Ne/spaní při cestování autem

9754
1.12.14 09:44

Ne/spani pri cestovni autem

Dobry den maminky,
rika se, ze 9 z 10ti deti spi pri jizde autem, ze to deti ( a kolikrat ne jen deti ) v aute uspava. No muj syn patri mezi ty desate, ktere v aute temer nespi.
Ktere z vas takto dite taky nespalo? A kdy, zdali vubec, se to zmenilo? A kdy vase deti zacalo zajimat okoli a koukali v klidu z okna? Muj syn ma temer 10 mesicu a zda se mi, ze uz ho pomalu okoli zacina zajimat, ale i tak to neni na dlouho, jak v aute, tak ani v kocarku mi moc sedet nechce.

A jeste bych mela jeden dotaz.
Poradite mi, jak bych mela zacit odstavovat syna? Uspavam ve vetsine pripadu u prsa. V noci obcas staci dudel, pres den ho obcas uspim v manduce a nekdy se mi podari ho uspat kdyz mu zpivam.
Za par mesicu bychom se z manzelem chteli zacit snazit o druhe, ale kvuli kojeni pres den jsem jeste od porodu nedostala menstruaci.
Kdyz bych pres den syna uspavala jen v manduce, tyk bych si za chvili asi odrovnala zada. Jeho vaha se zacina blizit deseti kilum. A taky kdyz ho uspim v posteli, tak mi vetsinou spi 1,5 hodiny, ale v manduce vetsinou jen 0,5 hodiny.

Umite mi nejak poradit?

Predem dekuju za odpovedi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.12.14 09:47

@kar-maa náš malý v autě taky nespí - čučí, sleduje, co se kde šustne, ale nespí.. na spaní místo prsa dudel, nebo udělat jiný rituál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.12.14 09:49

@martina.se pres den dudel nezabira a zkousim to zpivani, ale ne vzdy to zabere. Jaky jiny ritual mam zkusit?
Jeste jsem zapomnala napsat, ze ma lehkou alergii na BKM, takze UM mu dat nemuzu a jeste jsem nenasla jinou nahradu, kterou bych mu mohla dat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.14 09:52

@kar-maa můžeš mu dát um, existuje i pro alergiky, pokud má alergii potvrzenou, tak Ti um snad i napíše dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.12.14 09:53

@martina.se Jo to UM HA jsem mu zkousela dat a to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.12.14 09:57

Moje děti v autě spí jen v době spánku jinak taky ne, když se zastaví jsou hned vzhůru. Začalo je to v autě bavit, když šli do sedačky po směru a viděly už víc ven, ale na to máte ještě chvíli čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.12.14 09:59

@martina.se Jak stary je tvuj syn? A kdy se zacal koukat z okana a sledovat okoli delsi dobu? A pomohlo sezeni v sedacke po smeru jizdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.14 10:00
@kar-maa píše:

aha.. jinak chce to spíš jen pevné nervy.. můj mladej nespí téměř vůbec, když už, tak pár minut atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.14 10:01
@kar-maa píše:
@martina.se Jak stary je tvuj syn? A kdy se zacal koukat z okana a sledovat okoli delsi dobu? A pomohlo sezeni v sedacke po smeru jizdy?

jsou mu 3 m :zed: jak já závidím těm, co sednou do auta a mrně spí… náš ne.. a ještě remcá, jak zastavíme např na křižovatce na červenou..
Starší v autě též nespal. Ale zase byl od mala zvyklý na delší trasy, cestu k babi ( 450 km), jsme dávali na 2 zastavení v pohodě už od půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.12.14 10:02

@Panuška A kolik jim bylo? Premyslim, jestli uz tu sedacku koupit. Je od deviti kilo a syn uz ma pres devet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.12.14 10:07
@martina.se píše:
aha.. jinak chce to spíš jen pevné nervy.. můj mladej nespí téměř vůbec, když už, tak pár minut atd.. :think:

Ajejej, to znam a moc dobre. Ted uz se to nastesti spravilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.12.14 10:17

Náš prcek v autě nespí téměř vůbec, od narození, naštěstí nejezdíme moc, protože jízdu autem celkově nemá moc rád a řve. Jedině až 4h cesta na dovolenou ho přesvědčila, že v autě se dá taky usnout. S uspáváním asi moc neporadím, u nás spí dítko v kočáře na balkóně, připoutané, protože jinak vylézá, dostane svou oblíbenou muchlací bavlněnou plenku, zhruba do roka to byl i dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.12.14 10:20

@kar-maa Jo a změna sedačky na větší, kdy sedí ve směru jízdy a vidí ven, nepomohla. Prcek je dost akční, neposeda, tak si myslím, že mu vadí to, že se nemůže delší dobu hnout, vydrží to max. 10 minut cestou na velký nákup, na delší dobu ječí, křičí, řve. Je jedno, v jakou denní dobu se vyjíždí, prostě to nemá rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
1.12.14 10:27
@kar-maa píše:

UM HA je neco jineho…hypoalergenni mleko, to dostaval muj syn, kvuli atopickemu ekzemu.Ale kdyz mel rotaviry, dostal primo napsane bezlaktozove mleko-aby mel ty ziviny z mleka, ale bez laktozy, co pri prujmu neni vhodna. Poptej se na to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
1.12.14 10:29

Btw moje dite v aute zacalo spat az okolo roka…pred tim cestoval od deseti dnu kazdy tyden min.150km, nekdy 700km a nespal temer vubec…no, na SK usnul, ale czdy jen chvili a trhane. Promenilo se to okolo roka. A ted ve skoro dvou mame na cesty pohadky v tabletu, on u toho usne, ja vypnu a pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí