Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U dětí v okolí třeba Irma, Kilian, Adrian, Milena, Anastázie, Jindřiška. U dospělých Romeo, Rivka, Zoja.
Manžel teď řeší, že by chtěl Honzu. Ne Jana, ale Honzu. Je pravda, že k našemu příjmení Jan nejde, blbě by se vyslovoval, ale zase vím, že malouš bude mít problém všude s příjmením, jak se píše a ještě vysvětlovat, že jméno je opravdu Honza a ne Jan 🤦♀️tak se ho snažím přesměrovat jinam, no tři měsíce si stal na jiném jméně a bojím se, že do porodu nic vybrat nestihneme s takovou 🤣
@Andrise píše:
Melisa-kamaradka z hřiště
A byvala sousedka pojmenovala sve treti dite Medard
My taky jednu Meli doma máme. Jen tehdy jich bylo v republice 7.
@Clue píše:
Manžel teď řeší, že by chtěl Honzu. Ne Jana, ale Honzu. Je pravda, že k našemu příjmení Jan nejde, blbě by se vyslovoval, ale zase vím, že malouš bude mít problém všude s příjmením, jak se píše a ještě vysvětlovat, že jméno je opravdu Honza a ne Jan 🤦♀️tak se ho snažím přesměrovat jinam, no tři měsíce si stal na jiném jméně a bojím se, že do porodu nic vybrat nestihneme s takovou 🤣
Za mě je Honza svěží vzduch. Ve smyslu, že se všichni jmenují Jan a nikdy nikdo jim tak neřekne. Teda 90% z nich.
ALE máš pravdu v tom, že v českém venkově by to pořád dokola vysvětloval. Právě proto, že Janům se prostě říká Honzo…
Zkus chlapa přesvědčit skrz nadpoužívanost toho jména. Že jich všude bude 5. Že je nepraktické v herničce zavolat Honzo. Že se mu pak seběhne 5 dětí a táto vyber si. ![]()
@warita píše:
Jednu Bianku znam a Apolena je krasne jmeno. Kdyz jsem byla tehotna se synem, ta se mi zdalo, ze se mi narodila holcicka jmenem Apolena.
Mně se také obě ta jména líbí. Zvlášť ta Apolena, ale v rodině už je zabraná.
Já teda těhotná nejsem, ale nedávno se mi zdálo, že se mi narodila holčička se jménem Leopolda a říkala jsem jí Poldinko.
@Kelsey píše:
My taky jednu Meli doma máme. Jen tehdy jich bylo v republice 7.
je škoda, že od roku 2016 se kvůli GDPR tyhle statistiky přestaly uvádět
@Clue píše:
No, tak to by jste mu pěkně zavařili. Někde se bude muset představit, Honza Novák, snad Jan Novák ne? Budou na něj koukat jak na retarda, než jim vysvětlí, že se tak jmenuje ofiko. Hroznej nápad, promin. ![]()
@Hlaholice píše:
Mně se také obě ta jména líbí. Zvlášť ta Apolena, ale v rodině už je zabraná.
Já teda těhotná nejsem, ale nedávno se mi zdálo, že se mi narodila holčička se jménem Leopolda a říkala jsem jí Poldinko.
Leopolda je taky pekna, ale to by u nas neslo, protoze mam uz doma Leonku.
ja jsem s manzelem dohodnuta, ze kdybych mela byt jeste jednou naposledy tehotna a byla to holcicka, bude se jmenovat Nadia.
@warita píše:
Leopolda je taky pekna, ale to by u nas neslo, protoze mam uz doma Leonku.ja jsem s manzelem dohodnuta, ze kdybych mela byt jeste jednou naposledy tehotna a byla to holcicka, bude se jmenovat Nadia.
Já jsem si taky po probuzení říkala, že by se mi ta Leopolda líbila. Ale k příjmení mi to zní teda příšerně. Ale kdybych měla ještě další dítě, tak bych určitě šla do nějakého ne úplně běžně dávaného jména. Ta Leonka se mi líbí. Nadia je zajímavé jméno.
@Hlaholice píše:
Já jsem si taky po probuzení říkala, že by se mi ta Leopolda líbila. Ale k příjmení mi to zní teda příšerně. Ale kdybych měla ještě další dítě, tak bych určitě šla do nějakého ne úplně běžně dávaného jména. Ta Leonka se mi líbí. Nadia je zajímavé jméno.
Mne se prace libi ty prvorepublikove jmena typu Leopolda, Apolena, Frantiska a pod. Nicmene, dcera je Lea, syn Filip a k tomu dat neco takoveho staromodniho by bylo ponekud zvlastni. Asi by to slo, ale ja ti nevim. No stejne bych musela jako prvni krok nejdriv otehotnet a to se asi nestane, problem vyresen. Ale jinak bude to mala Nadia.
@warita píše:
Mne se prace libi ty prvorepublikove jmena typu Leopolda, Apolena, Frantiska a pod. Nicmene, dcera je Lea, syn Filip a k tomu dat neco takoveho staromodniho by bylo ponekud zvlastni. Asi by to slo, ale ja ti nevim. No stejne bych musela jako prvni krok nejdriv otehotnet a to se asi nestane, problem vyresen. Ale jinak bude to mala Nadia.
Mně se tahle jména právě taky líbí. A k jménům našich dětí by se hodila dobře. Ale taky to moc na další dítě nevidím.
@stinga píše:
je škoda, že od roku 2016 se kvůli GDPR tyhle statistiky přestaly uvádět
Já myslím, že to není kvůli GDPR, ale kvůli tomu, že to statistický úřad začal evidovat jiným způsobem a je to teď hrozná crcačka z toho tato data tahat, musí se to vypisovat takřka „ručně“, takže to vždycky dělají jenom za leden, na celý rok nemají kapacity. Každý rok jde najít přímo počet toho kterého jména, které bylo v lednu dané novorozencům.
(a když to uvádějí za leden, tak to asi nebude proti žádnému zákonu, si myslím)
@klamonožka no já jsem si říkala, že kvůli GDPR je to blbost, ale zas mě nenapadla žádná jiná souvislost
@klamonožka @stinga No, on už právě neuvádí ani ta lednová data. Poslední údaje jsou tuším 2019 a od té doby nic ![]()