Neštovice u dítěte s oslabenou imunitou
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neštovice - jak dlouho před je
Ahoj maminky, v úterý přišel syn do kontaktu s kamarádem, jehož
maminka mi včera (v pátek) volala, že dostal neštovice. Kluci byli spolu
v pokoji celé odpoledne, cca od jedné do čtyř. Byl už v té době (tři
dny před výsevem) infekční? Můj syn má navíc pravděpodobně oslabenou
imunitu, jeliož z bazénu dotáhl molusky, má jich sice málo a bojujeme
s nimi celkem úspěšně, ale ještě do tho neštovice a mě trefí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Náš syn měl dva dny před vysevem oslavu děti byli venku i ve vnitr téměř 20 děti a CHYTLA to jen ségra co je s ním v kontaktu celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Infekční je už 14 dní před vysevem. Nezbývá, než počkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dva až tři dny před výsevem je infekční…ale to neznamená že to syn chytí. Dcera měla ve školce neštovice čtyřikrát než je chytla taky…držím palce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@katyna1984 píše:
Infekční je už 14 dní před vysevem. Nezbývá, než počkat.
tohle je nesmysl. infekční je pár dní před. cituji: „Dítě je infekční již 1 až 2 dny před výsevem vyrážky a dále až 3 dny po posledním výsevu vyrážky.“ zdroj je zde: http://www.maminkam.cz/plane-nestovice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Pájinka25 infekčnní být mohl. nejčastěji se říká tedy den před nějakými symptomy (tj. teploty, nespecifické známky infekce, často výsev je nejdřív až den potom), ale může být i dříve. inkubační doba je až 21 dní. tzn. že pokud by to chytil, může se to projevit až za tři týdny od kontaktu s nemocnou osobou. jinak neštovice jsou dost infekční, tak uvidíte. rozhodně bych se ted vyhla např. očkování, pokud by vás čekalo apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je to hodne individualni- dcera od syna je nechytla, prestoze spali na jedne posteli a byli spolu furt.. kamaradky syn je od nas chytl po cca dvouhodinove navsteve..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@pazitka Aby to nebylo tak jednoduché, tak existuje asymptomaticky průběh neštovic. Manžel je od sestry také „nechytl“,ale má protilátky jako po prodělané nemoci, tak je na tom tvoje dcera možná stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zoy píše:
@pazitka Aby to nebylo tak jednoduché, tak existuje asymptomaticky průběh neštovic. Manžel je od sestry také „nechytl“,ale má protilátky jako po prodělané nemoci, tak je na tom tvoje dcera možná stejně.
ano, to urcite existuje, ale ona je pak chytla az za 14 dni od mladsi dcery.. takze tehdy je fakt nemela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@pazitka Toho se trochu obávám, u nás doma zrovna teď jsou neštovice, tak trochu doufám, že to oba mladší chytí od nejstaršího najednou a nebudeme si to nemocné období zbytečně natahovat. Kdesi jsem četla, že pravděpodobnost nakažení sourozence žijícího ve společné domácnosti je 90%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
To bude v pohodě, infekční bývá spíš až 1-2 dny před výsevem. Rozhodně to není 14 dní, jak tu někdo psal. To je spíš inkubační doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zoy píše:
@pazitka Toho se trochu obávám, u nás doma zrovna teď jsou neštovice, tak trochu doufám, že to oba mladší chytí od nejstaršího najednou a nebudeme si to nemocné období zbytečně natahovat. Kdesi jsem četla, že pravděpodobnost nakažení sourozence žijícího ve společné domácnosti je 90%.
jj urcite je lepsi to mit zaraz!
nam se to tehdy silene tahlo- nejdriv nejstarsi, za 14 dni nejmladsi a za
dalsich 14 prostredni.. absolutne nejhorsi prubeh mela nejmladsi, i kdyz ji
tehdy byl asi rok a pul a vsichni rikali, cim driv, tim lip- taky ji zustalo par
jizev v obliceji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nedá se než čekat Nejmladší dcera je chytla absolutně
neutuším kde. Měla naprosto poklidný průběh, i doktor nad tím kroutil
hlavou a dlouho zkoumal, zda jsou to neštovice. Chytla je v době, když jsme
chodily na polikliniku kvůli zánětům uší (asi tam z ventilace).
Takže nikdy nevíš, kdy je můžeš chytnout a přeji klidný průběh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Sportovní kočárek pro dítě 3-4 roky
- Partner si nepamatuje čas narození dítěte...
- Jak zabavit 15ti měsíční dítě?
- Mám mít prohlášení o jm.dítěte do porodnice, když jsem vdaná?
- Kdy si pořídit druhé dítě?
- Zahledění u tříletého dítěte
- Druhé dítě: ano či ne?
- Seriál (sci-fi, magie) pro dítě