Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
720
14.3.12 22:13

JaSa - nejsem žádná expertka, ale trochu lidi znám (povolání mi to velí). Já nikomu nechci brát názor na jméno, ale vím, jak lidi reagují. Pokud dá někdo Andělku, tak já sama mu zatleskám, protože je to krásné jméno a momentálně v ČR nedávané. Ale ostatní se na ni budou dívat, jako na exota. Proto jsem radši proti. Vím, co si vytrpěly moje děti. Liliana a Jonáš. Malej ani ne, ale dcera docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.3.12 22:16
niki2 píše:
JaSa - nejsem žádná expertka, ale trochu lidi znám (povolání mi to velí). Já nikomu nechci brát názor na jméno, ale vím, jak lidi reagují. Pokud dá někdo Andělku, tak já sama mu zatleskám, protože je to krásné jméno a momentálně v ČR nedávané. Ale ostatní se na ni budou dívat, jako na exota. Proto jsem radši proti. Vím, co si vytrpěly moje děti. Liliana a Jonáš. Malej ani ne, ale dcera docela dost.

To je divné… Mám stejně starou dceru jako ty s velmi neobvyklým jménem - a nevytrpěla si nic :o Jaká je dcera povahově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
14.3.12 22:17

nase mala se jmenuje Alessandra a starsi dcera Alise :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.3.12 22:35

Malá je suvenér, takže ji to ani nijak nepoznamenalo. Spíš těžila z toho, že je vyjímečná. Ale to bylo jenom ve škole a mezi kamarády. Na baletu a jiných aktivitách, to bylo horší. Doma mi potom plakala, proč jsme jí nedali normální jméno. Po diskuzi se mnou a s taťkou potom přiznala, že se jí její jméno líbí, jenom to nedokázala „prodat“. I když je to náš malej cíťa, tak má povahu po tetičce a holkám na baletu to pékně vytmavila. Je to těžký, někdy mě mrzí, že jsem jí tím jménem udělala problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.3.12 22:37
niki2 píše:
Malá je suvenér, takže ji to ani nijak nepoznamenalo. Spíš těžila z toho, že je vyjímečná. Ale to bylo jenom ve škole a mezi kamarády. Na baletu a jiných aktivitách, to bylo horší. Doma mi potom plakala, proč jsme jí nedali normální jméno. Po diskuzi se mnou a s taťkou potom přiznala, že se jí její jméno líbí, jenom to nedokázala „prodat“. I když je to náš malej cíťa, tak má povahu po tetičce a holkám na baletu to pékně vytmavila. Je to těžký, někdy mě mrzí, že jsem jí tím jménem udělala problémy.

Asi jo, je to o vnímání, pokud je cíťa, je to pro ni těžší zpracovat. Uvidíš, že s dospíváním své jméno bude milovat víc a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
14.3.12 23:08

Manželovo strýček se jmenuje Erhard, ale všichni mu odjakživa říkají Edo a nedávno se někde podepisoval Erhard a manžel na to koukal jako puk myslel že je to Eda :mrgreen: podle mě zajímavé jméno, hlavně v kombinaci s jeho příjmením je to ještě zajímavější. Moje prababička byla Josefína taky krásné.

Pak se mi ještě líbí Anastázie, Eleonora a Patricie/Patricia. Manžel vymyslel Nathaniel, Kryštof, Tryša, Justýna, Bianka, Bibiana a oběma se líbí Beáta. Moje dlouho tak oblíbené Sebastian a Matyáš jsou teď tak časté, že od nich asi upustíme… Líbí se mi hodně jmen, asi budeme muset mít hooodně dětí abychom všechna ta jména udali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.3.12 23:22

Tak jak říkáš, bude v pohodě. Ona to zvládne, o to se nebojím. Většina lidí jí říká „malej SATAN“. Nic jí není svatý a brášku klidně zbije, jako koně. Je to moc hodmá holka, než se našve..... Pro maminku, tátu a babičku by se rozdala, ale bráchu je schopná snad zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.3.12 23:38

Omlouvám se, to bylo do jiné diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
14.3.12 23:42

Ahojky. My máme Viktorku, říkáme ji Vikouš a její bráška Filípek ji říká Vodopády :D . Ještě bych chtěla Andělku anebo Jstýnku,ale manželovi se to nelíbí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
15.3.12 22:06
niki2 píše:
JaSa - nejsem žádná expertka, ale trochu lidi znám (povolání mi to velí). Já nikomu nechci brát názor na jméno, ale vím, jak lidi reagují. Pokud dá někdo Andělku, tak já sama mu zatleskám, protože je to krásné jméno a momentálně v ČR nedávané. Ale ostatní se na ni budou dívat, jako na exota. Proto jsem radši proti. Vím, co si vytrpěly moje děti. Liliana a Jonáš. Malej ani ne, ale dcera docela dost.

