Nespokojenost se ZŠ, nová učitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
23.9.16 07:44
@mroe nevím proč je s násobilkou u Hejnýho problém, nicméně skutečně je, švagrová taky učí matematiku na nižším gymplu a s tou násobilkou prostě problém je. Takže hejný nehejný, násobilku mají naše děti k této metodě nadrilovanou klasickými násobilkovými příklady do zblbnutí, sloupeček za sloupečkem. A my máme skvělou učitelku, ve všech ohledech, chválím jí už čtvrtý rok, kdykoliv si na ni vzpomenu, Hejnýho metodu má velmi ráda, nakoupili jsme jim pomůcky, a matematika je zábava, nicméně ona na začátku třetí třídy řekla, násobilka k tomu a denně, takže tak.
@Raduna6 píše:
Učíte podle Frause i prvouku?

my už ne, měli jí druhá třetí třída a říala učitelka, že jí dost nevyhovovala, s dalšími třídami už jí nepojede, teĎ mají vlastivědu a přírodovědu a nemají frausovské učebnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 07:47
@terinka4444 píše:
@mroe nevím proč je s násobilkou u Hejnýho problém, nicméně skutečně je, švagrová taky učí matematiku na nižším gymplu a s tou násobilkou prostě problém je. Takže hejný nehejný, násobilku mají naše děti k této metodě nadrilovanou klasickými násobilkovými příklady do zblbnutí, sloupeček za sloupečkem. A my máme skvělou učitelku, ve všech ohledech, chválím jí už čtvrtý rok, kdykoliv si na ni vzpomenu, Hejnýho metodu má velmi ráda, nakoupili jsme jim pomůcky, a matematika je zábava, nicméně ona na začátku třetí třídy řekla, násobilka k tomu a denně, takže tak.my už ne, měli jí druhá třetí třída a říala učitelka, že jí dost nevyhovovala, s dalšími třídami už jí nepojede, teĎ mají vlastivědu a přírodovědu a nemají frausovské učebnice.

Stejný záver udělali i u nás, učebnice sice na konci 3. třídy dostali, ale mají je nechat doma a na rodičáku nám bylo řečeno, že podle toho fakt ne. A máte od Frause češtinu a čítanku pro 3. - 4. třídu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 07:47
@Raduna6 píše:
A jakým způsobem se děti do těch tříd rozdělovaly?

to nevím, klasicky do prvních tříd, nerozdělovali je nijak podle žádných testů na matematiku, řekla bych, že to tam šoupou podle spádovosti, protože autobusem z našeho směru jezdí minimálně polovina třídy, z áčka niko. Takže to nebylo vybíráno jako na děti co by mohly a nemohly uspět na Hejným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 07:50
@terinka4444 píše:
to nevím, klasicky do prvních tříd, nerozdělovali je nijak podle žádných testů na matematiku, řekla bych, že to tam šoupou podle spádovosti, protože autobusem z našeho směru jezdí minimálně polovina třídy, z áčka niko. Takže to nebylo vybíráno jako na děti co by mohly a nemohly uspět na Hejným.

Jasně, v jedné škole u nás je třeba dělili podle nějakých vstupních pohovorů. Vy máte jen 2. třídy v ročníku? U nás je jich i 5, obvykle ale 4, syn byl poslední, kde byly otevřeny jen 3. třídy. Ve třídě je jich momentálně 28.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 07:51
@Raduna6 píše:
Stejný záver udělali i u nás, učebnice sice na konci 3. třídy dostali, ale mají je nechat doma a na rodičáku nám bylo řečeno, že podle toho fakt ne. A máte od Frause češtinu a čítanku pro 3. - 4. třídu?

