Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KacanovaIng píše:
To je pro pejska hezké
Zrovna tohle jméno měli panovníci. Měli ho dříve než nějaký pes.
@topazio píše:
Zrovna tohle jméno měli panovníci. Měli ho dříve než nějaký pes.
Nevím u nás ho mají sousedi psa uřvanýho bez ucha podle mě má blechy to má od panovníka daleko.
@Traceyy píše:
@g.sandova Mercedes se může jo? Však je to značka auta
Mercedes je postava z románu Dumase. Hrabě Monte Christo.
@KacanovaIng píše:
Nevím u nás ho mají sousedi psa uřvanýho bez ucha podle mě má blechy to má od panovníka daleko.
Ty budeš hodně jednoduchá.
@topazio píše:
Ty budeš hodně jednoduchá.
Takovej vořech taky by se vám nelíbil štěká na vše kolem ulice z něho celá na nervy ale nesvedeme nic s ním
Aurika, Felicita, Melichar, Madla
Příspěvek upraven 02.09.22 v 17:10
@g.sandova píše:
Rocky, Mercedes, Malvina, Corrado, Kevin, Kylian a nevím co ještě
Jména Malvína a Kylián byly kdysi v kalendáři.
Známí mají Zoe, čteno Zouí. Na tom bych si jazyk zlámala, říkám jí Zoja.
@Midaku se synem chodí do třídy 2 Františci a s druhým také jeden. Kolem sebe znám asi 4 malé Fandy od známých a kamarádů. Takže za mě celkem běžné jméno.
Ale my taky dali jméno, kdy jsem ho u dětí neslyšela a aktuálně jsou na ZŠ už další a všichni mladší. Totéž u druhého syna, kdy jsem znala 1 nositele a jsou 2 ve třídě a v okolí 3 další mladší jmenovci.
@Traceyy V dnešní době je málokteré jméno netypické. V širším okolí se vyskytuje holčička Sáva a Uršula, ani jedno se mi vůbec nelíbí. Dcera má ve třídě kluka Artema, soused je Fibian, ale to asi není moc netypické.
@Švédka87 píše:
Já měla do porodnice soupis jmen Alena, Martin a paní doktorka říkala že budeme s těmito jmény výjimka že už dnes je to vzácnost mezi samymi Tadeasi, Tobiáši, Sebastiany a Emmy, Elly apod. Že je to škoda. Náš výběr je v dnešní době spíš neobvyklý.
To je pravda, znám jednu 6letou Alenku a často musí vysvětlovat, že se opravdu jmenuje Alena a ne Elena
Je široko daleko jediná s tímto jménem. ![]()
Znám sestry Adinu a Malvínu.
Popularita jmen se točí. Za nás byly moderní Moniky, Petry… Předtím Aleny a Heleny. Teď to jsou Elly a Emy.
Kamarádka má syna, kterému je 30 let. Chtěli mu dát jméno Tadeáš a rodina se děsila, že to je takové zastaralé jméno. Uplynulo pár let a Tadeáš patří mezi topky.
@Traceyy píše:
Jaká netypická jména, jste zde v Česku slyšeli?Cizince prosím vynechte
Já znám jednoho Augustina, Ferdinanda, Metoděje a jednu Pamelu, Regínu a Ráchel s Matyldou ( všechno se čte, tak jak píše)
Libi se mi Berenike,…E.A.Poe to jisti..
@Billi tak to já znám Františka jediného, syna známé. A naše děti mají zcela neúmyslně a neplánovaně hodně častá jména. Štve mě to, všude mání jmenovce, teď dokonce jsou 3 stejného jména ve školce i u druhého syna ve škole. Jen dcera je všude jediná, jmenovky jsme zatím potkali jen jednu. U kluků jsme to nějak neřešili, ena se nám moc líbila, pořád líbí a sedí jim, ale že budou tak častá nás nenapadlo řešit, zjišťovat… No co už, přejmenovat je nepůjdeme. Já jsem měla ve školce a pak na gymplu 3 jmenovkyne a újmu z toho žádnou nemám.