Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, vím že je tu hodně diskuzi o neštovic i chuť ale nikde jsem nenašla zda dávat preventivne kapky na s vedení. Malemu se dnes vyrazily nestovice tak jsMé byli na pohotovosti a řekli nám ze 3× denne 15 kapek fenistilu. Malý si ale na svedeni zatím nestěžuje (na mazala jsem totanno- hermál lotio…) tak nevím jestli mu ty kapky dávat preventivne? Nebo AZ si začne stěžovat na svedeni
My teď taky bojujeme s nestovicema a ve velké míře. Koupila jsem v lékárně homeopatika, hodně si je chvalej a fenistil jsem dala až třetí den kdy mi řekla že ji to svědí. Přeji hladký průběh
@Karleon někdy jsou zaměnitelné s moluskama tak pro jistotu se chodí, proč se divíte? My Teda nebyli u nás to bylo jasné jelikož ve školce řádí už asi 3 měsíce
Já dávala preventivně, když začaly zasychat, nechtěla jsem, aby si to třeba v noci rozskrabali a já to zjistila až ráno. Ale u nás proběhli velmi brzy, mladšímu bylo 9 měsíců a ten by mi nic neřekl ![]()
Pokud je dítě schopné říct, že ho to svědí, tak bych jen vysvětlila, že mi má říct a dala až když by to bylo aktuální.
@Karleon píše:
S neštovicema na pohotovost? To jako fakt?
Jen jsem tam volala co na to mám pouzit a řeklii ze mam přijet mam to kousek no tak jsem jela
Právě se bojim aby to pak rychle zabralo malý je nervák tak aby to pak vydržel
Až ho to bude svědit bych dala. Já je taky dala snad asi jednou a pak nebylo potřeba. Pudr a tano herbal chladili
No ikdyž ted čtu, že někteří používali fenistil i dýl jak půl roku, tak když to to budu dávat těch 10 dní preventivně tak by to mělo být v pohodě
Taky u nás teď probíhají neštovice. Včera to měla malá nejvíc, nejvíc ji to bolelo a svědilo, je chudáček úplně obsypaná. Máme Tanno lotion a Fenistil jsem už přestala dávat, protože vůbec nezabírá
![]()
@Cipisek79 píše:
Taky u nás teď probíhají neštovice. Včera to měla malá nejvíc, nejvíc ji to bolelo a svědilo, je chudáček úplně obsypaná. Máme Tanno lotion a Fenistil jsem už přestala dávat, protože vůbec nezabírá![]()
jejda tak to bych hned zkusila nasadit něco jiného, no uvidím jak to dopadne u nás
no a pak to čeká ještě mě, jelikož jsem neštovice ještě neměla a protilátky v sobě nemám
@janulkaxxx píše:
jejda tak to bych hned zkusila nasadit něco jiného, no uvidím jak to dopadne u násno a pak to čeká ještě mě, jelikož jsem neštovice ještě neměla a protilátky v sobě nemám
Ajaj, tak to Ti nezávidím, to se drž, protože v dospělosti je to horor. To Tě nechci strašit, ale asi je Ti to jasné. Držím pěsti, ať to proběhne co nejlehčeji ![]()
@emmuulina píše:
@Karleon někdy jsou zaměnitelné s moluskama tak pro jistotu se chodí, proč se divíte? My Teda nebyli u nás to bylo jasné jelikož ve školce řádí už asi 3 měsíce
No ja se divim, molusky taky nejsou akutni problém.
A mam co rikat, ja dneska na pohotovosti s nestovicema byla
Ale na ocnim, nejak se to chudere dostalo do oka ![]()