Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No naše malá má obrovske strupy snad všude ošetřuju to tamponkama a pudrem jenže ten pudr jak zaschne nedá se to sundat z toho pupenu a tím pádem to nemá šanci dýchat a ma je některe až černe
má pořád teploty a zimnice
tak nevim
zitra ji strčím do toho hypermanganu a snad to trošku poleví ![]()
Nepoužívala jsem nic, když neměla obtíže (svědění, teplota). Sprchovala jsem asi od 4. dne.
Zrovna u staršího skončily. Naštěstí měl lehčí průběh, horečky jen první dvě noci, to jsem dala Nurofen sirup. Vysypal se jen jednou a pak už to jen zasychalo. Koupala jsem obden, prcku mýdlem, jinak čistou vodu a na závěr ho přelít slabým hypermanganem. Neotírat, jen zlehka osušit. Pudr už se nedává, nemazala jsem ho ničím, jen když řekl, že ho to svědí, tak na zklidnění ViraSoothe gel. A 3× denně Fenistil kapky, ten je taky proti škrábání.
Vše nám bylo řečeno doktorkou a do týdne měl klid. Jo a měl by být doma dva týdny. Že teď už není nutné, až mu slezou všechny stroupky.
Teď jen čekám jestli to chytne malá a jaký to bude mít
Jsou to dva týdny a zatím nic, ťuk ťuk.
@Mava já myslela, že inkubační doba je dva týdny, ale doktorka mi řekla, že 21 dnů, takže 3 týdny
![]()
Taky nám říkala 21 dní. Kámošky děti to dostaly po týdnu, tak tajně doufám.
Já jsem je chytla presne po 20 ti dnech od synovo první nestovicky ![]()
@LuciLu bud ráda kdyby si to hned odbylo i druhe dítko. Co ja bych ta to dala kdybych je bývala chytla jako mala a nemusela ted ve 35 letech bojovat v horečkách s pupinkama ![]()
@viccca to máš určitě pravdu, v dospělosti je to horší, ale přeci jen mi prďola přijde ještě moc malá
To raději v tom školkovém věku. Ale uvidíme, stejně se říká, že kojené děti mají snažší průběh, nebo to vůbec nechytnou ![]()
Přeji brzké uzdravení ![]()
Tady je jedna mamina měla 2×. Vždy šílený průběh. Teď to má jejich třetí dítě, tak čeká co bude.
Tak jsme dneska u lékařky dostali Herpesin, protože je podle ní už na neštovice relativně velký a má hodně masivní výsev. V lékárně nám magistra doporučila ViraSoothe spray gel, ale už pi stříkání mě posílal do oněch míst, protože to prý neuvěřitelně silně studí a nedá se to vydržet
dneska se vysypal i na obličeji, tak je chudák…ale teploty naštěstí nemá. Ráno jsem ho omyla jen na „rychlovku“ v lavoru a genitál+podpaží jsem ho nechala umýt tím žlutým Johnsonem na mimča (ten na tělo i vlasy) a jinak jsem ho netrápila, jemně osušila (neutírala) a prý se mu i ulevilo od svědění trochu
Takže má pěkný jarní prázdniny no
Teď jen čekám, kdy to od něho chytne malá (jej jí 18měsíců) ![]()
A nevíte, jestli i já jsem přenašeč? Neštovice jsem měla jako malá…Ptám se kvůli škole (jestli tam můžu v sobotu jít, abych někoho případně neohrozila)
Nejses. Nestovice se přenáší vzduchem a nebo tekutinou z tech puchýřů..