Netoužím být supermatka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucenka píše:
A přesně kvůli takovým výrokům jsem brečela, když jsem se snažila kluka v 10 měsících zlomit na nočník. Nešlo to, dokázal se takovým způsobem propnout, že se nedal ani pořádně držet v ruce. Naštěstí jsem si brzy uvědomila, že nás nebudu trápit kvůli názorům lidí, co s námi nežijí, nevidí co dělá u nočníku a nechala to na něm. A ano asi by se to pak naučil dřív, kdybych ho pravidelně vysazovala od chvíle, kdy vzal nočník na milost, ale to už jsme si zvykly na určitý životní styl s prckem a převlékání počuraného oblečení mimo domov, do toho nezapadalo.Příspěvek upraven 10.12.14 v 07:27
není důvod kvůli tomu brečet. Dělej to, co je dobrý pro dítě i pro Tebe, proč ho trápit a ostatně sebe taky?
jen proto, aby si někdo o tobě nemyslel něco špatného? Na to kašli.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
není důvod kvůli tomu brečet. Dělej to, co je dobrý pro dítě i pro Tebe, proč ho trápit a ostatně sebe taky?jen proto, aby si někdo o tobě nemyslel něco špatného? Na to kašli..
Už je to pár let za mnou, prckovi už jsou 4
(děsně to letí
) ale u případného druhého dítěte na takový rady a poznámky kašlu. Zajímavý bylo, že poznámky v době, kdy byl kluk miminko mě nechávaly chladnou a pak mě rozhodil blbý nočník ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Už je to pár let za mnou, prckovi už jsou 4(děsně to letí
) ale u případného druhého dítěte na takový rady a poznámky kašlu. Zajímavý bylo, že poznámky v době, kdy byl kluk miminko mě nechávaly chladnou a pak mě rozhodil blbý nočník
tak to ju.. já tohle fakt neřeším, ať si každý myslí a koná dle svého.
když někdo nesnáší dvouleťáka s plínama, ať si ho cepuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
já to taky nesnáším, dítě třeba už normálně mluví, ale pořád má plíny. Pro mě je to ostuda matky, nechce se jí dítko posazovat na nočník.
Ale jdi ty „ostudo matky“. Moje starší dcera mluvila od šestnácti měsíců ve větách, na nočník se samostatně naučila až o půl roku později, byť jsem ji tenkrát, zblblá režimem, vysazovala od roka. To, že dítě mluví je známka toho, že do této fáze dozrálo, nikoli známka toho, že má tím pádem zcela automaticky zvládat i nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskuzi, ale docela mě překvapilo, kolik lidi tady řeší, jestli cizi dvouletak ma pliny nebo ne ![]()
A taky názor, ze je zvláštní kojit chodící dite - takze odstavite s prvníma kruckama? ![]()
ja kojila rok a pul obe, z toho starsi začala chodit v v 17 měsících a mladší chodila od 12 měsíců ![]()
Jinak přeji, obzvlášt některým z vas, víc tolerance, lip se s tim žije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HeyJude píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale docela mě překvapilo, kolik lidi tady řeší, jestli cizi dvouletak ma pliny nebo ne
A taky názor, ze je zvláštní kojit chodící dite - takze odstavite s prvníma kruckama?
ja kojila rok a pul obe, z toho starsi začala chodit v v 17 měsících a mladší chodila od 12 měsíců
Jinak přeji, obzvlášt některým z vas, víc tolerance, lip se s tim žije
tak nějak.. odstavím, až já budu chtít. a cizí děti mi netankujou, ať jsou bez plín, nebo je mají třeba do 10ti
moc se to řeší a lidi se moc porovnávají. To, že já mám na to nějaký názor, nemusí znamenat, že ho má i někdo jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jaké já měla naivní představy jako těhotná, jak tohle dělat nebudu a naopak tohle teda rozhodně ano..jojo občas si říkám jak já byla hloupá!
- Dnes mě třeba 2leté dítě na plenkách absolutně nerozhází i přesto, že dcerka je od 18měsíců komplet bez plen.
- Dceru jsem na rukou uspávala 5měsíců a věř, že to jinak nešlo. Byla hodně uřvané mimino.
- Kojení chodících batolat mi taky nepřijde moc normální, ale tak každého věc
- S tím uklízením je to tak, že s miminem bylo čas tak max. zamést a umýt nádobí, ted už je to lepší, takže bordel doma nemám, ale fakt každý den byt nedezinfikuji
atd atd…Než budeš vynášet soudy, počkej si až porodíš, až začneš svoje dítě vychovávat atd..Ted máš ještě hodně zkreslené a naivní představy 
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojit chodící dítko je ujetý, ale dávat umělko ještě tříleťákům zcela normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blešík píše:
Kojit chodící dítko je ujetý, ale dávat umělko ještě tříleťákům zcela normální
ani to mi nepřijde normální
nevím, moje dvouletá teda je už rok bez UM a nepřijde mi, že by strádala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
clovek mini, Pan Buh meni
hezka predsevzeti, ale na dite se nelze teoreticky moc pripravit. Tak bud nyni maximalne tolerantni k tem, s jejichz pristupem nesouhlasis, protoze dost mozna budes jednou z nich. Vytycila sis tolik bodu, ze je urcite nedodrzis vsechny.
A jednou se za tuhle diskusi mozna budes stydet.
Naprosto přesné.
Ještě mi v tom seznamu chybí bod „nechápu nevychované dvouleťáky, kteří se vzteky válí po zemi a řvou“
to jsem nechápala taky, cca 2 roky P. E. (před Eliškou) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tomu bych napsala jen člověk míní dítě mění… Taky jsem měla před porodem zásady kterých jsem se chtěla držet… dítě vše změní ![]()
Před porodem - dítě v postýlce, kojit půl roku, co nejdřív do práce, odplenkovat v roce
Po porodu - dítě se mnou v posteli, celkově kontaktní rodičovství, kojení do dvou let, odplenkován ve dvou letech, Do práce jsem šla bohužel ještě dříve než bylo v plánu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petraw Nedočítám diskuzi:
1. Děti uspávají matky, jejichž dítě rozhodně není po položení do postýlky spokojené a za chvíli chrnící. Věř, že pokud nafasuješ co se spaní týče náročnějšího tvorečka, budeš dělat cokoliv, aby spalo (i když by jsi předtím říkala, že tohle TY nikdy dělat nebudeš). Už jenom v rámci zachování tvého a partnerova duševního zdraví.
2. Chodící dítě kojit netřeba, někomu to vadí, někomu ne. Záleží na osobním nastavení každé matky.
3.Ne, desinfikovat nic přehnaně nemusíš. Stačí použít zdravý rozum (i když chápu, že ten se v rámci mateřské demence taky odebírá na „dovolenou“).
4. Jakožto pracující matka Ti říkám, že není nutné 3 roky tvrdnout doma. Ale zas to chce být realista - málokdo má dítě, že kam ho odloží, tam ho najde a tak si s kojencem či batoletem dá levou zadní 20 hodinový půlúvazek bez hlídání dítěte další osobou. navíc některé děti prostě mají výraznpu separační úzkost, takže rvát je mermomocí někjam do jeslí nebo chůvě na hlídání, protože matka jde do práce, je taky trochu extrém, sobecký vůči tomu dítěti.
5. Hlídání - syn třeba ještě v 18. měsících nebyl hlídaný víc jak 3 hodiny. Do 16. měsíců bych ho nedala na noc z důvodu usínání, málokdo by na něj měl trpělivost a nechtěla jsem, aby mi ho nechali vyřvat. Druhý důvod, který stále přetrvává - do hlídání malé motorové myši se nikdo dobrovolně nežene (což zcela chápu a respektuju).
6. Plenky - každí dítě je jiné a být tebou rychle vyrostu z představy, že když TY chceš, tak dítě to bude dělat. Zrovna do odplenkování prostě dítěti ten mozek musí dozrát. Některé matky mají štěstí a dítě chápe nočník a potřebu čůrat krátce po roce, jinému to holt trvá i do těch dvou let. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blešík píše:
Kojit chodící dítko je ujetý, ale dávat umělko ještě tříleťákům zcela normální
Nejvíc se mi líbí, že tak většinou soudí ti, kteří o kojení málo ví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
ani to mi nepřijde normálnínevím, moje dvouletá teda je už rok bez UM a nepřijde mi, že by strádala
Mě spíš obecně vadí hodnocení co je a není normální. Jak to kdo děla je každého věc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit