Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já měla ve třídě spolužačku a ta se jmenovala Mahulena Píčová
Pak se vdala za Haranta ![]()
@78mamina píše:
Já měla ve třídě spolužačku a ta se jmenovala Mahulena Píčová![]()
Pak se vdala za Haranta
No, ale trochu si polepšila. ![]()
Tak já mám syna Ivana a mám pocit, že jsme asi exoti.
A kamarádka má dcerku Elizabet.
@78mamina píše:
Já měla ve třídě spolužačku a ta se jmenovala Mahulena Píčová![]()
Pak se vdala za Haranta
Kamarádka měla tetu a ta se jmenovala Helma Zelená a pak se vdala za pana Železného
![]()
@Laav píše:
Kamarádka měla tetu a ta se jmenovala Helma Zelená a pak se vdala za pana Železného![]()
Tak to je taky dobrý!
![]()
@Laav píše:
Kamarádka měla tetu a ta se jmenovala Helma Zelená a pak se vdala za pana Železného![]()
No tak ta si teda nepolepšila ![]()
@mocca píše:
Jééé u nás v podniku bývala Valerie Jebavá, taky pomsta na příjmení, což si člověk nevybere. Jinak na plavání s námi chodila Filoména Mrzutá. Pro šedesátiletou paní možná, ale u ročního mimi to vypadalo divně.
No, pomsta. Třeba v generaci mé babičky bylo zvláště na Moravě, jméno Valérie (zdrobněle Valina) běžné. Pro zajímavost se tak jmenovaly nezávisle na sobě tuším první i druhá žena mého prastrýce.
Naše mamka chodila do třídy s Renatou Rybářovou holka chudák ráčkovala
![]()
My máme doma Liama a teď čekáme druhý miminko - chlapeček bude Dean a holčička Mia ![]()
Chtela jsem sem napsat jen jmeno nasi krasky a pri te priloyetosti jsem se fakt natlemila
.
Naše je Kristy Anna Papoutsi
…no, oblíbenost jmen fakt chodí ve vlnách. Generace mých rodičů - to byl samý -slav (Miroslav, Jaroslav…), Zdeněk, -ka, Josef, Marie, Ivan, Vladimír, Jiřina, Vlasta -kdo dnes dává takováto jména? Moje generace (je mi 37let) - Martiny, Pavlíny, Lucie, Ivany, Hanky, Jany, MArkéty, Petry, Lenky - dneska se tato jména vůbec nedávají
. Dnes frčí jména: Ema, Nely, Sofie, Laury, Sára, Bára, Jáchym, Jonáš, Sebastián atd… Až naše děti pojmenují potomka třeba Miroslav - to bude exotika ![]()
@tadama
Já, já já mám Ivánka..
a fakt si připadáme jak exoti, páč široko daleko žádného neznáme, jen starší chlapy.
a o to víc, se mi to líbí. ![]()