Nespokojenost se ZŠ, nová učitelka

103
22.9.16 20:00

Nespokojenost se ZŠ

Mám dítě ve 4. třídě běžné ZŠ. V září dostali novou paní učitelku, která nám na rodičáku teď sdělila, že učebnice, podle kterých se na této škole vyučuje jsou špatné (vím to od 1. třídy a opakovaně jsem na to poukazovala), zvolená metoda výuky matematiky je špatná (máme Hejnýho) a děti neumí ani pořádně násobit a dělit, ani pořádně číst ani opisovat z tabule. Po 2 týdnech 50% třídy není schopno napsat test z matematiky (násobení a dělení) na 1 nebo 2. Podotýkám, že syn mezi ně nepatří, ten to dává bez problémů, protože ho celou dobu přiučujeme doma. Jsem z toho celkem vedle a nějak nevím, co si o tom myslet. To, že učebnice od Frause (Hejný, genetická metoda čtení apod.) za moc nestojí, vím dávno, jen jsem si myslela, že jsme doma poněkud mimo. A řeším, co s tím dál. Co byste dělali na mém místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
22.9.16 20:04

No kdybych nebyla spokojená s výukou na vybrané ZS, dala bych dítě jinam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.9.16 20:06
@mamina89 píše:
No kdybych nebyla spokojená s výukou na vybrané ZS, dala bych dítě jinam :nevim:

Já to zatím nechtěla udělat, protože tady má kamarády a je to naše spádová škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.9.16 20:08

Mno, ono to asi nebude výukovou metodou, ale vyučujícími. Dostali jste novou úču, tak tu proklepni, jestli je dobrá, nebo jestli jen tak kecá. Pokud neumí učit podle Hejnýho metody, tak asi moc dobrá nebude :think: stejně jako ty předchozí, když píšeš, jak jsou žáci neschopný. :nevim:

Víš jak jsme se ve škole učili počítat my? Na množinách. Kdo pamatuje, ať se přihlásí :jazyk: :mrgreen: Dospěláci netušili, ale počítat nás naše hodná a velmi stará soudružka učitelka prostě naučila taky a to tu metodiku dodržovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
22.9.16 20:09

Když ho tam za 3 roky nic nenaučili, tak bych ho stáhla a dala na jinou školu. Myslím, že jste to měli udělat dříve.

• Citovat
  • Upravit
23847
22.9.16 20:09

A pokud by byli uitelé opravdu tak neschopní, že děti neumí opsat něco z tabule, dala bych dítě jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.9.16 20:10

@Raduna6 Řešit to s vedením školy…??? Ale nejdřív zjistit spokojenst v ostatních třídách, ročnících…zvládají tam děti matematiku nebo je to problém JEN vaší třídy? Pokud to je jen u vás, nebude to metodou, ale vyučujícím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.9.16 20:10

Na 99% je to ucitelkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.9.16 20:11
@Gina108 píše:
Mno, ono to asi nebude výukovou metodou, ale vyučujícími. Dostali jste novou úču, tak tu proklepni, jestli je dobrá, nebo jestli jen tak kecá. Pokud neumí učit podle Hejnýho metody, tak asi moc dobrá nebude :think: stejně jako ty předchozí, když píšeš, jak jsou žáci neschopný. :nevim:Víš jak jsme se ve škole učili počítat my? Na množinách. Kdo pamatuje, ať se přihlásí :jazyk: :mrgreen: Dospěláci netušili, ale počítat nás naše hodná a velmi stará soudružka učitelka prostě naučila taky a to tu metodiku dodržovala.
:pankac: Plha se hlásí…!!! :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.9.16 20:12
@Gina108 píše:
Mno, ono to asi nebude výukovou metodou, ale vyučujícími. Dostali jste novou úču, tak tu proklepni, jestli je dobrá, nebo jestli jen tak kecá. Pokud neumí učit podle Hejnýho metody, tak asi moc dobrá nebude :think: stejně jako ty předchozí, když píšeš, jak jsou žáci neschopný. :nevim:Víš jak jsme se ve škole učili počítat my? Na množinách. Kdo pamatuje, ať se přihlásí :jazyk: :mrgreen: Dospěláci netušili, ale počítat nás naše hodná a velmi stará soudružka učitelka prostě naučila taky a to tu metodiku dodržovala.

Množiny jsem měla taky, ale násobilku apod. jsme museli umět zpaměti. U Hejného tvrdí, že se má trpělivě počkat, až dítě samo od sebe přestne používat tabulku násobků. Takže u nás ve třídě ji dosud neopustilo 50% dětí. My ji právě doma nepoužívali nikdy, rovnou jsme ho to naučili, jako to učili nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.9.16 20:13
@blabla123 píše:
Když ho tam za 3 roky nic nenaučili, tak bych ho stáhla a dala na jinou školu. Myslím, že jste to měli udělat dříve.

Já vím, jenže já pořád tak nějak čekala, že z toho vyleze něco normálního. Vždyť, kdo jiný by měl vědět, jak a podle čeho učit než ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.9.16 20:15
@SIMONA1234 píše:
@Raduna6 Řešit to s vedením školy…??? Ale nejdřív zjistit spokojenst v ostatních třídách, ročnících…zvládají tam děti matematiku nebo je to problém JEN vaší třídy? Pokud to je jen u vás, nebude to metodou, ale vyučujícím.

Změna učitelek je ve 4. třídě u nás na škole všude, 1.-3. třída mají jednu a 4.-5. třída jinou. Problém je to plošný, ve všech 4. třídách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.9.16 20:16
@Moucharda píše:
Na 99% je to ucitelkou…

Jenže to by tam těch šptných muselo být více než jen jedna. Tahle naše, to řekla před celou třídou, to, že ty učebnice za moc nestojí mi ale potvrdily i jiné učitelky, soukromně, mimo záznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
22.9.16 20:19
@Raduna6 píše:
Množiny jsem měla taky, ale násobilku apod. jsme museli umět zpaměti. U Hejného tvrdí, že se má trpělivě počkat, až dítě samo od sebe přestne používat tabulku násobků. Takže u nás ve třídě ji dosud neopustilo 50% dětí. My ji právě doma nepoužívali nikdy, rovnou jsme ho to naučili, jako to učili nás.

A proc zedy davas dite na skolu ucici podle neceho s cim nesouhlasis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.9.16 20:22
@j.a.n.i1 píše:
A proc zedy davas dite na skolu ucici podle neceho s cim nesouhlasis?

Protože mně před tím než jsem jej tam nechala zapsat, nikdy nenapadlo, že to může v našem školství vYpadat takhle. Když jsem to viděla, přendat jsem ho chtěla, ale syn nechce, je tam zvyklý, má tam kamarády. Navíc, se až do téhle chvíle zdálo, že 27 rodičů je v pohodě, 27 dětí taky a jen já s tím mám problém a dělám si to po svém. Teď poprvé to nějak začalo vyplouvat ven plošně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin