Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@SAJ píše:
Právěže ne. Leia se čte Leja, hezky to splývá a je to takové malebné. Lea a Leo se čte jsk se píše, tedy bez toho j. No a mi to drhne v puse, je to takové krkolomné. Leu holku máme v rodině, Lea kluka mám v okolí.Hypoteticky bych dceři dala jméno Leia bez námitek, Lea by u mě neprošla.
Ale nechci působit jako hnidopich, všechna tři jména jsou krásná, jen se mi Lea a Leo blbě vyslovují. Což je můj problém, ne problém ostatních.
Mám stejný problém se jménem Bea. Je to ségra od synovy spolužačky, která se ke mně z nějakého důvodu hodně hlásí, kdykoliv mě potká, a mně to taky nejde přes pusu.
@Sonmi píše:
Mám stejný problém se jménem Bea. Je to ségra od synovy spolužačky, která se ke mně z nějakého důvodu hodně hlásí, kdykoliv mě potká, a mně to taky nejde přes pusu.
A vidíš, třeba ta Bea mi nedrhne.
Je to prostě individuální. ![]()
@Traceyy Však je to španělské jméno. Mně se to i líbí, ale tam nebo v Portugalsku třeba. Tam se to hodí.
@Švédka87 píše:
@Dahlia0409 A není to pro oboje jako Nikola třeba?
Nevím, i Nikola mi na kluka přijde divný ![]()
@Dahlia0409 píše:
Nevím, i Nikola mi na kluka přijde divný
Nikola Tesla?
@Svistice píše:
Nikola Tesla?
Možná, to mě zrovna nenapadlo, asi je to holt tím, že v ČR je to typické pro holku a jména ve světě neřeším
![]()
Nikola jako řešení jména pro kluka jsem slyšela jen jednou a to ve filmu Co jsme komu zase udělali? ![]()
Ještě jsem si vzpomněla, že na střední jsme měli učitelku na výtvarku a ta se jmenovala Silvestra a češtinářka se jmenovala Bohdana.
Nedávno jsem koukala na parte a tam se paní jmenovala Dášeňka. Nejdřív jsem si myslela, že umřela nějaká malá holčička, ale paní bylo 85
@topazio píše:
V Itálii jméno Andrea většinou mají muži. U jen dívky. U nás Andrea u chlapců neprošlo.
Vím, že je to mužské jméno, do Itálie jsem jezdila. Na holce se mi taky moc nelíbí
@welovefashion píše:
mě se líbí Maxwell, ale i ty ostatní varianty, a vzala jsem namilost i Maxima
Jinak mě fakt překvapil Egona Ámos
A fakt mile Darja, to jméno se mi hrozně líbí
@Svistice píše:
Nikola Tesla?
@Dahlia0409 píše:
Možná, to mě zrovna nenapadlo, asi je to holt tím, že v ČR je to typické pro holku a jména ve světě neřeším![]()
Nikola jako řešení jména pro kluka jsem slyšela jen jednou a to ve filmu Co jsme komu zase udělali?
Nikola šuhaj loupežník ![]()
Dneska na dětském hřišti byli kluci Jan a Martin,
holky ve věku od 2 do 10 let - Leontýna, Sofie, Sandra, Simona, Melisa, Monika, Tereza, Ema - nic zajímavého
@Sonmi píše:
Nikola šuhaj loupežník
kamarádka má holčičku Nikolku, a je to v okolí dost časté, u kluka je to divné jméno