U nás v okoli jsou Liliany tři a nikdy mě nenapadlo, že by to bylo divný a neobvyklý jméno :nevim: . Kdo ji to jako dával sežrat - děti, učitelky?
Aha, už jsem to dočetla, no já nevím, ale na každém jméně se dá najít cokoliv. Já jsem například Jana (ve třídě nás bylo většinou tak pět) a když někdo chtěl, tak si vždycky nějakou vtipnou narážku našel. Spíš bych řekla, že je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
15.3.12 23:48

Holky napiste mi prosim vas nazor na jmeno pro holcicku Cyrila (Cirila, Cirilla to je jedno).
Manzel po tom jmenu touzi. Poprve jsem byla nalomena, ale narodil se kluk. Po druhe mame sice holcicku, ale rekla jsem, ze toto jmenu nebude ani nahodou. Ted jsem tehotna po treti, nevim teda co cekame. Manzel by samozrejme zase rad Cyrilu. Ja vim, ze je to nase posledni dite, takze dalsi sanci uz nedostane a je mi to trochu lito, ze si toto prani nesplni.
Muj nazor- na prvni pohled prekvapujici jmeno, ale zvykla bych si na nej rychle, docela se mi libi. Ale bojim se reakci lidi. Pokud bych vedela, ze se mi narodi sebevedoma holcicka, tak bych nevahala, co kdyz z toho ale bude nestastna?
Dali byste jmeno Cyrila (Cirila, Cirilla)? Jinak to bude asi Zoe a nebo kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.3.12 00:09
teredes píše:
Holky napiste mi prosim vas nazor na jmeno pro holcicku Cyrila (Cirila, Cirilla to je jedno).
Manzel po tom jmenu touzi. Poprve jsem byla nalomena, ale narodil se kluk. Po druhe mame sice holcicku, ale rekla jsem, ze toto jmenu nebude ani nahodou. Ted jsem tehotna po treti, nevim teda co cekame. Manzel by samozrejme zase rad Cyrilu. Ja vim, ze je to nase posledni dite, takze dalsi sanci uz nedostane a je mi to trochu lito, ze si toto prani nesplni.
Muj nazor- na prvni pohled prekvapujici jmeno, ale zvykla bych si na nej rychle, docela se mi libi. Ale bojim se reakci lidi. Pokud bych vedela, ze se mi narodi sebevedoma holcicka, tak bych nevahala, co kdyz z toho ale bude nestastna?
Dali byste jmeno Cyrila (Cirila, Cirilla)? Jinak to bude asi Zoe a nebo kluk.

Dala bych holku Zoe a kluka Cyrila :) . Zvyknout se dá na všechno, stejně jako sis zvykla Ty, zvykne si i okolí, takže pokud se to líbí Tobě, dala bych..já moc nemám ráda pro holku takové ty klučičí jména s přidaným A na konci, ale kolik takových jmen se prosadilo a je zcela běžných - Petra, Josefa atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
16.3.12 00:15
teredes píše:
Dali byste jmeno Cyrila (Cirila, Cirilla)? Jinak to bude asi Zoe a nebo kluk.

Cyrila mi přijde hodně pěkné! Takové krásně starodávné a přitom nečekané a neobvyklé, opravdu krásné. A nejvíc se mi líbí ta první varianta s y a jedním l. Taky jsem uvažovala o „holčičí variantě klukovského jména“, konkrétně o jménu Šimona pro holčičku (to je ale myslím i v kalendáři, takže to zase taková neobvyklost neni). Nakonec jsme sice prozatím vybrali jiné jméno (a hlavně mám předtuchu, že to bude kluk :-)), ale do porodu je ještě daleko, takže ještě nic není jisté ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
16.3.12 06:41

pro kluka Felix :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
16.3.12 06:42

za mě tedy Cyrilu ne, ale osobně nemám ráda právě ta jména, která mají holčičí i klučičí varianty, tedy z vyjímkou Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze