Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6391
5.4.12 17:05

Ahojky holky,my mame doma Tadeáška,zda je to netradicni jmeno nevim,ale libylo se mi …Taky se me dale libi Tobiáš,Matyáš …Apod..Az nekdy budu podruhe tehotna a byl by to kluk tak nevim jaky bych jmeno dala ,bude to moc tezke ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
5.4.12 17:46

Ostátním se to líbit nemusí,každému se líbí něco jiného.Mě se líbí neobvyklé jméno pro kluka Gonzálo.

• Citovat
  • Upravit
720
6.4.12 01:18

U nás teda první, pokud by byl kluk, tak Viktor (líbilo se mi to i na druhý, ale naproti nás si pořídili vzteklýho uřvanýho krysaříka a dali mu jméno Viktor a bylo po srandě :evil: ). Holčička měla být podle tchánovců a manžela Eliška. Když jsem se rozhlídla a viděla Elišku na každým kroku, tak jsem si řekla, že ne. Hledala jsem dlouho a nakonec mi přistála pod nosem Lilianka a bylo to. Všem se to líbilo, jenom tchýně, když přijela, tak se mě ptala, jestli jí může říkat Eliško :evil: .
U druhého jsme pohlaví dopředu nevěděli a do porodnice jsme jeli s papírem s nevyplněnýma jménama. O to větší u nás byl „boj“ o jména. Na holčičce jsme se nějak shodli a měli jsme tři jména. Maya, Sofie a Noemi (chtěli jsme ji pojmenovat až se narodí, jaké jméno jí bude sedět). Když se na to mimčo podíváte a řeknete, tak bude to teda...... U Kluka to bylo horší. Můj oblíbený Timon padl, tak nám zbyl Alex, Benedikt, Damien, Nataniel, Maxim, Bartoloměj a Jonáš (moje srdeční záležitost). Myslela jsem, že to bude nakonec Alex, protože to by ještě můj milý zkousl, ale využila jsem situace a vzpamatovala se z porodu dřív jak on. A když se nás ptali na jméno, tak mu říkám:„Bude to Jonášek?“. Odkýval to ještě napůl v tranzu a bylo :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
6.4.12 14:59

Ahoj holky, jsem teprve pár týdnů těhu :srdce: , ale už teď mě trápí, že nemůžu najít vhodné jméno pro holčičku (v případě, že by se nám povedla ;) ) .
Problém spočívá v tom, že se mi líbí spíš méně obvyklá jména: Laura (Lola), Mia, Zoe, Emma, Ella… bohužel mi neladí s ryze českým příjmením mé polovičky Hrníčko/Hrníčková :,( Předem se omlouvám za příklad, ale Anička Hrníčková se můj mimísek rozhodně jmenovat nebude ;)
Chlapeček by byl s největší pravděpodobností Matyáš Hrníčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.4.12 15:10
@Sajmí píše:
Ahoj holky, jsem teprve pár týdnů těhu :srdce: , ale už teď mě trápí, že nemůžu najít vhodné jméno pro holčičku (v případě, že by se nám povedla ;) ) .
Problém spočívá v tom, že se mi líbí spíš méně obvyklá jména: Laura (Lola), Mia, Zoe, Emma, Ella… bohužel mi neladí s ryze českým příjmením mé polovičky Hrníčko/Hrníčková :,( Předem se omlouvám za příklad, ale Anička Hrníčková se můj mimísek rozhodně jmenovat nebude ;)

Skoro všechna jména, která si uvedla jsou v první padesátce nejčastěji dávaných jmen ;) .Statistika za leden 2010 - Ema třinácté místo / Ella čtyřicáté místo / Laura dvacáté čtvrté místo / Mia a Zoe v první padesátce tuším ještě nejsou ani k letošnímu roku.. (jinak u nás ve městě se poslední dva měsíce dává snad jen Emma a Karolína )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
7.4.12 09:55

Děkuji za odpověď :kytka: Vůbec by mě nenapadlo, že jsou to tak častá jména 8o :lol: . K příjmení bohužel nesedí ani 1 z jmen, která se mi líbí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
7.4.12 10:15
@Sajmí píše:
Děkuji za odpověď :kytka: Vůbec by mě nenapadlo, že jsou to tak častá jména 8o :lol: . K příjmení bohužel nesedí ani 1 z jmen, která se mi líbí :(

Příjmení je takové „kostrbaté“ no :) . Ale něco určitě vymyslíš ;) . Jinak ten Matyáš je dokonce v top ten, tuším, že je to šesté nejčastěji dávané jméno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
7.4.12 16:32

Kdyby mělo malé příjmení po mně - to tedy potěš koště… Hrníčko je aspoň zdrobnělé :D ¨Ještě štěstí, že na to máme spoooustu času. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, popř. co si prosadím ;) a nebo to bude klučík a bude vystaráno. Přeji hezké Velikonoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
7.4.12 21:21

My máme děti jménem: Sebastian, Abigail, Gabriela a Victoria.

Manža je naladěn na stejné vlně „cizokrajných jmen“ jako já, takže pokud šlo o druh jména bylo jasno. Pak jsme vybírali podle toho jak se nám líbili.

U synka bylo ve výběru několik jmen: Nicolas (po tatínkovi), Zachary (popř. jiné tvary tohoto jména), Andreas, Sebastian, Christian, Charlie, Michaell,…
Vyhrál to Sebastian - přirostl mi hodně k srdci.

U druhorozené dcery to byl trošku boj, manžel chtěl Lilianu. Já chtěla Abigail nebo Luciu. Pak šlo čistě jen o dohodu a to byl průšvih, vyřadili jsme jméno Lucia. Takže zbyly Liliana vs. Abigail. Nakonec jsem vyhrála já! :D

U dvojčat to byla legrace, chtěla jsem buďto na stejné písmeno, nebo aby měly stejný počet písmen. Manžel přišel se jménem Gabriela, to jsem mu schválila a já vybrala druhé jméno Victorii. Tak jsme se teda shodli nad těmito dvěmi.

Poslední dobou začínám přemýšlet nad dalším jménem pro dítě (které bychom si chtěli pořídit).

Napadá mě Elizabeth, Jessica, Sophia, Amanda, Melinda, Roxana pro kluky je to těžší tam nějak nemám představivost, ale líbí se mi docela Christian, Jonathan, Damian, Leonard, nic víc mě nenapadá :D
Bude to boj zvlášť, když se do toho budou chtít zapojit i děti.

________________________________________________________________________________

Hrníčko/Hrníčková

Samuel Hrníčko, Adam Hrníčko,…
Karolína Hrníčková, Laura Hrníčková (to nezní tak špatně), Klaudie Hrníčková, nic víc mě momentálně nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
8.4.12 08:25

Jejda to je dětí :kytka: , Abigail je pro mě trošku nezvyklá, ale Sebastian, Gabriela a Victoria jsou krásná jména :palec: . Z dalších uvedených jmen se mi moc líbí Sophia a Jonathan :D .
U nás je „problém“ v tom, že máme 3 hafánky (Rozálie-Rozárka, Jonáš a Justýna) a všechna jména by se mi líbila i pro mimíska :lol: .
Sofie se teď narodila známým…
Mia, Zoe ani Emma a Ella budoucímu taťkovi nesedí :( v kombinaci s příjmením také nic moc.
O Lauru zkouším vyjednávat (jen mě děsí „r“ ve jméně i příjmení)… co kdyby holčička ráčkovala.
Dnešní varianta mojí polovičky: Simonka (po mamince), asi to bude boj :mrgreen:

Chlapeček by byl Matyáš, Matěj, Tadeáš nebo Jonáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
8.4.12 15:59

@Sajmí
To víš, zamilovala jsem se do jedné postavy ze seriálu a tak jsem se shodla s manželem, že to jméno je krásné, takže máme „malou“ Abigail - teda říkáme jí Abby a nebo Gaily. Gaily jí říkají ve škole. Je to hezké.

Teda já osobně bych nedala miminku stejné jméno, jako mám jméno psa. To by bylo takové zvláštní :D

Simonka je hezké jméno, ještě mě napaslo Soňa a Stella (Soňa Hrníčková, Stella Hrníčková). Nezbývá ti nic jiného, než prolézt kalendář a int. stránky se jmény skrz na skrz a vybírat. :D

Matyáš, Matěj i Tadeáš jsou moc hezká jména.

Takže přeji příjemné vybírání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.4.12 00:33
@Sajmí píše:

Za mně určitě Zoe. Je to krásný jméno, je i v českým kalendáři, tak proč by vadilo českýmu příjmení? Líbí se mi moc to oslovení „Zouí“ :srdce: .
Jinak přeju hodně štěstí a pohodový těhotenství, ať už vyberete cokoli :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.4.12 00:41

my mame Esterku a Maxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.12 10:56

nas maly se jmenuje Edwin Peter… tatinek je cizinec. presto jde ale o dost netradicni jmeno i v zahranici… my jsme si ho hned zamilovali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
14.4.12 13:46
@niki2 píše:
Za mně určitě Zoe. Je to krásný jméno, je i v českým kalendáři, tak proč by vadilo českýmu příjmení? Líbí se mi moc to oslovení „Zouí“ :srdce: .
Jinak přeju hodně štěstí a pohodový těhotenství, ať už vyberete cokoli :palec: .

Děkuji za vzkazík :kytka: , Zouí zůstává stále mým nej jménem, bohužel polovička nesouhlasí, chce jméno, které se bude lépe skloňovat a Zoe mu zkrátka nejde přes pusu :,( Samozřejmě chci, aby se jméno líbilo nám oběma, takže mi byla nakonec schválena Laura (Lolinka) a jsem vlastně spokojená :)
Tobě také pohodové těhu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko