Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Janli píše:
Je to kvůli GDRP. My máme dost vzácný příjmení, na okrese jsme jediní. Proč by si mohl kdokoliv dohledat, že se nám narodilo dítě? U Nováků je to jedno, ale u někoho to je víc než jasný.
Taky jsme v okrese jediní.
A v kombinaci s našimi křestními jmény? ![]()
@SAJ píše:
Taky jsme v okrese jediní.A v kombinaci s našimi křestními jmény?
No právě…… A já svatbou přešla od nejčastějšího příjmení v okrese po to nejvzácnější….. ![]()
Dřív mě nikdo nebyl schopen zařadit, dneska každý….
@klamonožka píše:
Já myslím, že to není kvůli GDPR, ale kvůli tomu, že to statistický úřad začal evidovat jiným způsobem a je to teď hrozná crcačka z toho tato data tahat, musí se to vypisovat takřka „ručně“, takže to vždycky dělají jenom za leden, na celý rok nemají kapacity. Každý rok jde najít přímo počet toho kterého jména, které bylo v lednu dané novorozencům.(a když to uvádějí za leden, tak to asi nebude proti žádnému zákonu, si myslím)
Je to kvůli GDPR. Uvádí to tak i MV, které ty data zveřejňovalo i ty weby, jako kde jsme a Naše příjmení.
Ten konec se navíc shoduje s nástupem GDPR. Prostě abys nedohledala, kde všude bydlí člověk se jménem Jana, protože by to toho člověka mohlo poškodit…
@Janli @KeckaJ Aha, dík za info, tak to tu mystifikuju, pardon. ![]()
Já jsem si právě myslela, že uvádět prostě jenom „v lednu se někde v republice narodila Esmeralda“ (bez příjmení, bez okresu) by pořád šlo i přes GDPR. Ale buď se pletu a ani to nejde, nebo je to právě ta jediná forma, kterou by to zveřejnit šlo, ale museli by to nějak ručně z toho vytahat.
@KeckaJ ustavičně na tom pracuji 😀 hlavně kdybychom měli běžné příjmení, tak dobře, řeknu si, manžel ho chce, mně nevadí, udělám mu radost. Ale jsem dva roky vdaná, ještě se mi nestalo, že by mě někdo nezkomolil, většinou diktuji příjmení po písmenkách a představa, že bych ještě měla vysvětlovat, jak se jmenuju 🤦♀️ 😀
Dneska jsem na hřišti potkala malou Andělku. To jsem teda ještě jinde než v četnických humoreskach a hříšných lidech neviděla, tohle jméno. ![]()
@Sonmi píše:
Dneska jsem na hřišti potkala malou Andělku. To jsem teda ještě jinde než v četnických humoreskach a hříšných lidech neviděla, tohle jméno.
A víš, že já znám 3…?
@Sonmi píše:
Dneska jsem na hřišti potkala malou Andělku. To jsem teda ještě jinde než v četnických humoreskach a hříšných lidech neviděla, tohle jméno.
znám jednu čerstvě narozenou
Z meho okoli: Xenie, Svatopluk, Vlastimil, Marianna, Marián, Berenika, Dušan, Vratislav, Bartoloměj, Timotej.
Je to kvůli GDRP. My máme dost vzácný příjmení, na okrese jsme jediní. Proč by si mohl kdokoliv dohledat, že se nám narodilo dítě? U Nováků je to jedno, ale u někoho to je víc než jasný.