Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ta fotka ručičky, tak tam to jako neštovice vypadá…proste červený fliček a uprostred puchýřek. Na te druhé fotce už bych nerekla, tam je to spis nejaká sjednocená vyrážka…Takže já bych tipla, že to nestovice nebyly..
Ale težko říct…Na te ručce to proste na nestovice vypadá…tak nechte vzit krev na protilátky, to vám reknou, jestli to byly nestovice nebo ne
Ta noha klidne taky můžou být neštovice. Syn jich měl šílené moc a v podstatě to splynulo do jednoho fleku. Hrbolata kůže, mazali jsme plošně.
Zakladatelko, jak jste to léčili? A mysleli jste, že to jsou neštovice?
No prave ona ty puchýřky měla i na stehnech, jen se ji to pak slilo do těch fleku. Tyhle fotky byly tak třetí den po osypani a je fakt, ze se ji to rozlizalo. Nejprve to měla na vnitřní straně stehen a na zadečku, myslela jsem, ze je opruzena. Ten den měla asi půl dne od rána zvýšenou teplotu a večer po koupání se takhle vysypala. V puse neměla nic. Prave už nemoc ruka noha ústa měla před rokem a to měla den a půl skoro 39 teplotu a pak par pupínku po těle a pusu plnou aftu. Tak teď nevím
@svatecnice tenkrát jsem to mazala Tanno hermalem a ten ji fakt pomohl. Ono ji to první noc docela bolelo, ze nemohla dat ani nozicky k sobě a pak od toho třetího dne už lepší. Jen byla první den taky hodně unavená. Dokonce si i zdrimla přes den, což je u ni nezvyklý. No a neštovice jsem tenkrát nemyslela, ani mě to nenapadlo. A hlavně ani doktorka si s tím nevěděla rady
Příspěvek upraven 17.03.18 v 21:53
@EvulinkaB18 a to ji vezme praktická Mudr nebo někde v nemocnici?
My jsme teď měli nemoc ruka-noha-ústa a to vypadalo trošku jinak. Ale podle té ručky bych řekla, že to jsou neštovice.
@Bobinka007 no tak doufám, ze to tenkrát byly neštovice
ona to měla i na obličeji, kolem pusinky a na bradě, ale vlasy jsem neprohlizela, tak nevím. Jo a na brisku tak tři pupinky, jinak nic. Tak mě to tenkrát zmatlo, ze hlavně ruky, nohy a kolem pusy
Tohle nevypadá na ruka, noha, pusa. Nedávno jsem tuto nemoc prodělala. Sice jsem dospělá tak to může být u dětí jinak, ale měla jsem to na dlaních, hřbetu ruky a chodidlech. Pak bodláky v nose a ve vlasech. Nakonec mi asi díky tahle nemoci slezly i dva nehty. ![]()
@Anonymní píše:
Tohle nevypadá na ruka, noha, pusa. Nedávno jsem tuto nemoc prodělala. Sice jsem dospělá tak to může být u dětí jinak, ale měla jsem to na dlaních, hřbetu ruky a chodidlech. Pak bodláky v nose a ve vlasech. Nakonec mi asi díky tahle nemoci slezly i dva nehty.
No prave ji tenkrát taky slezly asi 4 nehty, měla puchyrky i u nehtů. Tak nevím, jestli to u neštovic muže být taky
@LucieI aha, to je vtipný, že nevěděla, většinou se teda k Mudr s neštovicema nechodí, tak je třeba dlouho neviděla
tanno hermal ale je přípravek doporučeny na neštovice, to jste trefili náhodou?
@svatecnice já jsem u Mudr nebyla s malou, jen jsem ji donesla ukázat ty fotky. A ten Tanno hermal mi doporučila známa, ze je to na vyrážky a opruzeniny a je fakt vybornej. Dokonce doktorka na kožním se divila, ze by se tak vysypala při ruce noha ústa.
A ty puchýřky zaschly a zahojily se nebo se jakoby oloupaly? A měla to na ploskách nohou a na dlaních? A afty?
Zdravím, nikde jsem podobne téma nenašla, tak zakládám nové. U dcery ve školce teď radi neštovice, během dvou týdnu už onemocnělo 5deti a dcera pořad nic. Teď má od úterý něco jako virozu, rýma a trochu kašle. Pupinek žádný. Na podzim prodělala onemocnění s jednodenní teplotou a vyrazkou ( cca 10 dni než se odloupaly stroupky), ale ani naše Mudr nebyla schopna říct o co se jedna, ze to prý nikdy neviděla. Možná ruka noha ústa, ale vyrážka byla skoro všude, viz foto.
A teď k otázce, mohly to být neštovice nebo spis ruka noha ústa a na neštovice se máme teprve připravit? Díky všem za odpověď