Netypická jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27247
2.9.22 19:35
@g.sandova píše:
Proč klucici jméno Sava dávají holce?

wikipedie říká, že Sáva je možné dát oběma pohlavím. Nicméně jsem taky žila v tom, že je to klučičí jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.22 19:41
@Dahlia0409 píše:
Já třeba měla vždycky za to, že Sáva je holčičí jméno :nevim: :lol:

Fakt není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.22 19:43
@lleennttiillkkaa píše:
wikipedie říká, že Sáva je možné dát oběma pohlavím. Nicméně jsem taky žila v tom, že je to klučičí jméno.

No původní je pro kluka, stejně jako Nikola. Bohužel to lidi dávají jak se jim zlíbí mne to orijde fakt divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
2.9.22 19:45
@g.sandova píše:
Fakt není

Hm, já to pouze viděla v kalendáři, víc jsem to neřešila. Brala jsem to, že jako je Sára, tak je i Sáva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
2.9.22 19:50

Jiljí a Amadeo (dnes už dospělí, takže v dřívější době fakt pecka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
2.9.22 19:55
@Dahlia0409 píše:
Já třeba měla vždycky za to, že Sáva je holčičí jméno :nevim: :lol:

Já jsem si doteď taky myslela, že Sáva je holčičí jméno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
2.9.22 19:59
@Tofifea píše:
Já jsem si doteď taky myslela, že Sáva je holčičí jméno. :mrgreen:

Uf, nejsem sama negramot v tomhle :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
2.9.22 20:00

Všechno, co není Ema / Ela, případně Matyáš / Tobiáš, je v dnešní době,,exotický” :D Upřímně mi připadá jako by byly povoleny tak max 4 jmena pro každý pohlaví a tím to konci :nevim:

Z těch neobvyklejsich jmen, co jsem v okolí zaslechla, Abigail, Atila, Fabio, v porodnici s námi byl Jordán, vsechno Češi. A pak taková ta starší jména co už se v podstatě nedávají, znám sestry Zdislavu a Doubravku, známí mají Mojmíra, další Metoděje a Ráchel.

Ono, at si každý dítě pojmenuje jak chce, do toho fakt nikomu nic není … ale rekla bych, ze je i potřeba myslet na to, jak se tomu člověku bude cely život s tím jménem žít a to vypadá, ze spousta rodičů fakt neřeší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
2.9.22 20:07
@g.sandova píše:
No původní je pro kluka, stejně jako Nikola. Bohužel to lidi dávají jak se jim zlíbí mne to orijde fakt divný

Co je divnýho na dívčích variantách Nikoly? :Nikola, Nicol, Nicole atd. všude ve světě běžné jméno a nic ultra nového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.9.22 20:10

Já a děti máme echt divná jména, i když u nejmladšího se nám bohužel povedlo trefit do začátku módní vlny a i jméno prostředního děcka se začíná objevovat. :)

Jediný normální jméno má manžel, takže všichni slavíme svátek s ním. Nejsme v kalendáři. :)

Nechápu pohoršení nad divnými jmény, je to hloupé a omezené. :roll:

PS. Na profilu jména nemám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7903
2.9.22 20:15
@SAJ píše:
Já a děti máme echt divná jména, i když u nejmladšího se nám bohužel povedlo trefit do začátku módní vlny a i jméno prostředního děcka se začíná objevovat. :)

Jediný normální jméno má manžel, takže všichni slavíme svátek s ním. Nejsme v kalendáři. :)

Tak nahodíš udičku a pak prd. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
2.9.22 20:20
@SAJ píše:

já bych to shrnula - co je dnes divné a nezvyklé jméno?
myslím, že už nic, je tolik zvláštních jmen, že už to přestalo být zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
2.9.22 20:38
@stinga píše:
já bych to shrnula - co je dnes divné a nezvyklé jméno?
myslím, že už nic, je tolik zvláštních jmen, že už to přestalo být zvláštní

By ses divila. Ve skolce je chlapecek se jmenem Greatness. Jo, zijeme v Nemecku, ale bezny to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.9.22 21:02
@SAJ píše:

Amen!

Vubec vseobecne nechapu ten cesky pristup „a proc ne ceske jmeno“? Co ceskeho je na jmene Tomas, Michal, Jakub a pod? To nejsou ceska jmena, pokud se o nich da cokoliv rict, tak ze jsou bezna.

A ma otazka zni: proc chteji vsichni za kazdou cenu byt tuctovy? Jmeno ma jednu velmi dulezitou funkci a sice odlisovat nositele toho jmena od ostatnich. Pokud se kazdy druhy jmenuje Honza, tak se to komplet miji ucinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
2.9.22 21:05

Dnes jsme potkali chlapečka jménem Bivoj. Mně to přijde teda kapánek bizarní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie