Netoužím být supermatka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4107
10.12.14 11:46

Naše holka sama chodila v 9. měsících, takže ANO kojila jsem chodící dítě :-D Je pravda že se mi na to v 11m vyprdla.
Plenky jsme ze zdravotních důvodů meseli zrušit v 16.m Dneska má max. jednu na den, když jdeme na delší procházku.
Dudlík, no ten bude mít asi ještě v pubertě, má ho sice jen na spinkání ale pořád ho ještě má
Práce? No tam jsem se tak po půl roce doma těšila ale teď bych tuhle skvělou práci nevyměnila za žádnou jinou. Opravdu si mateřskou užívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
10.12.14 13:04
@lucenka píše:
a právě z toho důvodu, že si člověk chce dítko užít a nezbláznit se z toho, ho uspává houpáním (u mýho prcka stačí moje přítomnost, ale trvá to už 4 roky :D), ve dvou letech bude na plínách (opravdu mě nebavilo za ním běhat a dávat ho každou chvilku na nočník a pokud jsem se netrefila, tak utírat loužičky).
Schválně si někam tyhle představy napiš a za 2 roky se u spousty věcí zasměješ, jak jsi byla naivní.

Já si říkala tolik věcí a spousta z nich byla úplně jinak než jsem chtěla. Kojit? To zvládnu v pohodě, už jsem jedno dítě kojila a ejhle bylo to úplně jinak, kojila jsem 14 dní a abych se nezbláznila, tak jsem začala dávat UM, podotýkám, že u prvního dítěte jsem byla odpůrce krmených dětí UM. První dítě bylo ve dvou letech úplně bez plinek a druhý? Má 2 roky a 5 měsíců a na spaní plinku mít musí a co nadělám? Každý dítě je jiný a určitě si na to jednou vzpomeneš, že není všechno jak sis představovala, protože teprve to děťátko tě naučí co a jak, uvidíš, nedívej se na ostatní a nikoho nekritizuj, sama nevíš jak to jednou budeš mít ty, aby ses pak nedivila, že děláš věci ktrý jsi odsuzovala u ostatních :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.12.14 13:12

Hele, to je pohoda, moje děti dudlík neměly nikdy, odplenkovaná komplet i v noci byla v necelých 18-ti měsících. Zase špatně mluví, mluví tedy lépe než ta starší, ale stejně je to katastrofa, rozmlouvat se začala až ve dvou a půl a teď skoro ve třech jí nikdo nerozumí, starší nerozuměl nikdo ještě ve čtyřech, úmorné tři roky intenzivní logopedie, než jsme docílili brilantní výslovnosti, a u mladší to vypadá, že mě to čeká znovu. Čteme, zpíváme, mluvíme jak blázni a stejně se na mě pohrdavě všichni dívají, proč jako to dítě nenaučím mluvit, proč mu nečtu a nesnažím se ho podporovat v mluvě. A to poslouchám i od rodiny i od cizích. Tak co naděláš. Nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.12.14 13:26
@kerrankin píše:
Jinak úvodní příspěvek se mi zdá vtipný, protože zakladatelka chce mít mateřskou „na pohodu“ a přitom za většinou věcí, co plánuje dělat, je často spousta dřiny (matky) - odstav, práce, samostatné usínání, plíny. Tomu já tedy na pohodu neříkám :mrgreen:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.12.14 13:28

@terinka4444 Ono se najde pořád něco: proč neleze, proč nechodí, proč má ještě plíny, proč nemluví, proč se tak vzteká, proč se blbě učí, proč neposlouchá… bla, bla, bla. Kdyby se radši všichni starali o sebe. Jestli někoho dneska zajímá, dokdy jsem měla dudel, kdy jsem začala mluvit nebo chodit na nočník. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
10.12.14 13:30
@kerrankin píše:
Jinak úvodní příspěvek se mi zdá vtipný, protože zakladatelka chce mít mateřskou „na pohodu“ a přitom za většinou věcí, co plánuje dělat, je často spousta dřiny (matky) - odstav, práce, samostatné usínání, plíny. Tomu já tedy na pohodu neříkám :mrgreen:

Presne, to bude zahul ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.12.14 13:31
@Fima píše:
@terinka4444 Ono se najde pořád něco: proč neleze, proč nechodí, proč má ještě plíny, proč nemluví, proč se tak vzteká, proč se blbě učí, proč neposlouchá… bla, bla, bla. Kdyby se radši všichni starali o sebe. Jestli někoho dneska zajímá, dokdy jsem měla dudel, kdy jsem začala mluvit nebo chodit na nočník. :roll:

jo, mně vadí řešení malých dětí. Když řešíme dospělé, fajn, ale malé děti? No tak někdo potřebuje dudlík, někdo prso, někdo pleny, někdo nemluví, však v té první třídě už jsou na tom tak nějak stejně, bez dudlíků, bez prsa, bez plen a mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
10.12.14 14:31
@petraw píše:
Díky. Jsi opravdu milá. Přesně tenhle typ lidí nesnáším ještě mnohem víc, než dvouleťáka v plínách :cert:

Asi se zhroutim…nesnáší me :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.12.14 15:49
@lllucie píše:

Kazdy mame neco. Ja treba nesnasim bezohledbe parkovace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
10.12.14 16:18
@terinka4444 píše:
jo, mně vadí řešení malých dětí. Když řešíme dospělé, fajn, ale malé děti? No tak někdo potřebuje dudlík, někdo prso, někdo pleny, někdo nemluví, však v té první třídě už jsou na tom tak nějak stejně, bez dudlíků, bez prsa, bez plen a mluví.

Já už sem to pochopila…nechce být super matka, ale chce mít super dítě…které…viz úvodní příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
10.12.14 17:11
@lllucie píše:

Hroutit se nemusíš, ale ani nemusíš být tak jedovatá, ne? Snad se toho tolik nestalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
10.12.14 17:12
@veria píše:
Zná nekdo tříletý dite celodenně s dudlikem? Ja teda ne :)

Já viděla děti s dudlíkem lyžovat. Doopravdy lyžovat, t. j. jim byly min. 3. :nevim: Trochu mě to pravda zarazilo, jako, že jsem si všimla, ale nijak mě to nepohoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
10.12.14 17:33

Moje sestra usínala z dudlíkem snad do šesti let, nebylo možné ji odnaučit, ven ho nenosila… a kupodivu jí to nijak nepoznamenalo a vyrostla z ní normální ženská :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
10.12.14 17:42

@Alušáček Můj táta prý si nosil dudan do první třídy v kapse, ze si podudla, až půjde domů a když mu ho sebrali, sel u nich na vesnici do obchodu a jestli mu prodají dudlika, že se jim narodila malá sestřička…má o deset let mladšího brachu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.12.14 17:47

Mám fotografii, na které asi jako sedmiletá cucám krupici z lahve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat