Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme zrovna Pavlíka souseda a jeden s náma chodí do cvičení
Ale je fakt, že se to tolik teď nedává.
Máme Magdalénu. Chtěli jsme ryze české, ale ne běžně dávané jméno. Ovšem toto jméno taky zažívá renesanci, zdá se mi.
Příjmení nám začíná na Le.. To byste nevěřili, kolik jmen má souhlásku le a tluče se nám s příjmením
![]()
lulje píše:
Hana, PavelPřed téměř 4 lety jsme byli s Haničkou za exoty, ale jak se tak dívám, tak se to jméno zase rozmáháI na eMiminu jsem byla s Hankou snad jediná. A najednou nás v jedné diskuzi hned několik
Ale Pavlů je pořád jak šafránu, takže máme aspoň jedno exotické jméno.. Otázka je jak dlouho
Ten Pavel mě překvapuje. My jich tu máme celkem dost (znám jich minimálně 6)…
Bisu píše:
Máme Magdalénu. Chtěli jsme ryze české, ale ne běžně dávané jméno. Ovšem toto jméno taky zažívá renesanci, zdá se mi.
Příjmení nám začíná na Le.. To byste nevěřili, kolik jmen má souhlásku le a tluče se nám s příjmením![]()
Chápu. Máme podobný problém s konecem -ek. ![]()
Jinak u nás jsou i 2 Magdy v jedné třídě.
Holky, jak to tu čtu, tak my tu máme samá „netradiční“ jména a tykové moderny jako Sofie, Valerie, Viktorie, Tobiáš, Tadeáš, Matyáš k nám ještě nedošly ![]()
Billi píše:Bisu píše:
Příjmení nám začíná na Le.. To byste nevěřili, kolik jmen má souhlásku le a tluče se nám s příjmením![]()
Chápu. Máme podobný problém s konecem -ek.
Holky, jak to tu čtu, tak my tu máme samá „netradiční“ jména a tykové moderny jako Sofie, Valerie, Viktorie, Tobiáš, Tadeáš, Matyáš k nám ještě nedošly
Jinak u nás jsou i 2 Magdy v jedné třídě.
Tak přidávám jednu modernu
, naše dcera se jmenuje Sophia Ellen.
Já mám Sofinku a když jsem s tím domů přišla, tak mi taky přišla netradiční ![]()
Teď se mi moc líbí jméno Serafínka nebo i Josefínka, ale manžel je striktně proti.
Monika H. píše:Billi píše:Tak přidávám jednu modernuBisu píše:
Holky, jak to tu čtu, tak my tu máme samá „netradiční“ jména a tykové moderny jako Sofie, Valerie, Viktorie, Tobiáš, Tadeáš, Matyáš k nám ještě nedošly
Jinak u nás jsou i 2 Magdy v jedné třídě., naše dcera se jmenuje Sophia Ellen.
Kolegyně tato jména má, ale na dvou holčičkách. ![]()
Mně se líbí samá netradiční, ale spíš stará. Teď jsem se naprosto zamilovala do Ferdinanda. Známí mají Medarda.
Billi píše:
Mně se líbí samá netradiční, ale spíš stará. Teď jsem se naprosto zamilovala do Ferdinanda. Známí mají Medarda.
Mě se moc líbí Constantina, Vilemína, Kristián…
LucaLuca píše:Monika H. píše:Kolegyně tato jména má, ale na dvou holčičkách.Billi píše:Tak přidávám jednu modernuBisu píše:
Jinak u nás jsou i 2 Magdy v jedné třídě., naše dcera se jmenuje Sophia Ellen.
Kluk je Tobias (vim, dnes uz proflaknute, ale ja ho vazne mela vybrane snad 10 let), holcicka je Maya a do tretice bude bud Zoe nebo nevim, ale mozna Bartolomej.
Tak manžel chtěl nutně Vendelína, ale máme Matěje. Holčičku jsem chtěla Zitu, Zinu, Zoju, Zoru a nebo Ester či Estel. Prošla mi jen Ester. Takže pokud budeme mít holčičku, tak Esterku, ale chuděra bude Ester Černá