Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Radši hned jinak od zubařka aspon vyvrtá a když si těhotná tak radši pořádně vyčistit a chvilku mít v puse nějáký driják typu elmex zelený pálí pusa ale mě pomohl od záňetu už mrtvého zubu takže to bylo pod ním a ani ven jít nemusel
Zjevne zakladatelka chtela slyset utechu typu „to odezni samo“ a kdyz ji vsichni posilame k zubari, tak se nastvala
Preji ji krasny porod plny jen porodnich bolesti ![]()
@Lutonka píše:
Preji ji krasny porod plny jen porodnich bolesti
To jo no
Taková pěkná bolest zubu mezi stahy
![]()
@Raduska95 píše:
Zrovna jsem dnes byla v poradne na gynde a ptala se tam jestli jako tehotna muzu k zubari.Ta mi rekla ze ldyz jsem na rizikovym tak ne. Zr se do me nikdo nesmi stourat a ze mam vydrzet do porodu.. :..Ted jsem prisla domu. Koukam do zrcadla mam tam bouli je to videt..a troufam si rict ze to boli mene..ale to proto ze jsem si vzala paralen..tak doufam ze to nebude jen na chvilku. Na tenhle zub trpim minimalne dvakrat do roka. A k zubari sem sla vzdy kdyz uz jsem na to nemela..
holka tohle je pěkný nesmysl. Máš v těle zánět, který může být potenciálně nebezpečný i pro dítě. Tohle chceš riskovat??? Chápu, bojíš se zubaře a hledáš jakoukoliv podporu a sebemenší náznak je pro tebe záminkou, abys k zubaři nešla. Ale uvědom si, že také můžeš skončit se zánětem okostice, operačním zákrokem v kosti a třeba i protézou.. a to jen kvůli falešnému uklidňování, že se to v těhotenství nemůže? jsi ve 38 tt. I kdyby zákrok spustil porod, tak se absolutně nic neděje. Já jsem syna rodila na Bulovce ve 37+3tt a byl jen chvilku na vyhřívaném lůžku. uvědom si, že ho podstatně víc ohrožuješ infekcí v těle. Co když se ti dítě díky tomu narodí s postižením? teď možná přeháním, ale zánět v těle je totálně nevyzpytatelný a může způsobit dost závažné komplikace. Moje zubařka říkala, že měla dětského pacienta, u kterého řešili opakující se zápaly plic a nakonec zjistili, že to bylo ze zánětu ve váčku na zubu. Bylo to 4 leté dítě. Dovedeš si představit, co by to mohlo provést s nenarozeným miminkem?
@Raduska95 Jak jsi dopadla s tím zubem? Přešlo to nebo jsi dala na naše rady a šla k zubaři?
@Sára 1 sla k zubari. Psala to v jine diskusi. Mela tam silny zanet.
Ahoj holky, dneska jsem byla u zubaře a vrtal mi stoličku. Od té doby co jsem přišla domu to šíleně bolí. Až mi tečou slzy, je to strašná bolest. Vzala jsem si aulin, ale vůbec nezabral
Nevíte jestli to je v pořádku?
@Evickamicka
Takhle jsem to jednou po ošetření taky měla, po třech dnech už jsem to nevydržela a nadrzo jela zpět, zjistila že mi to špatně „ucpala“ takze tam byla vzduchova bublinka a proto to tak bolelo
.
@Evickamicka minimálně bych mu zavolala a zeptala se. Nikdy v životě jsem po vrtání takovou bolestí netrpěla, natož abych musela vzít prášek. No je mi tě líto, snad to brzy přejde
Volala jsem tam, jenže doktor uz tam neni. Jen sestra. Když mě to nepřejde, zitra mam prijit
@Evickamicka tohle je těžký. O zubní pohotovosti jsem slyšela svoje, ale zároveň chápu, že 24 hodin čekat v bolestech je nic moc.
lepší se ti to?
@Lalelale trošku začíná zabírat ten Aulin, ale musela jsem si k tomu vzít půlku ibuprofenu. Musim říct, že oproti tomuhle vyndání moudráku nebolí vůbec
Dobrý den, mám velkou prosbu, zub mě bolí 2 dny a k zubařce jdu až zítra, dřív neměla čas..
Jenže jsem v 7tt, ptala jsem se jak je to s Paralenem, tak jsem si vzala, ale bohužel nezabírá, nezabírá ani hřebíček, ani česnek a ani paradontax.
Nemáte ještě něco v rukávu, abych přečkala do zítra? Potřebuji trošku fungovat, ale teď se mi to rozjelo ještě mnohem víc, děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám velkou prosbu, zub mě bolí 2 dny a k zubařce jdu až zítra, dřív neměla čas..
Jenže jsem v 7tt, ptala jsem se jak je to s Paralenem, tak jsem si vzala, ale bohužel nezabírá, nezabírá ani hřebíček, ani česnek a ani paradontax.Nemáte ještě něco v rukávu, abych přečkala do zítra? Potřebuji trošku fungovat, ale teď se mi to rozjelo ještě mnohem víc, děkuji.
Pohotovost
zuby jsou zlo… Jinak chladit. Nic jinyho nepomůže ![]()
Kdybys nebyla tehotna tak bych ti doporucila vyplachy slivovici nebo alpou, takhle asi pockat na vecer na pohotovost, me na zuby nejvice kdyz je krize pomohl nalgesin nebo valetol, ale jestli se smi
paralen ti na zuby nezabere