ano, čítanku, český jazyk, matematiku. Loni prvouku, letos přírodovědu nějaké nakladatelství Nová škola, vlastivědu nevím, má jí ve škole. I angličtinu mají vlastně frausovskou, takže cukli jen z té prvouky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 07:53
@Raduna6 píše:
Jasně, v jedné škole u nás je třeba dělili podle nějakých vstupních pohovorů. Vy máte jen 2. třídy v ročníku? U nás je jich i 5, obvykle ale 4, syn byl poslední, kde byly otevřeny jen 3. třídy. Ve třídě je jich momentálně 28.

no dvě třídy. Loňský a letošní prvňáci jsou i céčka, nějaké silné ročníky, ale jinak jsou po dvou celou dobu až do devítek. A ve třídě je jich 23.Bylo 24, ale jeden kluk se odstěhoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 07:55
@terinka4444 píše:
ano, čítanku, český jazyk, matematiku. Loni prvouku, letos přírodovědu nějaké nakladatelství Nová škola, vlastivědu nevím, má jí ve škole. I angličtinu mají vlastně frausovskou, takže cukli jen z té prvouky

A ta čeština jim vyhovuje? Jak se třeba vyrovnávají s tím, že se proberou velká písmena, v učebnici je na to pár úkolů a pak už se automaticky předpokládá, že to děti umí? Ptám se proto, že na začátku 4. třídy v učebnici hned ta velká písmena jsou. Dělali tu doplňovačku, synek donesl 2, což byla druhá nejlepší známka, jednička byla jen jedna, pak náš malej s dvojkou a pak už jenom horší a horší. Pochopitelně, neprocvičené, nezažité. Takže mi tu možná zase někdo vynadá, že to dělám blbě, že to s ním doma opakujeme a procvičujeme, ale holt to výsledky prostě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 07:56
@terinka4444 píše:
no dvě třídy. Loňský a letošní prvňáci jsou i céčka, nějaké silné ročníky, ale jinak jsou po dvou celou dobu až do devítek. A ve třídě je jich 23.Bylo 24, ale jeden kluk se odstěhoval.

K nám se to asi jen přistěhovává :-)Je jich víc a víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 07:56

@Raduna6 Nicméně k té češtině, my to zase moc nedostáváme domů, učitelka zastává názor, že je zbytečné, aby to děti tahaly doml na zádech v taškách, takže dostáváme jen pracovní sešit, když je úkol, popřípadě učebnici, když měl být diktát, ale k češtině jsme kupovali zase zvlášť sešítky jen na vyjmenovaná slova, nebylo to frausovské, prostě A sešit s předtištěným cvičením, doplňovačka, a denně doma jeli cvičení na vyjmenovaná slova a dva sloupečky násobilky, to dělali automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 07:59
@Raduna6 píše:
A ta čeština jim vyhovuje? Jak se třeba vyrovnávají s tím, že se proberou velká písmena, v učebnici je na to pár úkolů a pak už se automaticky předpokládá, že to děti umí? Ptám se proto, že na začátku 4. třídy v učebnici hned ta velká písmena jsou. Dělali tu doplňovačku, synek donesl 2, což byla druhá nejlepší známka, jednička byla jen jedna, pak náš malej s dvojkou a pak už jenom horší a horší. Pochopitelně, neprocvičené, nezažité. Takže mi tu možná zase někdo vynadá, že to dělám blbě, že to s ním doma opakujeme a procvičujeme, ale holt to výsledky prostě má.

Ty jo, víš, že nevím? Velká písmena už měli i ve třetí, ne? To v té čtvrté je jen opakování ne? Já tohle moc neřeším, s mojí dcerou nemusím, já jen vždycky v pondělí zkouknu na webu plán učiva na týden, a ona nosí jedničky a nenosí učebnice :mrgreen: takže to jako až tak neřeším jako ty. Ale velká písmena byla už loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 08:03
@terinka4444 píše:
@Raduna6 Nicméně k té češtině, my to zase moc nedostáváme domů, učitelka zastává názor, že je zbytečné, aby to děti tahaly doml na zádech v taškách, takže dostáváme jen pracovní sešit, když je úkol, popřípadě učebnici, když měl být diktát, ale k češtině jsme kupovali zase zvlášť sešítky jen na vyjmenovaná slova, nebylo to frausovské, prostě A sešit s předtištěným cvičením, doplňovačka, a denně doma jeli cvičení na vyjmenovaná slova a dva sloupečky násobilky, to dělali automaticky.

