Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahooj prosim moc o radu. Jsem z toho naprosto zoufalá. Už treti den me nesnesitelne boli zub. Tak moc ze treti noc nespim
..k zubari nejdu ani za milion mam z nich stracch a asi by mi moc nepomohl. Jsem ve 38 tt. Po dvou dnech pretrvavajici bolesti mi to uz nedalo a i kdyz se to nesmi koupila jsem ibalgin 400.Vzala jsem si jeden. Pomohlo na chvilicku..V noci sedim cumim do zdi s ledem u huby a brecim bolesti..Mam tam kaz tak asi je to z toho nejaky zanet..Prejde to samovolne? Za jak dlouho?..co jste na to zkouseli? Prosim moc moc :'(..
Haha, ty jsi dobra
Jedine ti poradim vem si na to brusli jako Robinson
Ne vazne, proc by ti jako zubar nepomohl? Mazej tam-pokud mas takovej strach, nech si to umrtvit.Po porodu na to budes mit jeste mene casu a budes mit spoustu jinych starosti, ktere se tezko resi, kdyz pul noci rves bolesti, tohle samo proste neprejde. A na bolest muzes beztrestne Paralen (ne dlouhodobe samozrejme).
Nic jineho nez zubar ti nepomuze. Tohle samo neprejde. Utikej tam hned! Pokud tam mas i zanet, tak muzes ohrozit i miminko.
Taky jsem si myslelam že to po dvou dnech přejde, nakonec jsem strávila dvě noci na pohotovosti se zánětem už pod zubem… Takže raději bych tam zašla.. ![]()
Po umrtvení to aspon nebolí.. ![]()
blbé mládě, promiň ale je to tak…2 dny tě bolí zub, že nespíš (a že vím co to je) a k zubaři nejdeš, bo by ti vlastně ani nepomohl
šup ať už jsi tam, nebo se to rozjede do zánětu a místo porodu budeš řešit horší věci.
@Raduska95 Nepřejde to… mazej k zubaři, ošetři tě i ve 38tt. Snad nechceš rodit s bolavým zubem a po porodu budeš mít dost práce s mimi, tak ať jsi v pohodě ![]()
Tak pokud mas zanet zubniho kanalku, tak hodne stesti, pokud nenavstivis zubare
promin, nechci byt skodoliba, ale nechapu ceho se bojis, myslis, ze tva bolest bude vetsi?…ona vlastne bude, kdyz tam nepujdes a muze ti natect i oblicej a hlavne to opravdu neprejde ![]()
Bolest zubů je jedna z nejhorších.
Rozumím lidem, kteří mají strach ze zubaře, ale nerozumím lidem, kteří trpí bolestí, protože mají strach ze zubaře. I ta nejdelší hodina v životě trvá jen 60 vteřin
V době kdy můžeš začít rodit každou chvilku, je to vyloženě hazard. Pokud je tam zánět, tak může nadělat paseku nejen v zubu a nejen bolestí, ale ani kaz /díra v zubu/ sama od sebe nepřestane bolet, musí se léčit.
A co ty dvě povinné prohlídky /pokud ještě platí/ v těhotenství u zubního? Ty jsi podstoupila normálně? Tam bylo vše v pořádku?
Mě upadl kus plomby, vytlacil ho kaz. Kašlala jsem na to, dlouho. Došla jsem až v těhotenství na prohlídku, zubař mi řekl, že to budeme řešit po porodu, ať se ozvu, až budu ok, zub už občas bolel. Pár dnů po porodu a kojení mě ten zub začínal bolet neustále. Jednou jsem si tu „díru“ do zubu čistila a najednou mnou projela řezavá bolest, černo před očima, málem jsem omdlela. Měla jsem totiž obnažený nerv a dotkla se ho. Zubař mi nacpal do zubu cosi na umrtvení (to nebolí), pak čištění kanálků (celkem pohoda), výplň. A to celé dokola cca rok, protože to pořád i zaplombované v klidu bolelo. Udělal se mi tam totiž zánět. S bolavým zubem ihned k zubaři, samo to neodezní a čím déle to trvá, tím horší a delší je léčba.
@Halamka píše:
Bolest zubů je jedna z nejhorších.
Rozumím lidem, kteří mají strach ze zubaře, ale nerozumím lidem, kteří trpí bolestí, protože mají strach ze zubaře. I ta nejdelší hodina v životě trvá jen 60 vteřin
V době kdy můžeš začít rodit každou chvilku, je to vyloženě hazard. Pokud je tam zánět, tak může nadělat paseku nejen v zubu a nejen bolestí, ale ani kaz /díra v zubu/ sama od sebe nepřestane bolet, musí se léčit.
A co ty dvě povinné prohlídky /pokud ještě platí/ v těhotenství u zubního? Ty jsi podstoupila normálně? Tam bylo vše v pořádku?
Souhlas, infekční ložisko v těle v těhotenství je hazard, jen drobná poznámka povinné není nic a to ani v těhotenství (krom nějaké soudně nařízené léčby, léčby TBC a podobný výjimek).
Pokud mas moznost, tak si sezen cisty hrebickovy olej a potri okoli zubu. To zabira 100%. Pozor nesahnout si prstem treba do oka, je to dryjak. A zubare vyhledej okamzite, tohle je jen rada nez si domluvis navstevu ![]()
Tak nechoď k zubaři, když tě to bolí, to časem přejde
tohle nechápu
![]()
Jediná rada už zazněla, vezmi brusli
![]()
Celá pokérovaná a bojí se zubaře
Co by na tom asi tak mělo přejít? Jako že by ten kaz odešel? Asi ne, že? ![]()
Také bych doporučila toho zubaře, jo ono to možná bude nepřijemný nějaká ta kontrolka u něj ale lepší přežít jeden den, než se trápit několik dalších, pak už bude klid a nemyslet pořád na zub, ale na věci které jsou potřeba ![]()