Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Agátku
ba u nás naopak se prababičkám i babičkám líbilo což mě docela překvapilo, sice sem tam se někdo ozval jakože Hanychová nebo že je to jak na psa
ale to mě nedokáže rozhodit ![]()
@ohnivá žena píše:
u nás se do dnes také lidé divějí, přitom Zoe v kalendáři také máme. Ale Damiána ne, ale v cizím kalendáři má svátek 27.září, tak že, to slavíme tak
Zoe je krasne jmeno
A ctete to Zoui, nebo normalne Zoe?
@Divine píše:
Zoe je krasne jmenoA ctete to Zoui, nebo normalne Zoe?
obojí, říkáme ji Zoe, Zoui a zdrobnělě Zojinko, Zoinko, Zojule
čte se tak i tak ![]()
@Divine píše:
Navíc má jméno Zoe v české republice cca 80 lidí, zkoumáno tedy před 4-5 lety. A znamená ŽIVOT ![]()
@Divine píše:
Jo a ještě se pužívá slovem i písmem Zoja, tak s tímto jménem oslovovali dříve, ale i teď z těch starších ji někdy tak osloví.
@ohnivá žena píše:
Jo a ještě se pužívá slovem i písmem Zoja, tak s tímto jménem oslovovali dříve, ale i teď z těch starších ji někdy tak osloví.
Zoja- to mi pripomina cokoladu
Me se libi,,Zoui,, takove vznesene ![]()
http://www.kdejsme.cz/…Zoe/hustota/ tady to jsou moc pěkné stránky, schválně jsem jméno Zoe zadala, tak už jich je o pár více.. jen nevím jak často jsou aktualizované ![]()
@mamartina píše:
http://www.kdejsme.cz/…Zoe/hustota/ tady to jsou moc pěkné stránky, schválně jsem jméno Zoe zadala, tak už jich je o pár více.. jen nevím jak často jsou aktualizované
Já bych řekla, že často, protože Matiasů je jenom 8 a jeden jsme my
A to máme 4 měsíce ![]()
@kachix píše:
Já bych řekla, že často, protože Matiasů je jenom 8 a jeden jsme myA to máme 4 měsíce
Vas tam jeste zapocitany neni, jsou to skutecnosti z roku 2011, je to napsane pod tou mapou dole ![]()
@Divine aha, tak to jsem nevěděla, že je ještě nějaký v našem městě… Tak to se omlouvám ![]()
@kachix píše:
@Divine aha, tak to jsem nevěděla, že je ještě nějaký v našem městě… Tak to se omlouvám
neomlouvej, nemas za co
Ja jsem taky hledala nasi malou, ale pak az jsem si vsimla, ze z roku 2012 to jeste nemaji aktualizovane…no treba ani mit nebudou, ze ![]()
@Evelín píše:
Docela mě pobavilo, že Tobiáš už se dneska považuje za naprosto běžné jméno - ještě před pěti, sedmi roky to bylo hodně netradiční jméno. Takže je evidentní, že je to prostě jen o popularitě, stačí pár let a nikdo se nad hojně používaným jménem nepozastaví
Tak to je. Nedávno jsem sem psala citát z knížky Hříchy pro pátera Knoxe, rok vydání 1968, kde se hlavní hrdinka rozčiluje, že dívka, která jí přebrala milého má pitomé neobvyklé jméno, aby byla zajímavá. Jmenuje se PETRA
A na přelomu sedmdesátek a devadesátek přišla vlna Peter a rázem to bylo běžné jméno.
@MaDoRaBe píše:
Nejmladsi je Běla (4,5 mesice) a lide se divi dost. Pritom i v kalendari je.
a to je přesně ono, to dřív (generace mé mámy, bylo celkem běžné), stejně jako Vincencie (to byla babička, máma tchyně atd.)