Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U nás velí 2,5 letá Agáta a pomalu ale jistě jí začíná doplňovat 5. měsíční bráška Mikuláš. ![]()
Máme doma Jáchyma. Chtěla jsem původně Toníka, ale to neprošlo. U druhého by se mi líbil Jeroným nebo Jonáš. Pro holku Anna - přes to nejde vlak ![]()
Nejmladsi je Běla (4,5 mesice) a lide se divi dost. Pritom i v kalendari je. ![]()
to jsou krásná jména!
@ohnivá žena píše:
My máme Damiana a Zoe
@Nik77 píše:![]()
to jsou krásná jména!
@ohnivá žena píše:
My máme Damiana a Zoeděkuji
@MaDoRaBe píše:
Nejmladsi je Běla (4,5 mesice) a lide se divi dost. Pritom i v kalendari je.
u nás se do dnes také lidé divějí, přitom Zoe v kalendáři také máme. Ale Damiána ne, ale v cizím kalendáři má svátek 27.září, tak že, to slavíme tak ![]()
Naše roční dcerka se jmenuje Izabela (říkáme jí Izabelka nebo Belinka). Také se nám všichni divili, ale nám se to líbí a v kalendáři taky je. A nakonec si všichni zvykly. Jenom nikde v krámech jsme zatím u ničeho nenašli nic s jejím jménem.(třeba hrnečky, propisky nebo ty malé značky na kočárek se jmény)
Já jsem dala Agátku, i když se to okolí vůbec nelíbí, ale chtěli jsme něco originálního a co nikdo tady nemá a v porodnici se půl hodiny po nás narodila další Agátka ![]()
A kdybych jsme měli mít chlapečka dala bych Richarda, ale to bych si musela taky vybojovat ![]()
My máme normální jména, Káťa, Viktorka a blíží se Tobiáš. Ale jedni známí mají hromadu dětí, ani si nepamatuji všechna jména, ale ta poslední dvě vím jistě (dvojčata): Johanka, Kornel, Debora, Dorotka, tuším Rebeka a ti kluci: Jošua a Immanuel. Některá jsou opravdu netradiční, ale rodinka je fajn ![]()
My se rozhodujeme mezi Sofií a Ellen ![]()
Momentálně vítězí Sofie. První dcera je Tereza, takže jedno z nejčastějších jmen.
@Monika H. píše:
Naše dcera se jmenuje Sophia Ellen.
Docela mě pobavilo, že Tobiáš už se dneska považuje za naprosto běžné jméno - ještě před pěti, sedmi roky to bylo hodně netradiční jméno. Takže je evidentní, že je to prostě jen o popularitě, stačí pár let a nikdo se nad hojně používaným jménem nepozastaví ![]()