Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Znamená to, že když bude mít štěstí tak je nedostane… Žádné očkování neochrání na sto procent…
Measles jsou spalničky, ty se tu taky očkují normálně.
Plané neštovice jsou chicken pox
Measles = spalničky
German measles = zarděnky
Smallpox (příp. variola) = pravé neštovice
Chicken pox = plané neštovice
Tolik k terminologii.
Jinak, Priorix Tetra je vakcína proti spalničkám, zarděnkám, příušnicím a planým neštovicím. Takže ano, Tvoje dcera by neměla onemocnět planými neštovicemi. Teoreticky.
ahoj, nestovice jsou chicken pox, ockovani te chrani tak z 90%,ale pokud uz je mimis dostane,tak maji vetsinou lehci prubeh ![]()
A k těm „neštovicím“ a „planým neštovicím“ … ty pravé neštovice už byly snad někdy před 30 lety vymýceny, už existují jen ty plané.
ano poslední případ pravých neštovic dle učebnic epidemiologie v roce 1975 v Bangladéši …
u toho očkování proti planým neštovicím je jen problém: není jasné, že zaručí doživotní protilátky, zda nechrání jen 10, 20 let, kdy onemocnění mívá většinou lehký průběh a pak v dospělosti, kdy můžou být závažné následky, už nechrání
…
muchachacha píše:
není jasné, že zaručí doživotní protilátky, zda nechrání jen 10, 20 let, kdy onemocnění mívá většinou lehký průběh a pak v dospělosti, kdy můžou být závažné následky, už nechrání…
Tak ale možnost přeočkování po určité době existuje vždycky… nebo se pletu?
přeočkovat lze, otázky kdy … ale za 10 let už bude o vakcíně víc info, snad
takze tim padem neni ockovana proti nestovicim,protoze v ockovaku ma ty MEASLES..o chicken pox neni ani slovo,jejich vakcina se jmenuje MMR-measels,mumps,rubella(german measles.ale dekuji za reakce, ja jsem v tom mela trosku hokej. dekuji moc.
Ahoj,asi se ptam blbe,ale mam v tom zmatek.TEd jsem si tu precetla na emiminu,ze se pred planyma nestovicema da chranit ockovanim Priorix tetra. bydlime v UK,takze nase mala dostala uz ve 12ti mesicich tuhle vakcinu. znamena to,ze nedostane nestovice vubec? Ja myslela,ze existuji plane nestovice a pak jenom nestovice.omlouvam se za blbou otazku,ale fakt nevim.tady se to jmenuje MEASELS. a pak maji jeste CHICKEN POX,proto jsem z toho zmatena.dekuji za odpovedi.