Jo, ty máme doma taky, různé, mně se třeba v tomhle směru líbí nová škola, ale mám i pár jiných. Prostě, když jsem šla okolo knihkupectví a něco mne tam zaujalo, tak jsem to koupila a jak píšeš denně jsme jedno cvičení, pár řádkové, prostě sjeli. Násobilka drillem, počítání za pomocí rozkladu u nás ovšem bylo tabu, takže proto to teď dopadá, jak to dopadá. A evidentně i tahle metoda má dost slabin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 08:04
@terinka4444 píše:
Ty jo, víš, že nevím? Velká písmena už měli i ve třetí, ne? To v té čtvrté je jen opakování ne? Já tohle moc neřeším, s mojí dcerou nemusím, já jen vždycky v pondělí zkouknu na webu plán učiva na týden, a ona nosí jedničky a nenosí učebnice :mrgreen: takže to jako až tak neřeším jako ty. Ale velká písmena byla už loni.

Byla, myslím, že v 2. pololetí. Tohle bylo opakování a ukázalo se, že to ty děti taky neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 08:12

@Raduna6 musím hodit se švagrovou řeč, jak to vidí v primě, jestli jako hejňáci mají fakt takové problémy. když já teď srovnám dceru a její nejlepší kamarádku( dcera je na jazykovce, ta kamarádka na matematické škole) a dcera je ve čtvrté a ta kamarádka v páté, dcera jí válcuje v matematice s přehledem. Aniž by znala nějaké postupy, loni když byla dcera ve třetí a ta kamarádka ve čtvrté, tak u nás psávala úkoly, slovní úlohy, njaké zápisy, já na to hleděla, kamarádka si nevěděla rady, dcera jen vždycky koukla a z hlavy jí řekla výsledek, prostě myslí v té matematice dost logicky, na rozdíl ode mě, doufám, že je pak na gymplu neutlučou a tu matematiku jim nezhnusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.9.16 08:22
@terinka4444 píše:
@Raduna6 musím hodit se švagrovou řeč, jak to vidí v primě, jestli jako hejňáci mají fakt takové problémy. když já teď srovnám dceru a její nejlepší kamarádku( dcera je na jazykovce, ta kamarádka na matematické škole) a dcera je ve čtvrté a ta kamarádka v páté, dcera jí válcuje v matematice s přehledem. Aniž by znala nějaké postupy, loni když byla dcera ve třetí a ta kamarádka ve čtvrté, tak u nás psávala úkoly, slovní úlohy, njaké zápisy, já na to hleděla, kamarádka si nevěděla rady, dcera jen vždycky koukla a z hlavy jí řekla výsledek, prostě myslí v té matematice dost logicky, na rozdíl ode mě, doufám, že je pak na gymplu neutlučou a tu matematiku jim nezhnusí.

To by bylo docela dobré vědět, jak to vidí matematik v primě. U nás zpětná vazba z gymplu je podobná, jak někdo psal výše, když tam nemají odchovance Hejného, tak jsou rádi. Vloni se na 8 leté dostala kamarádky dcera, která Hejným prošla, aby udělala přijímačky, tak chodila někam na doučko, aby jí naučili počítat slovní úlohy a geometrii, pak na ty přípravné kurzy a s matikou bojují stále. Hlavně prý s tou násobilkou a dělením… Ale tak nidky nebudou ve třídě všichni talentovaní na všechno, mně jen děsí en počet dětí, které to nedávají. Čekala bych při počtu 28, tak max 4, kteří mají nějaký výrazný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 08:29

Ona je matematik, hodím s ní řeč, to jsi mě trošku vyděsila teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin