Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tea tree doma mám, ale jen krém z Justu… to asi nebude mít tu správnou sílu, ale zkusím to. A asi zítra zajdu pro ten hypermangan… Ona to teda má i mezi půlkama zadečku a mezi pysky, tam jsem jí to ale nemazala ničím, bála jsem se, tak možná ta koupel v hypermanganu bude fakt na místě. Ještě se zeptám - jak často v tom koupat? Jednou denně, víckrát za den?
Jinak mě velmi pobavilo to přirovnání - velká matka neštovice - no to bude ona.
Výstižněji to ani říct nejde. ![]()
Příspěvek upraven 03.01.14 v 20:40
Ha, u nás zrovna aktuální téma, přifařím se s trochu blbým dotazem ![]()
Synovi se vysely mraky pupínků, některé jsou hnusně velké a prý ho to bolí. Hypermangan už mě taky napadl, ale dá se to pak smýt z vany?
Nemám doma jinou velkou nádobu, kde bych to rozpustila…
Jinak matku-neštovici má Ondra taky, ale řekla bych, že ještě i tátu a pár sourozenců. Pak už jen takové obyčejné, zato přes dvě stovky a vysévají se dál ![]()
Protože to měli kluci na hlavě tak jsem jim to co chvíli potírala navlhčeným tamponkem, tohle jsem našla v nějaké diskuzi:" koupala jsem pokaždé, když to začalo svědit, takže první 2 dny po 2-3 hodinách, na 90 vteřin do vany, pak se intervaly prodlužovaly, až 5-7 den jsem koupala už jen večer." ale bylo tam i jednou-2× každý druhý den.
Ja koupala jen 1× denne, hypermangan jde normalne smit z vany ![]()
Ja na nestovice nedavala zadny pudr, udajne to jeste vic svedi, ale kazdou nestovici jsem natirala Novikovem ( to zelene), uplne kazdy flicek, co jeste nebyl ani pupinek.
Jak se to slupovalo a zasychalo tak mast calcium panthotenicum, aby nemela jizvy.
@ejviska píše:
Ja koupala jen 1× denne, hypermangan jde normalne smit z vany![]()
Ja na nestovice nedavala zadny pudr, udajne to jeste vic svedi, ale kazdou nestovici jsem natirala Novikovem ( to zelene), uplne kazdy flicek, co jeste nebyl ani pupinek.
- koupel v hypermanganu a proti svedeni Zyrtec.
Jak se to slupovalo a zasychalo tak mast calcium panthotenicum, aby nemela jizvy.
Bezva, hned zítra vyzkouším! ![]()
A mám pocit, že kdybych každou ťupku měla natřít zeleně, tak to na něj můžu rovnou vylejt od hlavy k patě ![]()
@ejviska Moc a moc děkuju za rady, hned zítra valím do lékárny. ![]()
Já teda tekutý pudr dávám, ale spíš jako z nouze ctnost. Dr. na pohotovosti poradila mastičku ViraSooth přímo na neštovice, tu nikde neměli a ve všech lékárnách mi poradili tekutý pudr a Betadine mast…
Tak jsem brala, co bylo.
O Imazolu nebo hypermanganu se nikdo ani nezmínil, což je škoda, mohla jsem dceři možná ušetřit pár boláků a usnadnit hojení. No, zítra to napravím - sice pozdě, ale aspoň něco, aspoň jí zpříjemním hojení toho zbytku a velké „maminy“ pod kolínkem ![]()
kpk kristy no ano,
Ona stala na novinach a ja teckovala. Porad. Jeden puntik vedle druheho, vatovou tycinkou ![]()
maddlen ja ten hypermangan vycetla na netu, i nase dr. se tomu divila a rikala, ze to bude radit dal ![]()
@Maddlen Teď si je prodělaly obě moje holky a nám zabralo mlíčko TANNO-HERMAL-LOTIO - je na vysoušení mokvavých a svědivých postižení kůže, dočetla jsem se to tady na emiminu, hodně ho tu maminky chválily, a je fakt dobrý, stojí teda 200,– ale zase dlouho vydrží. Ten Tea Tree mi radila doktorka taky, ale u nás vede to Tanno.
Ted jsme davali Tanno a i ten Virasooth, nevim, co pomohlo vic, ale rychle se vsechno vysusilo, prvni vecer jsme nemeli nic, tak jsme davala ten tea tree..
Manzelova sestra je pediatr a pracovala na infekci, tak radila pudr nedavat, je to prezitek a pod nim se muze tvorit infekce, na ty osklive doporucila gencianku, do pusy vyplachovani hermankem
Ted pri odlupovani mazu ta mistecka po odloupnuti mesickovou masti a do koupele davam rapik…
Tak já hlásím, že po 2 dnech koupání v hypermanganu a natírání Imazolem nastalo masivní zlepšení, neštovice mizí před očima a dokonce i ta velká neštovice vypadá, že by se mohla zhojit s malou nebo dokonce žádnou jizvou. Ty, co už odpadly natírám tea tree mastí. Děkuju @Lucah za tip na ten řepík do koupele - dávala jsem to, když byla dcera miminko a měla opruzeniny, tak se bude hodit i teď.
Všem moc a moc ještě jednou děkuju za dobré a fakt účinné rady! ![]()
@Maddlen píše:
Tak já hlásím, že po 2 dnech koupání v hypermanganu a natírání Imazolem nastalo masivní zlepšení, neštovice mizí před očima a dokonce i ta velká neštovice vypadá, že by se mohla zhojit s malou nebo dokonce žádnou jizvou. Ty, co už odpadly natírám tea tree mastí. Děkuju @Lucah za tip na ten řepík do koupele - dávala jsem to, když byla dcera miminko a měla opruzeniny, tak se bude hodit i teď.Všem moc a moc ještě jednou děkuju za dobré a fakt účinné rady!
No bezva.
Ja bych jeste davala calciovou masticku na ty zahojene, at nema jizvicky
Dámy, kamarádka mi poradila lázeň připravenou z ovesných vloček, že se tím krásně zmírní svědění a podpoří to hojení vyrážky. Prý to našla na ***. Vyzkoušela jsem na dceři a fakt to pomohlo, genciánka taky super. Normálně bych se do experimentování nepouštěla, ale dle rad kamarádky proč ne:)
Příspěvek upraven administrátorem 6.1.2014 14:57 - odkaz