Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1476
20.3.12 00:03
holcina20 píše:
mě se líbily pro holčičku Ava, Aida, Melisa, Vanesa, Barbara, Elena …ale neprošlo ani jedno tak máme český a nakonec jsem ráda. :)

a jaký?…není-li to tajný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
20.3.12 00:11

já si u výběru jména vždy představovala, jak se dítkům bude říkat jako miminkům (úžasné zdrobněliny), jak se jim bude říkat normálně (školka, škola), jak se budou oslovovat a sami se představovat v pubertě, jak jejich jméno vyzní v dospělosti, ve stáří…prostě bych si sama pro sebe představila, jak já bych prožívala různá období svého života s tím daným jménem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
20.3.12 09:08
Maartina7 píše:
já si u výběru jména vždy představovala, jak se dítkům bude říkat jako miminkům (úžasné zdrobněliny), jak se jim bude říkat normálně (školka, škola), jak se budou oslovovat a sami se představovat v pubertě, jak jejich jméno vyzní v dospělosti, ve stáří…prostě bych si sama pro sebe představila, jak já bych prožívala různá období svého života s tím daným jménem…

jojo takhle jsme přesně taky uvažovali, tajný to není, jmenuje se Petra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
20.3.12 13:29

Ja jsem pri vybirani jmena tez premyslela, jak jmeno bude znit v dospelosti a ve stari a dala jsem si pred jmeno pan a pani :)
Pani Cyrila je hodne zajimave, pro me urcite neobyvkle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
20.3.12 13:35

Holky dik za nazory na tu Cyrilu. Docela se divim, ze si tu ani moc netukate na celo. Ale Cilka bysme ji nerikali, to je podle me Cecilie. Byla by to Ciri, Cirilka, Cirinka, no proste Cird'as. (sorry, nemam hacky carky). Moje kamaradky ten napad ve smes odsuzujou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
20.3.12 15:40

Ahoj.....tak mi máme holčičku a té jsme dali staré české jméno Kornélie,říkáme jí Kornelko nebo Nelo,Nelinko a manžel ji občas když pláče říka Máňo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
20.3.12 18:50

Kornélie je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
20.3.12 20:54

Netradicni mi prijde jmeno Andela a Cyrila ale kdy si to zopakuju tak 10× tak se na to da krazne zvyknout :potlesk:
Taky me napada ze pred 10 lety rodice co davali netradicni jmena detem dnes by nas nenapadlo nad tim premyslet.A jelikoz vsechno se meni a modernizuje hrozne rychle , tak treba ani (Andela Novakova) nas za par let nemusela prekvapit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
21.3.12 08:46

Tak tady čtu tu diskusi a vzhledem k tomu že moje vysněné jméno pro holčičku RUBY u nás vzhledem k příjmení asi neprojde tak mě napadla ještě Melánie, na Slovensku je to běžné jméno nevím jak u nás. Říkají jí Mela, Meli, Melinka.....

Kdo tady psal že má kluka Adriana tak tleskám, to jméno se mi vždycky hrozně líbilo a nevím proč, ale když se narodil syn vůbec jsem si na něj nevzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
21.3.12 08:54
Pája52 píše:
juchinka píše:
Čekatelka píše:
pro kluka Felix :potlesk:
:palec: :palec: Máme tříměsičního Felixe. Občas mě neunikne ne moc příjemný výraz některých jedinců spíše starší generace. Ale my jsme spokojeni a žádného jiného Felixe než našeho synáčka a Slováčka neznám. A na holku se mi líbí Amálie, nebo Rozárie. Ale mám Adélku
Rozárka je nádherný jméno :srdce: Já jsem to kdysi chtěla,ale bála jsem se,že mi to manžel neschválí,tak jsme tak pojmenovali naší kočku :lol:

Už když jsme šli poprvé do CAR na umělé oplodnění,tak jsme si jeli pro Rozárku a BUDEME JÍ MÍT!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: Nádherné jméno. Stejně tak Amálka.

• Citovat
  • Upravit
2868
21.3.12 09:01
Rozárková píše:
Pája52 píše:
juchinka píše:
Čekatelka píše:
:palec: :palec: Máme tříměsičního Felixe. Občas mě neunikne ne moc příjemný výraz některých jedinců spíše starší generace. Ale my jsme spokojeni a žádného jiného Felixe než našeho synáčka a Slováčka neznám. A na holku se mi líbí Amálie, nebo Rozárie. Ale mám Adélku
Rozárka je nádherný jméno :srdce: Já jsem to kdysi chtěla,ale bála jsem se,že mi to manžel neschválí,tak jsme tak pojmenovali naší kočku :lol:
Už když jsme šli poprvé do CAR na umělé oplodnění,tak jsme si jeli pro Rozárku a BUDEME JÍ MÍT!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: Nádherné jméno. Stejně tak Amálka.

Úžasný! :srdce: Moc gratuluju k miminku a ať je Rozárka zdravá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
21.3.12 09:04
Pája52 píše:
Rozárková píše:
Pája52 píše:
juchinka píše:
Čekatelka píše:
Úžasný! :srdce: Moc gratuluju k miminku a ať je Rozárka zdravá ;)
:hug: děkuji,je vymodlená.
  • Citovat
  • Upravit
Jamuna
21.3.12 11:45

JÁ DALA HOLČIČCE :srdce: ELEN LEA :kytka: jinak mám kamarádky co daly Liliana, Barbara, Nela, Nikol mě se ještě líbí Diana, Ester, Ella, Mia , Anděla, Anabela, Karin, Vanesa :mrgreen: no je jich krásných tolik že výběr neni jednoduchý mě se líbí hlavně netradiční ale ne takové ty příliš netradiční nebo cizokrajné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jamuna
21.3.12 11:46

JÁ DALA HOLČIČCE :srdce: ELEN LEA :kytka: jinak mám kamarádky co daly Liliana, Barbara, Nela, Nikol mě se ještě líbí Diana, Ester, Ella, Mia , Anděla, Anabela, Karin, Vanesa :mrgreen: no je jich krásných tolik že výběr neni jednoduchý mě se líbí hlavně netradiční ale ne takové ty příliš netradiční nebo cizokrajné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
83
21.3.12 13:39

My máme Lauru - ta jediná mi prošla:-)Manžel chtěl radši klasické české jméno a podmínka byla, že musí být v českém kalendáři. Pro druhou holčičku by se mi líbila Stela, Agáta, Adriana…
Kamarádka bude mít Luisu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko