že je každé dítě jiné, to souhlasím. Nevím, co je "náročné " dítě, ale chlapeček je podle mě úplně normální dítě, kterému vstoupil do života sourozenec a matka místo, aby sdíleli radost z miminka a pasovala ho na velkého brášku mu hledá diagnózu a nejradši by ho vystřelila na měsíc :roll:

Pokud zakladatelka píše, že „Od malička byl dráždivé dítě, odmítal kontakt ( ten odmítá stále, vubec se nemazli) a hodne plakal“.
Tak takové dítě já označuji za náročné, vim o tom své a rozhodně takové není každé. Pro matku prostě náročné dítě, náročné dva roky. Její dcera se tak zatím nejeví, rozdíl v dětech bývá obrovský. Potom je snadné matku náročného dítěte, která to už nezvládá, odsoudit či kritizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
2.5.20 13:56

Opravdu je rozumné nastavit hranice, co se smí a co ne, i za cenu řevu. Dítě potřebuje hranice, cítí se jistější, potřebuje vědět, že je rodič psychicky silnější a tím pádem dokáže ochránit a dá se na jeho slovo spolehnout a pokaždé neuhne jako nějaká větev pod náporem větru. Bohužel bez nich to nepůjde, moji známí mají dvě děti, hranice nenastavili a děti jsou postrachem všech příbuzných, známých, kamarádů, vyřvávají a vynucují si vše i skoro v pubertě a všichni předpokládám, že se to v pubertě ještě zhorší, bohuže se jim ani moc nevěnují, jen jim všechno povolí. Na těch dětech je přímo vidět, jak moc by ty hranice potřebovali a jak to pořád zkouší.
Pokud nechceš něco dovolit, tak na tom musíš trvat, nejhorší je nejdřív zakázat a pak pod vlivem vynucování a řevu povolit. Dítě opravdu rychle pochopí, že to zabralo a příště bude řvát o to déle a vydatněji. Pokud to nezvládneš zakázat a trvat na tom, tak to ani nezkoušej a prostě to povol. Nejdřív si to musíš ujasnit v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.5.20 13:58

Zažívala jsem něco podobného, když byl syn kolem toho 2.roku, jen jsem neměla ještě druhé dítě. Od rána do večera křik kvůli všemu, člověk se bál pohnout, aby nevyvolal záchvat u dítěte. Syn nemluvil, nebyl kontaktní, pokud ho oslovil cizí člověk, klidně by s ním odešel, nijak na mě nevisel jako to mají jiné děti. Aktuálně jsou mu skoro 4 roky a má už diagnózu - vývojová dysfázie. Spoustu věcí vidím najednou jinak než před těmi 2 lety. On prostě spoustě věcí nerozuměl a nedokázal se vyjádřit a jediný způsob jak se vyjádřit byl právě ten křik. Za ty dva roky se to dost zklidnilo, teď začíná (ve 4 letech) trochu mluvit a dokáže vždy naznačit co chce. A to co tu radí ostatní s tou studenou sprchou - nedělej to. Pod tlakem okolí mi jednou ruply nervy a taky jsem to udělala a dlouho toho litovalo. Není nad to strčit dítě, které nerozumí okolnímu světu a neví jak dát najevo co potřebuje, pod studenou sprchu. Být Tebou tak se zkusím poradit s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.5.20 13:58
@divine woman píše:
@ospalámyš Píšu o situaci před více než 30 lety. Tehdy se s dětmi nikdo tolik nemazal.

No nemazali. Já bych to ale radši nedělala a divím, se že to matky doporučují i dnes, informace k tomu se dají najít. :nevim:

Když si představím, že mám vztek, jsem šíleně naštvaná a neumím si s tím poradit a někdo mě vezme, strčí pod ledovou sprchu, tak bych byla v šoku a nenaučila se lépe zvládat emoce, jen se naráz šokem potlačí :nevim:
Fungovat to na některé děti může, ale je to prostě docela brutální. Některé děti pak třeba mají takovou averzi ke sprchování a vodě, že s tím mají roblém ješět v dospělosti. To bych svýmu děcku neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
2.5.20 13:59

@Berry77 opravdu nevis, co je mit intenzivni narocne dite. Ja nemam problem s vychovou, ale treba s tim, ze takovemu diteti se venujes od narozeni na 200 %. Nemas odpocinek. Vim, o cem mluvim, druhe dite oproti prvnimu je andel. Pokud jsem jen s ni, odpocivam, ona si hraje, obcas potrebuje moji pomoc, proste pohoda. Syn potrebuje porad s necim pomoci, nic nedela, jak se dela, vymysli vzdy neco jineho. Takze oboum nabidnu malovani, dcera si maluje, syn? Zacne michat barvy, najednou uz v tom malepidlo, behem vteriny to ma az za uchem. Nemaluje, proste v jednom miste se snad snazi rozmocit barvami papir🤯 a tak je to se vsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
2.5.20 14:14

Ahoj, já ti rozumím, mela jsem to jak pres kopirak, deti 2 roky od sebe, starsi syn po porodu strasne zarlil, delal sceny pri kojení, porad rval, nastesti teda dcera spala i u toho revu v jiné mistnosti, byla bezurdrzbová, klidná, veselá a je i ted skoro v 18 mesicich. Od tech 3 let se syn zacal lepsit, da se s nim vic domluvit (i kdyz mluvi jak hotentot a rozumim mu dobre jen ja), jak dcera navic zacala chodit konecne v ní vidí i partáka a ne jen konkurenci a upozadení jeho potreb, sprchu jsme taky zkusili, ale uz to delat nebudu, zkus tu mokrou žínku na oblicej, nám pomáhá ho postrašit i „pánem“, čertem… když už je nejhůř a to se lekne a prestane vyvadet a hned odvadim pozornost jinam, syn byl prave taky od narození drázdivý, ukriceny, vecne nespokojený a tak jsme se mu porad venovali a venovali, aby nebrecel, a on si na to potvurka zvyknul no, já ho teda nerozmazlovala, ale manzel asi i jo, tak po narození sourozence to byl pro nej sok no…plus jeho povaha k tomu… a podle me zadnou diagnozu nemá ;) uvidís kolem toho 3. roku jestli vyspěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.5.20 14:16

@ospalámyš Dotyčné sprchované dítě v dospělosti vysvětlilo, že ten svůj řev prostě nedokázalo zarazit a studená voda mu pomohla probrat se. Možná by zabrala i ta žínka. Ale to jim tehdy nikdo neporadil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.20 14:33

Bohužel tohle není vina jen matky. Máma se může stavět na hlavu, ale pokud ho rodina rozmazluje tak je to prostě špatně… Já to vidím u sebe. Mám sice malý mimino, ale stokrát tchyni říkám ať ji sakra neposazuje, a ona mi je schopna říct jak to držím dceru (v klubicku) že to vypadá divně. No lepší než ji mít posazenou na klíně. Samozřejmě holka se mi začala posazovat sama debil.ne ve 4 měsících, protože chtěla videt. Zakladatelka může mít stejné blbou rodinu, v tom že kluka rozmazlujou všichni a nedají si říct. Ona stím doma musi bojovat…

• Citovat
  • Upravit
1429
2.5.20 14:36

Popisuješ, že syn byl i velmi dráždivé miminko, možná bych se koukla i na teorii Kiss syndromu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí