Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Starší je Otakárek.. To jméno se mi strašně líbilo a přítel se zajímal o historii, takže mi ho ihned schválil jako královské jméno…
No a pak přišla Simonka…
Teď si připadám jako fanynka Života na zámku…
LucaLuca píše:
My jen tak, ale pak jsme se dozvěděli, že můj děda měl strýčka Otakara a tetu Ludmilu a byli taky dva po sobě jdoucí sourozenci narození po 2 letech.
Týjo, tak to není náhoda!!! To muselo být nějaké vnuknutí!!
To jsem neviděla, takže mně tak nepřipadáš. ![]()
My jsme se na jméně nemohli shodnout a listovali jsme jmény a schylovalo se k hádce a manžel někam zabodl prst a řekl: Tak dej tady třeba… Otakara! Samozřejmě ironicky. A já už jsem se toho nepustila, hrozně se mi to líbilo, až on nakonec taky řekl, že čím víc o tom mluvím, tím víc se mu to líbí. ![]()
U holčičky jsme vybírali něco, co se k tomu hodí a co se nám zároveň taky líbí. Nakonec zbyly Libuše a Ludmila. Zvítězila Ludmilka, a ta se mi tedy tajně líbila už před lety v seriálu Četnické humoresky.
Takže naše malá neslyší na Lidušku, ale jen na Ludmilku. ![]()
rosanka píše:LucaLuca píše:Týjo, tak to není náhoda!!! To muselo být nějaké vnuknutí!!
My jen tak, ale pak jsme se dozvěděli, že můj děda měl strýčka Otakara a tetu Ludmilu a byli taky dva po sobě jdoucí sourozenci narození po 2 letech.
Ale to mně děda řekl tak před rokem. On je ani neznal, Otakar padl v 1. světové. On prostě vytáhl rodokmen a říká: no hele, máme to tady v rodině, Otakar a Ludmila - akorát oni byli např. ze 14 sourozenců, nebyli jen dva. ![]()
Takhle jsme ho poprvé vyfotili: http://www.agia.cz/…rek/4438.jpg.
LucaLuca píše:…tam měli taky Otakara a Simonu…
To jsem neviděla, takže mně tak nepřipadáš.
Ahojky, naše nejmladší je Victoria…říkáme jí Viki (ještě máme Kristýnu-Kiki a syna Martina)…pokud bude do čtvrtice, tak je ve hře Eduard
a Julie ![]()
PS: Editka je kamarádka starší dcery a je to moc slušná a milá holka…Ludmila je moje mamka
Edita jsem já
ale je to děsně tvrdé jméno,my budeme mít Viktorii Timeu a nebo Olivera
Ja kdyz sem davala Kryštofa,tak me přišlo,že jich moc neni a i ted znam kromě našeho,už jen jednoho. a Šarlotu znam jen starši pani. moje prababička se jmenovala Filipina
Ahoj holky , koukam ze jsou tu moc zajimava jmena ,cekame prvni miminko no a nakonec jsme se rozhodli s manzelem pro holku Samantu je to asi dost netradicni ale mame i cizi prijmeni tak k nam to sedi no a kdyby to byl kluk tak jednoznacne Maxim ![]()
My máme Dorotu a v okolí teda neznám žádnou další
Ve výběru byla ještě Rozita, Stela a Magdaléna.. a kdyby to byl kluk tak tam jsme měli těch jmen asi milion. Ale nejvíce se nám líbil Hynek, Vilém a Kristián.. Chtěli jsme teda hlavně české, ale neobvyklé jméno
Líbí se mi pro holčičku jméno RUBY, ale máme v příjmení dvě R, takže by to asi nešlo
, syn je Daniel Lewis, máme hodně příbuzných v zahraničí a manželova rodina taky pochází z ciziny, často jezdíme ven tak jsou všichni spokojení a jméno nikdo nekomolí. Jinak se mi ještě líbí Edward, Melanie, Gabriel, Ema, Jindřich, Richard. No je toho víc