Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Janli píše:
My máme s manželem jen mezi sourozenci, jejich manžely a dětmi 7×jméno Jiří. To je k zbláznění…
Rozumím, chapu. Tu Annu máme i mezi ostatními ani dárky se nedají pořádně rozlišit. Všechny máj stejný iniciály
![]()
@Billi píše:
@Anna766 Anna mi nepřijde jako neobvyklé. Oba synové mají ve třídě na ZŠ a měli i v MŠ a to ne jednu.
Celkově má dnes neobvykle pojmenované děti myslím.
Jinak sem tam vidím nějakou Aničku či Marušku, Jeníka, Jarouška, Pepíčka, Káju, atd ale málo.
Víc vidím děti se jmény Nela, Natálka, Ema, Ela, Vanesa, Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, dost Ondrů, Kubíků, ti jsou stálicemi.
Syn má ve třídě děti se jménem Charlotte, Nella, Ella, ale klučičí jsou naopak spíš klasika Karel, Milan, Matěj. Pak má ve třídě jednu vietnamku a ta se jmenuje Ty, ale už od školky jí všichni říkají Haničko.
@Billi píše:
@Anna766 Anna mi nepřijde jako neobvyklé. Oba synové mají ve třídě na ZŠ a měli i v MŠ a to ne jednu.
Tady nejsou no, ale za to Eliška, Ella nebo Elenka je snad každá druhá a každá třetí je některý způsob Natálie.
Ale já mám taky děti s dřívějšími TOP jmény, takže
ale v mé široké rodině jsou opravdu svého jména jediní.
Můj děda byl Dobroslav, to bylo neobvyklé i na dobu, kdy se narodil. V okolí znám děti jméněm Herbert, Florián, Tim, Albert, z holčiček Inna, Thea, Emilie. Hodně neobvyklá jména se vyskytují v komunitě evangelíků, tam se to hemží biblickými jmény: Abigail, Debora, Rút, Noemi, Channah, Rebeka, Jeroným, Jonáš, Benjamín, Samuel,…
Mně se nedávno ukázal na FB příspěvek nějakýho rádia, kde byla vypsaná jména lidí, co vyhráli nějakou soutěž. A bylo tam jméno Světla Bílá. To jsem se docela zasmála. Nechtěla bych se jmenovat Bílá Světla.
I když obě jména jsou normální, tak dohromady to zní divně. ![]()
@trojskahelena píše:
Můj děda byl Dobroslav, to bylo neobvyklé i na dobu, kdy se narodil. V okolí znám děti jméněm Herbert, Florián, Tim, Albert, z holčiček Inna, Thea, Emilie. Hodně neobvyklá jména se vyskytují v komunitě evangelíků, tam se to hemží biblickými jmény: Abigail, Debora, Rút, Noemi, Channah, Rebeka, Jeroným, Jonáš, Benjamín, Samuel,…
Jsou to jména, která se vyskytují v bibli. Já mám Matyáše, Tomáše, Immanuela, Benjamína a Ester. Mám ráda hebrejská jména a příběhy, které za tím jsou(třeba v případě Ester).
Dcera chodí na kroužek s Mojmírem. Ve škole mají Lubomíra. Kámoška má malého Čestmírka
A znám i jednu paní Čestmíru. U nás ve městě bydlí paní Bernadetta, říká se jí Deto, a to je za mě moc hezké jméno. Dál znám Arletu, Lydii, Jenovéfu, Auroru, Liu.
edit: Ještě jsem si vzpomnela na Bořivoje ![]()
@topazio píše:
Jedna ženská ujíždí na Louis Vuitton. Synovi dala jméno Louis.
Maloktere z uvedenych jmen mi prijdou extra zvlastni, holt nektere jsou aktualne mene popularni
Matylda mohl byt muj mladsi syn
V mem okruhu znam jedinou holcinu jmenem Sanela, to bude asi dost vyjimecne ![]()
@Dahlia0409 píše:
Co se mi fakt nelíbí, je Kevin
Kevina měla naše vychovatelka na intru za vnuka. Dcera si ho přivezla jako suvenýr z USA.
Taky znám jednu Bazilku - Bazílii, to si myslím, že je dost neobvyklé.
Jeden čas byl poměrně neobvyklé jméno Vít. Syn byl jediný široko daleko, v porodnici se mě ptali, jestli se jmenuje po dědovi.
S klukama do školky chodily holky a jedna z nich se jmenovala Věra, což je na dnešní dobu poměrně neobvyklé jméno. Všechny její ségry měly na dnešní dobu netypická, ale ne tak neobvyklá jména.
Znala jsem jednu Zdislavu, když jsem jí znala bylo jí 5 let. Jmenovala se po své babičce.
Kdyby byl náš mladší syn holka, tak se mohl jmenovat Ludmila. Taky mu hrozilo, že se bude jmenovat Kvido.
Mezi mé favority patří Doubravka, Prokop, Zbyšek…
@lleennttiillkkaa píše:
Kevina měla naše vychovatelka na intru za vnuka. Dcera si ho přivezla jako suvenýr z USA.
Taky znám jednu Bazilku - Bazílii, to si myslím, že je dost neobvyklé.
Jeden čas byl poměrně neobvyklé jméno Vít. Syn byl jediný široko daleko, v porodnici se mě ptali, jestli se jmenuje po dědovi.
S klukama do školky chodily holky a jedna z nich se jmenovala Věra, což je na dnešní dobu poměrně neobvyklé jméno. Všechny její ségry měly na dnešní dobu netypická, ale ne tak neobvyklá jména.
Znala jsem jednu Zdislavu, když jsem jí znala bylo jí 5 let. Jmenovala se po své babičce.
Kdyby byl náš mladší syn holka, tak se mohl jmenovat Ludmila. Taky mu hrozilo, že se bude jmenovat Kvido.
Mezi mé favority patří Doubravka, Prokop, Zbyšek…
Zdislavu jsem taky znala, dokonce jednu Matildu, opravdu měkké i. Spolužáčka měla bráchu Pepu, to už taky nebylo moc obvyklé jméno, spíše pro dědečky.
A známá říkala, že kdyby se jí místo syna zadařila dcera, byla by Xenie.
@Alušáček píše:
@Traceyy V dnešní době je málokteré jméno netypické. V širším okolí se vyskytuje holčička Sáva a Uršula, ani jedno se mi vůbec nelíbí. Dcera má ve třídě kluka Artema, soused je Fibian, ale to asi není moc netypické.
Proč klucici jméno Sava dávají holce?
@g.sandova píše:
Já třeba měla vždycky za to, že Sáva je holčičí jméno
![]()
@g.sandova píše:
Nevím, neptala jsem se..