Netypická jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7905
2.9.22 17:21
@Traceyy píše:
@g.sandova Mercedes se může jo? Však je to značka auta :D

Tak Mercedes (auto) je pojmenované po ženské. Mercedes jako jméno existovalo dávno před auty. Viz hrabě Monte Cristo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
2.9.22 17:23
@Alušáček píše:
@Traceyy V dnešní době je málokteré jméno netypické. V širším okolí se vyskytuje holčička Sáva a Uršula, ani jedno se mi vůbec nelíbí. Dcera má ve třídě kluka Artema, soused je Fibian, ale to asi není moc netypické.

Já měla vždycky za to, že Sáva je mužské :nevim: :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.9.22 17:26
@Atisia píše:
Já měla vždycky za to, že Sáva je mužské :nevim: :think: :lol:

Sáva je i jméno řeky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.9.22 17:29

@Midaku my úmyslně vybírali jména, co nejsou na každém rohu. Ale obě jména se začínají dávat víc a víc. Vtipné je, že u staršího jsme měli vybrané také jméno, co v dané době nebylo úplně top, ale teď jich je taky plno.

• Citovat
  • Upravit
7223
2.9.22 17:32

My taky sáhli mimo top. Moje podmínka byla, že jméno nesmí být v rodině. To je pak strašný se v lidech vyznat :zed: taková 6ta Anča už je moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.9.22 17:33
@topazio píše:
Sáva je i jméno řeky.

Já znám kluka Sávu, jeho táta se jmenuje stejně, ale oni mají cizí kořeny, cizí příjmení, tak to je trošku něco jinýho. Z neobvyklých klučičích jmen znám ještě Ezru, ten má typicky české příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
2.9.22 17:37
@Narysa píše:
Já si zase hned říkala Bjorn Novák :lol:

Tak zrovna Novák je k tomu zcela v pohodě, v zahraničí máš banbilion Novaku a a ni to nejsou kolikrát češi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148173
2.9.22 17:37
@Traceyy píše:
@g.sandova Mercedes se může jo? Však je to značka auta :D

Mercedes je španělské ženské jméno. To auto se jmenuje po dívce, ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.9.22 17:39
@DandátkoP píše:
Ja zas nejak nemuzu prekousnout Benjamina. A nejlip s ceskym prijmenim. :nevim:

Já mám Benjamína(psáno česky a čte se česky),neberu to jako cizí jméno. Je to jen jméno, které se nedává tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148173
2.9.22 17:40

Jedna známá má dnes už skutečně neobvyklá jména dětí. Anna, Rostislav, Růženka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
2.9.22 17:42
@Sonmi píše:
Tak Mercedes (auto) je pojmenované po ženské. Mercedes jako jméno existovalo dávno před auty. Viz hrabě Monte Cristo.

Taky mě vždycky překvapí, když si někdo myslí, že je to podle auta :D Ach joo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.9.22 17:44
@topazio píše:
Mně se jmen Max - Maxmilián líbí.

My máme na konec Maxíka i když teda do poslední chvíle jsem se to snažil ubránit, že ne, že je to pro psa, ale jak se malej narodil, tak to přišel nějaký můj splín a už mi to bylo vlastně jedno, že se tak jmenuje každý druhý pes. K němu to podle mě jde krásně a hlavně malých kluků s tímhle jménem je dneska už hodně, což je pro mě důležitý. Už si neumím představit, že by se jmenoval jinak, ale to, že se tak jmenuje každý druhý pes, že to majitelé psů dávají svým mazlíčkům hodně, je prostě holý fakt, to je prostě pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.9.22 17:45

@Anna766 Anna mi nepřijde jako neobvyklé. Oba synové mají ve třídě na ZŠ a měli i v MŠ a to ne jednu.

• Citovat
  • Upravit
7296
2.9.22 17:48
@Anna766 píše:
Jedna známá má dnes už skutečně neobvyklá jména dětí. Anna, Rostislav, Růženka.

Aniček je bambilion, ségra je Anička, je jí 8 a ve škole jsou prej tři. Stejně Elišky na všechny způsoby, Emičky atd. Ale Aniček je fakt hodně, ještě aby ne, když je to takový pěkný jméno ;). Růženka je super taky, takový pohádkový a Rostík je taky normální jméno, ale je pravda, že tyhle dvě v okolí nemám, ale Aniček ranec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.9.22 17:48
@Atisia píše:
My taky sáhli mimo top. Moje podmínka byla, že jméno nesmí být v rodině. To je pak strašný se v lidech vyznat :zed: taková 6ta Anča už je moc

My máme s manželem jen mezi sourozenci, jejich manžely a dětmi 7×jméno Jiří. To je k zbláznění… 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak