Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dvouměsíční miminko a všimla jsem si, že má jedno oční víčko jakoby převislé (kůžičku má až k řasám) a to druhé normální (kůžička cca 2 mm od řas). Vybavuju si, že mě na to upozorňovala starší dcera cca 2 týdny zpět, ale myslela jsem si, že je to tím, že mi miminko leželo na rameni. Byla rozená SC, takže pozůstatek porodu (otoky apod.) to asi nejsou. Upraví se to samo? Má v očním víčku jen víc podkožního tuku? Děkuji za názory
@Hannah1979 píše:
Ahoj, mám dvouměsíční miminko a všimla jsem si, že má jedno oční víčko jakoby převislé (kůžičku má až k řasám) a to druhé normální (kůžička cca 2 mm od řas). Vybavuju si, že mě na to upozorňovala starší dcera cca 2 týdny zpět, ale myslela jsem si, že je to tím, že mi miminko leželo na rameni. Byla rozená SC, takže pozůstatek porodu (otoky apod.) to asi nejsou. Upraví se to samo? Má v očním víčku jen víc podkožního tuku? Děkuji za názory
Nic vážného to myslím nebude. Mohla by to být ptoza, ukázala bych to dětské doktorce.
Tak něco podobného má moje půlroční dcera. Někdy je to vidět víc, někdy míň. Pro jistotu jsme byly na očním, očko je naštěstí v pořádku, takže asi jen kosmetická záležitost. Ale jsem ráda, že jsme tam byly a mám klid.
@misa027 Děkuji za názor, teď jsem se dívala na v telefonu na videa a měla od od narození ![]()
@Sabinka Tak asi zítra zajdu do poradny, ať na ní Mudra koukne. Na další prohlídku jdeme až za měsíc a to bych se zbytečně užírala. Takže dál sledovaní nejste?
Ne, sledovaní nejsme. Dcera to taky měla už od narození. Ale třeba naše dr. by nás na to oční ani neposílala, kdybych si o to vysloveně neřekla. Neboj, taky si myslím, že to nic nebude. Ale budeš klidnější, když to zkouknou, znám to ![]()