Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@g.sandova píše:
Proč klucici jméno Sava dávají holce?
wikipedie říká, že Sáva je možné dát oběma pohlavím. Nicméně jsem taky žila v tom, že je to klučičí jméno.
@Dahlia0409 píše:
Já třeba měla vždycky za to, že Sáva je holčičí jméno![]()
Fakt není
@lleennttiillkkaa píše:
wikipedie říká, že Sáva je možné dát oběma pohlavím. Nicméně jsem taky žila v tom, že je to klučičí jméno.
No původní je pro kluka, stejně jako Nikola. Bohužel to lidi dávají jak se jim zlíbí mne to orijde fakt divný
@g.sandova píše:
Fakt není
Hm, já to pouze viděla v kalendáři, víc jsem to neřešila. Brala jsem to, že jako je Sára, tak je i Sáva ![]()
Jiljí a Amadeo (dnes už dospělí, takže v dřívější době fakt pecka).
@Dahlia0409 píše:
Já třeba měla vždycky za to, že Sáva je holčičí jméno![]()
Já jsem si doteď taky myslela, že Sáva je holčičí jméno. ![]()
@Tofifea píše:
Já jsem si doteď taky myslela, že Sáva je holčičí jméno.
Uf, nejsem sama negramot v tomhle
![]()
Všechno, co není Ema / Ela, případně Matyáš / Tobiáš, je v dnešní době,,exotický”
Upřímně mi připadá jako by byly povoleny tak max 4 jmena pro každý pohlaví a tím to konci ![]()
Z těch neobvyklejsich jmen, co jsem v okolí zaslechla, Abigail, Atila, Fabio, v porodnici s námi byl Jordán, vsechno Češi. A pak taková ta starší jména co už se v podstatě nedávají, znám sestry Zdislavu a Doubravku, známí mají Mojmíra, další Metoděje a Ráchel.
Ono, at si každý dítě pojmenuje jak chce, do toho fakt nikomu nic není … ale rekla bych, ze je i potřeba myslet na to, jak se tomu člověku bude cely život s tím jménem žít a to vypadá, ze spousta rodičů fakt neřeší ![]()
@g.sandova píše:
No původní je pro kluka, stejně jako Nikola. Bohužel to lidi dávají jak se jim zlíbí mne to orijde fakt divný
Co je divnýho na dívčích variantách Nikoly? :Nikola, Nicol, Nicole atd. všude ve světě běžné jméno a nic ultra nového
Já a děti máme echt divná jména, i když u nejmladšího se nám bohužel povedlo trefit do začátku módní vlny a i jméno prostředního děcka se začíná objevovat. ![]()
Jediný normální jméno má manžel, takže všichni slavíme svátek s ním. Nejsme v kalendáři. ![]()
Nechápu pohoršení nad divnými jmény, je to hloupé a omezené. ![]()
PS. Na profilu jména nemám. ![]()
@SAJ píše:
Já a děti máme echt divná jména, i když u nejmladšího se nám bohužel povedlo trefit do začátku módní vlny a i jméno prostředního děcka se začíná objevovat.![]()
Jediný normální jméno má manžel, takže všichni slavíme svátek s ním. Nejsme v kalendáři.
Nechápu pohoršení nad divnými jmény, je to hloupé a omezené.
PS. Na profilu jména nemám.
Tak nahodíš udičku a pak prd. ![]()
@SAJ píše:
Já a děti máme echt divná jména, i když u nejmladšího se nám bohužel povedlo trefit do začátku módní vlny a i jméno prostředního děcka se začíná objevovat.![]()
Jediný normální jméno má manžel, takže všichni slavíme svátek s ním. Nejsme v kalendáři.
já bych to shrnula - co je dnes divné a nezvyklé jméno?
myslím, že už nic, je tolik zvláštních jmen, že už to přestalo být zvláštní
@stinga píše:
já bych to shrnula - co je dnes divné a nezvyklé jméno?
myslím, že už nic, je tolik zvláštních jmen, že už to přestalo být zvláštní
By ses divila. Ve skolce je chlapecek se jmenem Greatness. Jo, zijeme v Nemecku, ale bezny to neni.
@SAJ píše:
Amen!
Vubec vseobecne nechapu ten cesky pristup „a proc ne ceske jmeno“? Co ceskeho je na jmene Tomas, Michal, Jakub a pod? To nejsou ceska jmena, pokud se o nich da cokoliv rict, tak ze jsou bezna.
A ma otazka zni: proc chteji vsichni za kazdou cenu byt tuctovy? Jmeno ma jednu velmi dulezitou funkci a sice odlisovat nositele toho jmena od ostatnich. Pokud se kazdy druhy jmenuje Honza, tak se to komplet miji ucinkem.
Dnes jsme potkali chlapečka jménem Bivoj. Mně to přijde teda kapánek bizarní ![]()