Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nelluška píše:RyBANA píše:
Já v dětským koutku potkala holčičku Otylku a její kamarád byl SteveAč mám neobvyklá jména moc ráda, Otylka je už sada i na mě - fakt se mi to nelíbí. No a Steve by mi nevadil, kdybych si pod tím jménem hned nepředstavila blonďatýho kudrnáče Steva z BH
![]()
třeba mu tak jen říkají:-) Otylka je fakt zvláštní, ale proč ne. Jen bych se bála, aby z ní ,,otylka,,nevyrostla. To by si fakt užila.
Má zas doživotní motivaci, aby z ní otylka nebyla:-)
Tak já mám velice ráda netradiční jména - ikdyž doa máme ELišku:-) ale to hlavně proto že je to krásné jméno a k našemu příjmení se hodí nejlépe.
Moje známá má taky STEVA ale chudák se jmenuje Maliník - což mi příjde hodně divné
Holky přece jenom jednou vdají…
Takže nedradičním jménům ZDAR ale jen když se hodí k příjmením ![]()
Jo a moje teta je Edita(35let)
Znami maji Wiliama, rikaji mu Vildo, moc se mi to k prijmeni nelibi. Taky jsme vybirali, aby to pekne znelo. Mame Alexe a Klarku.
IV987 píše:
Znami maji Wiliama, rikaji mu Vildo, moc se mi to k prijmeni nelibi. Taky jsme vybirali, aby to pekne znelo. Mame Alexe a Klarku.
Moc hézké jména:-) Já jsem chtěla Klárku nebo Karolínu ale máme v příjmení R tak to nešlo moc přes pusu ![]()
A Alexovi říkáte Alexi nebo Sašo? Kamarádka má Alexandru ale říkají jí jenom Sašo ![]()
IV987 píše:
Tak to by mě zajímalo, proč nedali Viléma
. Mně netradiční jména nevadí, líbí se mi, i zahraniční jména (pokud aspoň trochu pasují k příjmení), ale vadí mi, když se dávají nečeské podoby jmen, které se dají najít i u nás v kalendáři. Dominic místo Dominik, Patric místo Patrik, Nicol místo Nikola, Nathaly místo Natálie, Theresia místo Terezie… Přijde mi, že se tak ti rodiče dělají jen zajímavými. Stejně se jim pak říká Dominiku, Patriku, Nikolko…
Je to Alexandr a slysi jen na Alexe.Sasenko mu nerikame.
. Mame v rodine i Sandru , Alexandru. Kamaradka ted ceka holcicku a chce Amandu, to mi nejak nesedi taky. No je to kazdeho vec.Asi to je o zvyku. ![]()
já mám doma dva divočáčkové
jménem Toník a Vašík a jsem za to moc ráda,protože ty jména tu v okolí nikdo nemá. ![]()
Příspěvek upraven 06.03.12 v 12:27
No znama ma ANITU. A je silene nastvana, protoze ji ve skolce kazdy stejne rika Anetko.Oni si to ti nasinci stejne vzdycky pocesti. Jinak ve skolce ma malej i Josephinu.A zasmala jsem se , kdyz mi kamarad rikal, ze v novinach cetl v rubrice novych obcanku ARMANI LAKATOS
To je uz fakt pecka
AV píše:artepka píše:já jenom jednu
My budeme mít každým dnem EdituHolky, kolik znáte dětí se jménem Edita? jestli teda nevadí, že se ptám
![]()
Zdá se vám to jako neobvyklé jméno?
takže neobvyklé to je :-d
Taky znám jen jednu
a měli jsme tohle jméno ve výběru pro druhou dcerku, ale právě ta kamarádka Edita mi to rozmluvila ![]()
IV987 píše:
No znama ma ANITU. A je silene nastvana, protoze ji ve skolce kazdy stejne rika Anetko.Oni si to ti nasinci stejne vzdycky pocesti. Jinak ve skolce ma malej i Josephinu.A zasmala jsem se , kdyz mi kamarad rikal, ze v novinach cetl v rubrice novych obcanku ARMANI LAKATOSTo je uz fakt pecka
No tak to mazec
navíc podle příjmení už každý pozná o koho jde ![]()
Tak my máme doma Magdalenu, já chtěla nějáké klasické jméno. Rozhodovali jsme se z Magdaleny, Milady a Dariny. Pro kluky to byl Matěj, Viktor a Theodor. Po narození mi synovec říkal, že jsme měli dát jmého Jasmínka, což mě úplně nadchlo a kdo ví, jestli to příště nebude ona.
A taky jak se mu to pletlo, tak mi z Magdaleny udělala Maladalenku ![]()
Náš vejlupek je Timothy - ale muž je cizinec a v zahraničí i žijeme. Já chtěla, aby jméno bylo neobvyklé v Čechách a muž chtěl jméno běžné ve Velké Británii. Což se obojí povedlo. No a já malýmu říkám fakt různě - Timour, Tim, smraďoch a pod. a všichni ostatní mu říkají Timmy.
my máme Denisu a Viktora
a porodnici, mě chváli, že konečně jiná jména než teraza, nela, honza, tomáš, karolína… ![]()
Kamaradka je slovenka a dali Melanii, nevim jestli je to ve slovenskem kalendari.Asi snad ano. Rikaji ji Melanko, Mel a moc pekne to zni