Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Prosim o radu, zkusenost nebo nazor.Jsem na zacatku tehotenstvi 6tt a „uz“ druhy den trpim nevolnostmi, ze nemuzu pomalu ani na zachod a trvaji v podstate nepretrzite. Nepomaha mi jist, pit, spat, sprcha…Vubec nic.Uz jsem z toho trosku zoufala a nevim jestli by nebylo lepsi si ke zvraceni trosku pomoct. Nevim ale jestli je to dobry napad. Bojim se, ze to nicemu nepomuze a pak budu akorat zvracet nepretrzite.Mate prosim nektera nejakou takovou zkusenost nebo nejaky specialni trik, jak to aspon na chvilku zmirnit? Dekuju moc za jakoukoliv radu nebo nazor
Ahoj, mám za sebou silné nevolnosti bez zvracení a měla jsem stejné myšlenky ![]()
Jenže já zvracení nesnáším a přivodit si sama zvracení bych asi nezlvádla..bohužel jediná rada vydržet to, jíst po malých porcích a často - mně se nejvíc navalovalo z hladu a třeba zkus colu a nebo zázvorová lízátka. Malinko to pomůže..nevolnosti mě přešly kolem 11.-12.tt, někdy je mi ještě šoufl večer, ale jen trochu.
Příspěvek upraven 11.08.15 v 22:10
Za nejaky tyden to prejde. Musis vydrzet a hledat, po cem ti bude lip.
Nepomáhala bych si ke zvracení, stejně to ničemu nepomůže. To by pomohlo, pokud bys něco špatného snědla, ale tohle způsobuje hcg v krvi.
Se zvracenim, je to jeste horsi, me pomahali zazvorovy lizatka z lekarny aspon na chvili mi po nich bylo lip ![]()
Dekuju vsem za rady.Jo zazvor ja pred otehotnenim zboznovala.Ted je mi spatne jen na nej pomyslim
Stejne tak to mam bohuzel ted skoro se vsim mimo ovoce.Jak to je s tou colou? V jakych davkach ji muzu? Ja mela za to, ze kofein by tehu nemely?
Já mám velké nevolnosti pořád - a když cítím že je to už hodně špatný - tak mi pak většinou stačí přijít na záchod a naklonit se nad mísu.. taky většinou v průběhu toho zvracení kašlu, nevím proč ![]()
@Barushak
Zvracení je opravdu horší, sama vím, jaké to je, pak hlavně ani už není co a nejhorší bylo ráno na lačno
do teď mám hrůzu až budeme příští rok chtít druhé dítě, mám z toho opravdu trauma…zvracela sem několikrát za den, i třeba 12×, prostě každé jídlo, pití…jen sem spala…pořád sem byla upnutá na den, kdy bude pí třetím měsíci a bude mi líp, jak všichni říkali…no to se nestalo 5tt -26tt hrůzy - nicméně malej naprosto zdravej 3640g
chce ti upnout se na nějaký termín, neustále si říkat, že to bude lepší a ono bude a to miminko vám to vynahradí
jinak zkoušela sem na nevolnosti lecos, zabirala jen Cola a zmrzliny nebo led
hodně zdraví a co nejméně takových dnů ![]()
@Barushak s tou colou bych to, moc neprehanela, sem tam sklenicka nauskodi ale nepit po litrech
a ty lizatka nechutnaj ani nevoni jako zazvor ![]()
Jo - jediné co mi trochu pomáhá je „mačkat“ si zápěstí (vnitřní strana - je tam takový bod - dočetla jsem se o tom, že to v těhotenství pomáhá proti nevolnostem). Takže to někdy taky praktikuju.. třeba i po cestě MHD, když jsem musela přežít cestu na odběry krve
@xLucikx Proboha… Ty mě tedy děsíš.. já pořád hrozně doufám, že už to přece musí přejít.. ale bohužel poslední 2 dny byly co se týče zvracení snad nejhorší za celou dobu, taky jsem zvracela snad vše
navíc mám teď poslední týden dovolenou a pak už musím do práce ![]()
@Kriss Tina já měla colu opravdu doporučenu od doktorky kvůli nízkému příjmu ve stravě - a tedy v množství max láhev za den pokud je krize - nicméně pila sem vždy po doušcích, max. litr…nicméně záleží hodně na člověku kvůli kofeinu - kdo není zvyklý běžně pít kafe několik za den, tak bych se tomu radši vyhnula úplně
škoda, že mně ty lízátka nezabrala, ale chuťově moc dobré ![]()
@Sihaya Přejde to, v klidu
aspoň mi i pak porod přišel, jak procházka růžovým sadem
hlavně v klidu a zkoušet, co ti zle neudělá
co by pro to stvoření člověk neudělal ![]()
@Barushak samozrejme muzes kolu, muzes kofein, jen ne ve velkych davkach. Mne na nebolnosti pomnahal Staropramen Lemon, samozrejme poradne vychlazeny. Nikdy jsem nezvracela, vzdy jsem to nejak rozdychala, protoze vim, ze jakmile jednou zacnu, tak to skonci krecemi zaludku.