Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nemám České přijimení, tak jsem si přál Sarah a William. Zadařilo se ![]()
Tak my máme doma Bereniku. Pokud bude další mimi kluk, tak zatím vítězí Barnabáš..A kdyby holka? Theodora nebo Lukrécie..no, uvidíme.. ![]()
Zdravím, potřebovala bych poradit. Jak byste říkali (jaké zdrobněliny vás napadají) u jmén Ezechiel, Lukrecius, Valerian a Irenius?
Díky za odpovědi.
@blanche1423 Jo, Lukrécie se mi také moc líbí ![]()
@Gituš zajímavá jména ![]()
Ezechiel - Ezíšku, Ezi, Ezechielku
Lukrecius - Luki, Lukri, Luku, Lukínku
Valerian - Vali, Valeriánku, Valíku, Valíšku, Vale
Irenius - Iri, Irinku, Irenku,
nějak mě víc nenapadá ale zajímavé se nad tím zamyslet
![]()
@mamartina Jů, děkuji, hned vypadávají Valerian s Ireniem
Znějí divně. Ale Lukrecius a Ezechiel ![]()
Ezechiel - Ezíšek, Ezča, Ezouš, Ezounek, Ezzi, Ezík, Ezechielek, Chily (
), jo to zní krásně ![]()
Lukrecius - Luky, Luk, Lukry, Lukýnek, Lukrynek, Lukrecík, Lukrecínek, taky krásné…
Zatím ještě nevíme, co za mimčo to bude, ale je mi jasné, že vybírání jména pro kluka bude oříšek, tak už se připravuji a ve volných chvílích pátrám. ![]()
@Gituš Já znám jednoho Valeriána a nikdy ho nikdo nezdrobnil. Nevím jestli si na to potrpí, ale prostě pro všechny je to jen a jen Valerián ![]()
@RyBANA píše:
@Gituš Já znám jednoho Valeriána a nikdy ho nikdo nezdrobnil. Nevím jestli si na to potrpí, ale prostě pro všechny je to jen a jen Valerián
To je vždy na tom, jak si ty lidi naučíte. Kamarád je Jaromír a nikdo mu neříká Jarku, nebo Jaro, ale vždy Jaromíre. Tak to chtěla jeho maminka a naučila to příbuzný a on potom naučil svoje kamarády a známý mu říkat tak, jak se jmenuje.
Já mám Lilianu a doma jí říkám Liliano, Lilianko a někdy Lili. Ve škole jí říkali: Lilo, Lilko, Liliko… Nelíbilo se jí to. Stačilo se ozvat. Prostě na jiná oslovení nereagovala. Za paní učitelkou, co jí říkala Lilko jsem zašla osobně. Nebyl to žádný problém.
Jenom našeho pana faráře asi nepředělám, ten má pořád Lilku. Holt už na to má věk
.
Jedno OT - RyBANA - jak jsi udělala tu ikíonu s videem? To je super.
Kamarádka má Nelly Lillyen, a líbí se jí ještě Elly, Anny, Ally, Victoria, Sophie, Danjel, Mathias.
@Denpry Ono je to jméno Dánského původu. A u přítele je to tradiční jmeno malej je už 5 Egon v pořadí. Tak jsem to nemohla zkazit tuhle rodinou tradici, žijem v zahraničí a tohle jméno je dobrý, že každý ví jak napsat
My máme Viktora. Znám chlapce Viktora, kterému říkají Víťa a hodně jsem se s tím setkala - že Viktorovi říkají Víťa. Znám ještě jednoho Viktora a tomu nikdo Víťo neřekne, rodiče si to nepřejí a ihned zdůrazní, že Víťa to není a už na to upozorňuje i kluk sám. Víťa je dle mého Vít nebo Vítězslav a ne Viktor. Takže jsem to hned od začátku zatrhla. Nikdo malému neřekne Víťo a a když ho vidí někdo cizí a řekne mu hned napoprvé Víťo, tak ho okamžitě upozorním, že to nee. Myslím, že to funguje a dá se to ![]()