Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12064
18.4.12 15:06

@lenulina1979 Také má naše dcera dvě jména. Postup je stejný jako když dáváš jméno jedno, jen s tím rozdílem, že napíšeš jména dvě. V úředním styku se používají jména obě a k tomu příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
18.4.12 15:11
a používají ostatní to první nebo druhé… já chci aby používali to Sebastian, a Pavel aby měl jen v RL takže bych asi jako první musela dát to Sebastian?
@Monika H. píše:
@lenulina1979 Také má naše dcera dvě jména. Postup je stejný jako když dáváš jméno jedno, jen s tím rozdílem, že napíšeš jména dvě. V úředním styku se používají jména obě a k tomu příjmení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.12 15:30
@teredes píše:
Dik. K prijmeni by to slo celkem dobre. Momentalne mame pro holku vybrane Zoe, Cyrila a nebo Erika. Pro kluka zatim poradne nic. Dozvedet bych se mela pohlavi za dva tydny, tak uz se nemuzu dockat, pak zacne to poradne vybirani jmena.

S tvého výběru, je Zoe nejhezčí :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
18.4.12 16:06
@IvkaH píše:
S tvého výběru, je Zoe nejhezčí :palec: :kytka:

Zoe je nejkrásnější:) Viz. metřík :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
18.4.12 16:13

My budeme mít Elli. Ne Ella, Elli. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.12 16:46
@marmil píše:
Zoe je nejkrásnější:) Viz. metřík :srdce:
:palec: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
18.4.12 17:02

Holky moje favoritka je take Zoe :srdce: , ale manzel si fakt hodne preje Cyrilku, cekame treti dite, vim, ze je posledni a pokud to bude holka, tak to budu hodne zvazovat. Chtela bych mu vyhovet, jen si tim jmenem proste nejsem moc jista :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
18.4.12 18:00

No my používáme převážně to první a zbytek rodiny to od nás okoukal. Všeobecně vzato ale lidé budou asi více používat to jméno první. Jako první bych tedy dala Sebastiana.

@lenulina1979 píše:
a používají ostatní to první nebo druhé… já chci aby používali to Sebastian, a Pavel aby měl jen v RL takže bych asi jako první musela dát to Sebastian?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.12 20:16

Sestřina spolužačka má kluky dvojčata jeden se jmenuje Kryštof Dominik … a druhý chlapeček je Matěj Sebastian …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.12 20:55

My máme Lauru a Olivera :-) to taky nejsou moc časté jména .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.4.12 06:11
@michaela2511 píše:
My máme Lauru a Olivera :-) to taky nejsou moc časté jména .

No myslím, že díky Románu pro ženy už tak ojedinělí nejste 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.12 07:02

LENULINA1979 taky budeme mít Sebastiánka(Sebi-Bastien) :srdce: taky sem už slyšela krytiku,ale nic si stoho nedělej,hlavněže se to líbí vám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
19.4.12 09:08
@Sajmí píše:
Ahoj holky, jsem teprve pár týdnů těhu :srdce: , ale už teď mě trápí, že nemůžu najít vhodné jméno pro holčičku (v případě, že by se nám povedla ;) ) .
Problém spočívá v tom, že se mi líbí spíš méně obvyklá jména: Laura (Lola), Mia, Zoe, Emma, Ella… bohužel mi neladí s ryze českým příjmením mé polovičky Hrníčko/Hrníčková :,( Předem se omlouvám za příklad, ale Anička Hrníčková se můj mimísek rozhodně jmenovat nebude ;)
Chlapeček by byl s největší pravděpodobností Matyáš Hrníčko

nevím jestli už jste něco vybrali a možná to není aktuální, ale jak tu někdo psal-ta jména, co máš vypsaná jako „originální“ (možná krom té Zoe) se dneska dávají relativně masově, takže originálně znějí spíš našim dospěláckým uším, protože nemáme samy žádné kamarádky, maminky, kolegyně atd. toho jména. Ale holčičky budou na písku s tím jménem stejně 2-3, tak jako za nás Moniky, Petry, Jany :nevim:

k příjmení Hrníčková bych volila spíš jméno, které je „osvědčené“, ale moc se nedává…nebude to ale s tím českým příjmením nápadné a pravděpodobně bude s ním holčička ve třídě nebo na hřišti unikátní. Úplně namátkou mě napadá např. Leona, Alice, Denisa, Judita, Kamila, Lada…ale určitě byste přišli na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
19.4.12 19:17

Jména v dotazníku do porodnice vypsaná … Sebastian Pavel, a holčička jen tak když by ta 100 procentní jistota pana doktora, že je to kluk selhala :) , Karolína Valerie :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
21.4.12 00:10

@lenulina1979
hezká jména jste vybrali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...