Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106
21.4.12 01:01

My máme doma Amálku. Naštěstí jsem nevybrala Karolínku, těch je teď moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
21.4.12 01:34

Christian…to taky ještě nepadlo… ;)
jde to hezky k jeho německému příjmení…

Holčičku jsem chtěla Nelu, jsem ráda, že je to kluk. Nelinek je teď hodně.

Tady zajámavý odkaz na četnost jmen :
http://www.kdejsme.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
21.4.12 06:52
děkuji :kytka:
@Monika H. píše:
@lenulina1979
hezká jména jste vybrali :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
22.4.12 12:36

Ahoj,
teď jsem na tuto diskusi narazila a nemám čas si ji celou přečíst, snad později, tak nevím, zda už to tu padlo, ale naše dcera je Justina. A moc jich neznám. Zakládá si na tom, že má měkké krátké i, zatímco v českém kalendáři je Justýna.
Syn je Pavel, po tátovi. To jsem tady zahlédla, psalo se tu, zda se dává či moc ne…no, řekla bych, že v době mého dětství bylo Pavlíků víc než teď. Někdo psal, že jich zná hodně, to je asi zrovna náhoda…myslím, že většinou to dává někdo, kdo má to jméno v rodině…Řekla bych, že častější je Petr než Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
22.4.12 13:55

my máme bereničku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
23.4.12 09:01
@elanaa píše:
nevím jestli už jste něco vybrali a možná to není aktuální, ale jak tu někdo psal-ta jména, co máš vypsaná jako „originální“ (možná krom té Zoe) se dneska dávají relativně masově, takže originálně znějí spíš našim dospěláckým uším, protože nemáme samy žádné kamarádky, maminky, kolegyně atd. toho jména. Ale holčičky budou na písku s tím jménem stejně 2-3, tak jako za nás Moniky, Petry, Jany :nevim:k příjmení Hrníčková bych volila spíš jméno, které je „osvědčené“, ale moc se nedává…nebude to ale s tím českým příjmením nápadné a pravděpodobně bude s ním holčička ve třídě nebo na hřišti unikátní. Úplně namátkou mě napadá např. Leona, Alice, Denisa, Judita, Kamila, Lada…ale určitě byste přišli na další.

Ahoj, souhlasím ;) Trošku jsem se zasekla v době Kristýnek a Terezek, proto mi jména, která jsem uváděla připadala méně častá… opak je pravdou (!!!) :mrgreen: Když jsem se pustila do sondování jmen, zjistila jsem, že tato jména jsou v současné době hoooodně užívaná.
Přítel by chtěl Simonku (po mně), potom jsme se shodli na Lauře a teď to zase spíš vypadá na Emmu/Ellu… uvidíme, co nás napadne za 7měs :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.12 23:10

Ahoj, my se rozhodli pro Nikol Zofii. Prvne to mela byt jen Nikky, ale chteli jsme neco cesky psanyho a zaroven mezinarodne znamyho. A to druhy jmeno je po prababicce, ktera mela velikanananskou radost :hug: Je fajn, ze uz si uz v dnesni dobe muzeme davat skoro cokoliv. Priste jdu do Daisy ci Hedviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.4.12 23:16

Kdybych měla holčičku, dala bych Darja po mě. A další holčičku jsem chtěla Zoju. Ségra teda lobuje za Zoe. Ale to bych už musela mít 3 děti a do toho asi nepůjdeme. Zatím mám jednoho syna a to neoriginálně Jiřího po tatínkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.4.12 23:36
@omites píše:
Kdybych měla holčičku, dala bych Darja po mě. A další holčičku jsem chtěla Zoju. Ségra teda lobuje za Zoe. Ale to bych už musela mít 3 děti a do toho asi nepůjdeme. Zatím mám jednoho syna a to neoriginálně Jiřího po tatínkovi.

Tak Jiříkům vše nej k dnešnímu svátku. Náhodou - malých Jiříků taky dneska po světě moc nechodí, takže jste vlastně dali na dnešní dobu netradiční jméno :lol: Sebastiánů, Samuelů, Tobiášů apod. jsou mraky, ale Jirkové nějak vymizeli :think: Darja je super! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.4.12 23:39
@belamilenka píše:
Priste jdu do Daisy.

Když slyším tohle jméno , tak si vybavím parodii na Zlatý kolovrat :mrgreen: :mrgreen: Ale každé jméno má něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.4.12 23:43
@lulje píše:
Tak Jiříkům vše nej k dnešnímu svátku. Náhodou - malých Jiříků taky dneska po světě moc nechodí, takže jste vlastně dali na dnešní dobu netradiční jméno :lol: Sebastiánů, Samuelů, Tobiášů apod. jsou mraky, ale Jirkové nějak vymizeli :think: Darja je super! :potlesk:

máš pravdu, :palec: v okolí žádného jiného Jiříka taky neznám. Ale v mé nejbližší rodině jich máme hned 4 :mrgreen: (syn, manžel, strýc, bratránek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.4.12 06:54
@lulje píše:
Když slyším tohle jméno , tak si vybavím parodii na Zlatý kolovrat :mrgreen: :mrgreen: Ale každé jméno má něco :)

Já teda Mickeyho klubík (a synovo Děsi), jede nám tu každý ráno a všechny jména z Mickeyho klubíku už z duše nenávidím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.4.12 08:34

Jé ale teď mluví ve zprávách jakási babča, co vyhnala zloděje a hrozně se mi líbí její jméno. Helena jako taková se mi nelíbí, ale ona se jmenuje Helka Donátová :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.4.12 12:34
@omites píše:

Darja i Zoja - moc krásné jména :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
25.4.12 22:24
@RyBANA píše:
Já teda Mickeyho klubík (a synovo Děsi), jede nám tu každý ráno a všechny jména z Mickeyho klubíku už z duše nenávidím :lol:

Panebože - Mickeyho klubík 8o co to propána je? 8o 8o Rybano, jestli vy byste se s Darkem místo té televize neměli víc zapojovat mezi „slatiňáky“ ;) Jsme tam téměř denně (na Slatině) a tebe jsem ještě nepotkala. Dnešní odpolko na náměstí bylo báječné :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze