Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kacenecka216 klidně se mu to může vyhnout. Já jako dítě přišla do kontaktu s neštovicema hned několikrát a nenakazila se ani jednou…
U nás to bylo po 14 dnech. Jinak strejda google píše, že inkubační doba je 6 - 23 dnů, tak ještě vydrž ![]()
No už sem s tím počítala. Zařídila si volno a ono nic
na jednu stranu dobře ale už bychom to měli z krku
Pořád ho kontroluju a nic. Chudák syn
ze mě musí být na nervy
![]()
@Kacenecka216 píše:
No už sem s tím počítala. Zařídila si volno a ono nicna jednu stranu dobře ale už bychom to měli z krku
Pořád ho kontroluju a nic. Chudák synze mě musí být na nervy
![]()
![]()
V klidu
My je jako děti nikdy nedostali, a to nás mamka cíleně vodila mezi nakažené.
Asi má tuhý kořínek ![]()
@P4ja no právě že vůbec ne. Nemocný bývá často
takže mě varianta, že to nechytne ani nenapadla ![]()
Ano je to možné. Mladší chytá vše a měla je hned první možný den po výskytu v jeslickach. Starší se od ni osypala až 21 den ![]()
Každopádně na ne doporučuji sudocrem s teatree olejickem. Neštovice nevytvořila žádnou tekutinu a rovnou zasychala a za týden byly i bez stroupku. Jen tím ze měly obě 4 dny 40 horečky, tak musely být doma pro rekonvalescenci déle. A k tomu jich měly obě víc než 1000.
Tak to byl opravdu nějaký silnější „bacil“. Chlapeček který je měl jich měl nějaký 40-50 po těle tak si říkám že to asi nebyl tak silný bacil ![]()
@Kacenecka216 píše:
@P4ja no právě že vůbec ne. Nemocný bývá častotakže mě varianta, že to nechytne ani nenapadla
Uvidíš. Ono taky, pokud to není moc silný bacil, tak se taky může stát, že je dostane ještě jednou.
Mám podobný problém: dcera prodělala neštovice a teď je čekám u syna, ale zatím také stále nic (dnes je to 16. den). Ono záleží, jaká je aktuální imunita dítěte, když přijde s virem do kontaktu.
Dcera chytla neštovice od svého sourozence, se kterým byla v úzkém kontaktu, až 20 den.
Ahoj, mám dotaz. Příští týden k nám má přijít návštěva s holčičkou, u které se projevily neštovice po vánocích. Já jsem ve 32tt. Sice už jsem neštovice měla, ale naposledy, když jsem přišla do kontaktu s nakaženým měla jsem z toho pásový opar. Je možné, se ještě po takové době nakazit?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Příští týden k nám má přijít návštěva s holčičkou, u které se projevily neštovice po vánocích. Já jsem ve 32tt. Sice už jsem neštovice měla, ale naposledy, když jsem přišla do kontaktu s nakaženým měla jsem z toho pásový opar. Je možné, se ještě po takové době nakazit?
moc nerozumím..ona měla o vánocích neštovice?
jak vypadá? má ještě strupy?
@smurfka po vánocích se jí projevily. No to nevím, jak teď vypadá, neviděla jsem jí.